Flass eller psoriasis: Lær skiltene

Flass mot psoriasis

Den tørre og skumle huden i hodebunnen kan være ubehagelig. Disse flakene kan skyldes flass eller psoriasis, som er to svært forskjellige forhold:

  • Flasset (også kjent som seborrhea), kan vanligvis behandles relativt enkelt og er sjelden et alvorlig medisinsk problem.
  • Psoriasis, D & # 8217, en annen del, er en kronisk tilstand uten en gjeldende omsorg og en som kan forårsake svært ubehag.

Hvordan utvikle flass

Flasset er en tilstand som er preget av tørre hudskalaer i hodebunnen. Flakes kan ofte falle fra håret ditt og land på skuldrene dine.

Flasset kommer vanligvis fra en tørr hodebunn. Hvis dette er årsaken, er flakene generelt små, og du kan også ha tørr hud på andre deler av kroppen.

Vaske hår med en aggressiv sjampo eller bruk mange hårstoffer på håret kan noen ganger irritere hodebunnen og forårsake skalaer.

En ganske vanlig tilstand kalt seborrheic dermatitt er årsaken til mange tilfeller av flass. Det er preget av røde og oljeaktige lær flekker som forlater gulaktige flak på hodebunnen. Disse flakene er ofte større enn flassflak som kan utlede fra tørr hud.

Seborrheic dermatitt kan også forårsake robbing og irritert flekker i andre deler av kroppen, som kan få deg til å tenke på å ha psoriasis.

Hvordan utvikle psoriasis

I motsetning til flass, er psoriasis et problem forankret i immunforsvaret ditt. Det regnes som en autoimmun sykdom, noe som betyr at spesielle proteiner kalt autoantistoffer feilaktig angriper sunt vev.

Dette angrepet akselererer produksjonen av hudceller, og skaper en usunn og unormal vekst av en ny hud som akkumuleres i tørre flekker og wobblers på kroppen din, inkludert hodebunnen.

Normalt slippes død hud i små og tynne fragmenter fra det ytre laget av huden. Verken eller ingen andre kan du noen gang si at du mister den døde huden. Nye sunne hudceller danner under overflaten av huden, og i løpet av noen få uker går de opp på overflaten for å erstatte død hud.

Hvis du har psoriasis, akselererer den prosessen i forskjellige punkter i kroppen din og ikke C’Det er på tide for den døde huden å gå gjennom sin normale shedding. Dette betyr at de døde hudcellene samler seg på overflaten. Dette skjer vanligvis på:

  • hodebunn
  • albuer
  • knær
  • tidligere

Psoriasis kan ta forskjellige former. Noen ganger kan huden din virke sprakk og tørr. Andre ganger kan det bli rødmet og prikket med små sølvflater.

Flass vs Psoriasis i bilder

Forebygging

Flass

Vanligvis kan du forhindre flass. L’Daglig bruk av en anti-fry sjampo er ofte tilstrekkelig til å hindre dannet av flass. Hold håret rent, generelt er det en god ide. Olje og smuss kan akkumulere på hodebunnen og tørke hodebunnen. Børste håret vekk fra hodebunnen bidrar også til å forhindre olje fra olje for å akkumulere på hodebunnen.

Psoriasis

Ikke c’det er måte å hindre psoriasis. Kan utvikle seg til noen i alle aldre, men det er mindre vanlig hos barn. Det virker ofte mellom tidene 15 og 35, Men det kan utvikle seg i alle aldre.

Behandlingsalternativer

Flass

Flasset kan brukes vanligvis behandlet med en medisinert sjampo. Det er også viktig at du følger indikasjonene på hver sjampo du bruker. Noen kan brukes et par ganger i uken, mens andre bare kan brukes en gang i uken. Det kan også være nødvendig å endre sjampo, siden man kan bli mindre effektiv over tid.

Psoriasis

Psoriasis kan behandles med aktuelle lotioner og narkotika, hvorav mange er steroider, men de tjener bare til å gjøre symptomene litt «8216; mer liten. Det er ingen kur.

Legemidlene kjent som modifiserende antirefaktiske legemidler sykdommen (DMARD) administreres til personer med moderat til alvorlig psoriasis. Lysets terapi, som retter seg mot problematiske punkter av psoriasis med spesielt direkte ultrafiolett lys, kan også bidra til å behandle symptomene på psoriasis.

Den biologiske kan brukes til å behandle ulike former for moderat til alvorlig psoriasis. Disse injiserbare legemidlene som blokkerer inflammatoriske proteiner.

Når skal du se en lege

Hvis flasset ikke går bort eller ikke forbedrer etter to uker med anti-fry sjampo, må du kanskje konsultere en hudlege. Det er reseptbelagte anti-boring sjampo som kan ha styrken som trengs for å overvinne problemet. En medisinsk salve kan også være nødvendig.

Hvis alle tegn indikerer psoriasis, bør du også konsultere en hudlege. Hvis de stive eller hovne leddene følger med psoriasis, kan du lide av psoriasisartritt. En revmatolog kan behandle denne tilstanden. Din primære omsorgs lege bør kunne hjelpe deg med å koordinere din omsorg og dine ulike spesialister.