Flat Head Baby (PlagioCephaly): Symptomer, årsaker, behandling

Del på Pinterest

Cos’det er plagiocefaly?

Det flate hodet syndrom eller plagiocephali som tilstanden er kjent fra det medisinske synspunkt, oppstår når en flat flekk er utviklet på baksiden eller siden av et barns hode.

Tilstanden kan gjøre hodet til det asymmetriske barnet ser ut som. Noen beskriver hodet som et parallellogram hvis det observeres fra # 8217; høye.

Skullbenet til et barn blander seg ikke helt og herdet opp til flere måneder etter fødselen. Myke og fleksible bein tillater en enklere passasje gjennom fødselskanalen og gir hjernen til et barn, god plass til å vokse.

Myke bein betyr også at et barns hode kan endre form. En vanlig årsak til flatt hode syndrom er å sove eller ligge regelmessig i samme posisjon.

Fortsett å lese for å lære mer om denne tilstanden.

To typer plagiocefaly

Det er to typer plagiocephaly: Positional plagiocefaly og medfødt plagiocefaly.

Positional PlagioCephaly, også kalt deformasjonen PlagioCephalia, er den vanligste typen flathodesyndrom. Ifølge L’American Academy of Family Physicians, slår seg opp til 50 prosent noen barn.

Medfødt Plagiocefalia, også kjent som kraniosinostose, er en sjelden feil ved fødselen. Hos barn med denne tilstanden, fibrøse mellomrom mellom skallen bein, kjent som suturer, lukket for tidlig. Dette oversetter til et unormalt formhodet.

Medfødt plagiocephaly forekommer i en på hver 2.000 til 2500 fødsler.

Hvordan identifisere PlagioCephaly

Det kan ta flere måneder før tegn på flathodesyndrom vises. Kontroller tegn på plagiocephaly under badekaret når barnets hår er vått og formen på hodet er mer synlig.

Skiltene som skal søkes inkluderer:

Hva er årsakene til plagiocephaly?

Det antas at medfødt plagiocephaly oppstår ved et uhell under føtalutvikling. Det kan også fungere i familier og noen ganger er det en del av arvelige sykdommer.

Ifølge en anmeldelse publisert på Indisk menneskelig genetikk avis, Mer enn 180 syndrom, inkludert åpent syndrom og Crouzon-syndrom, kan være forbundet med medfødt plagiocephaly.

Det er flere mulige årsaker til Positional PlagioCephaly:

Posisjon for å sove

Sett barnet ditt i å sove i samme posisjon dag etter dag, for eksempel på baksiden eller med hodet vendt mot høyre eller venstre, utøver det et konstant trykk på de samme delene av skallen.

Barn er mer i fare for Positional PlagioCephaly i den første Fire måneder av livet, Før de har evnen til å vende seg selv.

Det er tilrådelig å alltid sove barnet på baksiden for å redusere risikoen for plutselig død av spedbarnet (SIDS).

For å redusere risikoen for PlagioCephaly, gi barnet ditt en bred forfengelighet av tiden mens du våkner. Tilbring tid ved å transportere barnet, arm eller babybærer, i stedet for å få det til å ligge ned i lange perioder. Et bouncer eller barnesete kan også bidra til å redusere risikoen.

Utilstrekkelig tid brukt på magen

PlagioCephaly er mer sannsynlig så mye tid barnet ditt bruker på ryggen. En tilstrekkelig mage tid mens du er våken og se dem, kan bidra til å redusere risikoen for denne tilstanden.

Barnet ditt kan gråte når du legger det på magen din, men det er viktig å tilby forskjellige mage-økter om dagen.

Når barnet ditt er våken, legg det på magen over et teppe eller en madrass. Start med noen få minutter per økt og noen få økter om dagen. Etter hvert som barnet ditt utvikler mer muskelstyrke og nakkekontroll, kan du øke varigheten av økten.

Belletiden kan også hjelpe barnet ditt til å utvikle styrken og musklene som trengs for å rulle, katte, sitte og til slutt gå.

En flere

Når livmorsrommet er stramt, har et barneskalle en større risiko for at det normale skal komprimeres. Dette kan forårsake plagiocephaly.

Preterm

Barn Nati har for tidlig mykere bein enn de som er født. De er også mer sannsynlig å ha lange shelters på sykehuset der de tilbringer mesteparten av tiden på baksiden.

Positional PlagioCephaly er mer vanlig i premature babyer sammenlignet med sen spedbarn.

Vakuum tanger eller fødsel

Disse verktøyene utøver et trykk på skallen og dens malleable bein, som kan føre til plagiocephaly.

Muskulær stiv nakke

Dette er en tilstand der et barns nakkemuskler er stive eller ubalanserte. Er ofte forårsaket av en begrenset plass i # 8217; livmor eller fra # 8217; være i Podalica posisjon.

Plassen redusert i # 8217; livmor eller podalposisjonen gjør det vanskeligere for barnet vri nakken og beveger hodet ditt. Dette kan indusere dem til å favorisere den ene siden, noe som kan føre til PlagioCephaly eller A’annen slurry deformitet.

PlagioCephaly kan føre til komplikasjoner?

Positional PlagioCephaly anses som mer et estetisk problem enn medisinsk. I de fleste tilfeller påvirker det ikke utviklingen eller veksten i hjernen. De fleste tilfeller forbedrer seg som barnet vokser og bruker mer tid på å sitte, gi og stå.

I en 2004 studie Når omkretsen av hodet ble målt regelmessig i 200 barn fra fødselen til 2 år, var forekomsten av posisjons plagiocephali:

 • 16 prosent til 6 uker
 • 19.7 prosent til 4 måneder
 • 6.8 prosent til 12 måneder
 • 3.3 prosent til 24 måneder

TIL Siste studie Indikerer en høyere prosentandel: Bare over 46% for barn i alderen 7 og 12 uker.

Denne økningen kan skyldes baksiden til søvnkampanjen (for tiden kjent som Trygt å sove kampanje), startet i 1994, som anbefaler å gjøre barna sove på ryggen for å redusere risikoen for SIDS.

Enhver varig skalleendring er generelt mild og kamuflert med hår.

Kirurgi er vanligvis nødvendig i et barn med medfødt plagiocefaly når suturene i hodeskallen har lukket for tidlig. Kirurgi kan bidra til å lindre presset i skallen og la hjernen vokse normalt.

Kirurgi kan også redusere risikoen for komplikasjoner som disse:

 • Utviklingsforsinkelser
 • blindhet
 • anfall
 • Andre medisinske problemer

Når skal du søke hjelp

PlagioCephali er først anerkjent og tiltak utføres for å redusere det, desto større er mulighetene som tilstanden er løst.

Tegnene på plagiocefali kan bli tydelig for foreldrene når barna er rundt 6 til 8 uker Gamle og mange barneleger undersøker et barn for skallen deformitet ved hver kontroll i barndommen.

Fortell din sønns lege umiddelbart hvis du oppdager uregelmessigheter til barnets hode, inkludert:

 • Plater
 • Den ene siden av hodet som ser tiltet
 • Disalline øyne og ører
 • Mangel på et svakt punkt på skallen
 • Hard Crests på hodet

Som plagiocephaly blir behandlet?

Behandlingen vil avhenge av alvorlighetsgraden av barnets tilstand og den mistenkte årsaken til plagiocephaly.

Kontrasterende terapi

Selv om det er viktig å alltid sove barnet ditt på ryggen for å redusere risikoen for SIDS, husk å endre posisjonen sin.

For eksempel, hvis barnet ditt foretrekker å sove med en flat venstre kinn mot barnesengmadrassen, plasser hodet slik at han sover på høyre kinn.

øvelser

Hvis barnet ditt har muskuløs stiv nakke, kan legen anbefale strekkøvelser for å øke rekkevidden av nakkebevegelse. Prøv aldri nakkestrekkøvelser uten legenes godkjenning og retninger.

Modellering av hjelmterapi

Den modelleringshjelmterapi forutsier at barnet bærer en skreddersydd hjelm eller et bånd som forsiktig vil hjelpe til med å reformere seg til en symmetrisk form.

Sekund American Association of Neurological Surgeons, L’Optimal alder for hjelmterapi er fra 3 til 6 måneder. Ca 12 uker kan være nødvendig for å remodel skallen ved hjelp av denne terapien.

Behandlingen av modelleringshjelmen er vanligvis reservert for de med tilfeller av plagiocefaly fra moderat til alvorlig.

Du trenger et medisinsk resept for å få en modelleringshjelm, og barnet ditt må ha hjelmen hele tiden, unntatt mens du bader.

Hjelmer kan forårsake hudirritasjon og kan gjøre barnet ditt irritabelt eller opprørt. Det er også ufullstendige tester på # 8217; effektiviteten til disse enhetene.

Diskutere fordelene og risikoen for denne metoden med legen din før du fortsetter behandlingen.

Kirurgi

Kirurgi er vanligvis ikke nødvendig i tilfeller av Positional PlagioCephaly. Det er i de fleste tilfeller av medfødt plagiocephaly når suturene har lukket og trykket i skallen må frigjøres.

Hvordan hindre PlagioCephaly

Du vil ikke være i stand til å forhindre alle plagiocephaly hendelser, men det er noen ting du kan gjøre for å redusere risikoen for din sønn av noen typer Positional PlagioCephaly:

Outlook

PlagioCephaly er vanlig hos barn. Selv om det midlertidig kan forårsake et deformert hode og en mulig feiljustering av ører og øyne, er effektene generelt milde og har en tendens til å løse som barnalder og blir mer mobil.

Positional plagiocefaly påvirker ikke utviklingen av hjernen, og i mange tilfeller krever ikke medisinsk inngrep og løser alene.