Fitness: Tips for å holde seg i form med diabetes

Hvordan diabetes påvirker den fysiske aktiviteten?

L’Øvelse har mange fordeler for alle personer med diabetes.

Hvis du har type 2 diabetes, hjelper L’fysisk trening bidrar til å opprettholde en sunn vekt og redusere risikoen for hjertesykdom. Det kan også fremme bedre blodsug og blodstrømskontroll.

Selv personer med type 1 diabetes kan dra nytte av # 8217; fysisk aktivitet. Men hvis du har denne typen diabetes, bør du nøye overvåke blodsukkernivået. Dette skyldes at den fysiske øvelsen kan bære alle «8217; hypoglykemi. Hvis du har type 2 diabetes, men du ikke tar slike stoffer, er det en veldig lav risiko for blodsukkernivået med trening;.

I alle fall er øvelsen nyttig hvis du tar passende forholdsregler.

Selv om du kanskje ikke er motivert til å trene, eller du kan være bekymret for blodsukkernivået, ikke gi opp. Du kan finne et treningsprogram som fungerer for deg. Legen din kan hjelpe deg med å velge passende oppgaver og sette blodsukkermålene for å sikre at du trener deg trygt.

Betraktninger under L’trening

Hvis du ikke trener fra en PO & # 8216; av tid, og du skal begynne noe mer aggressivt enn et vandringsprogram, snakk med legen din. Dette er spesielt viktig hvis du har kroniske komplikasjoner, eller hvis du har diabetes i mer enn 10 år.

Legen kan anbefale en innsatsstest før du starter et treningsprogram hvis du er over 40 år gammel. Dette vil sikre at hjertet ditt er ganske egnet til å tillate deg å trene deg trygt.

Når du trener og du har diabetes, er det viktig å være forberedt. Du bør alltid ha på seg et medisinsk armbånd eller et annet identifikatordokument som gjør at folk kan vite at du har diabetes, spesielt hvis du tar medisiner som kan forårsake hypoglykemi. I dette tilfellet bør du også ha andre forsiktighetsartikler til fingertuppene for å øke blodsukkernivået, om nødvendig. Disse artiklene inkluderer:

  • Raske handling karbohydrater som gel eller frukt
  • glukose tabletter
  • Sportsdrikker som inneholder sukker, som Gatorade eller Powerade

Mens alle skal drikke mange væsker under treningen, bør personer med diabetes være spesielt oppmerksom på å motta nok væsker. Dehydrering under fysisk trening kan påvirke blodsukkernivået negativt. Vær forsiktig med å drikke minst 8 ml vann før, under og etter treningen for å forbli hydrert.

Treningsrisiko med diabetes

Når du trener det, begynner kroppen din å bruke blodsukker som en energikilde. Kroppen din blir også mer følsom for insulinet i systemet ditt. Dette er fordelaktig fordelaktig.

Imidlertid kan disse to effektene bringe blodsukkeret ned til lave nivåer hvis du tar visse stoffer som insulin eller sulfonylurea. Av denne grunn er det viktig å overvåke blodsukkernivået både før og etter treningen hvis du antar disse stoffene. Rådfør deg med legen din for ideelle blodsukkernivåer før og etter treningen.

Noen mennesker med diabetes må kanskje unngå intens trening. Dette er sant hvis du har noen former for diabetisk retinopati, øyesykdommer, hypertensjon eller fotproblemer. En intens fysisk trening kan også øke risikoen for et lavt nivå av blodsukker mange timer etter øvelsen.

Folk som tar narkotika som setter dem i fare for hypoglykemi, bør være forsiktig med å teste blodsukker lenger etter intens trening. Snakker alltid med legen din i & # 8217, tilnærming bedre data dine unike helseproblemer.

Selv l’fysisk aktivitet alle’åpen kan påvirke kroppens svar. For eksempel kan ekstreme temperaturfluktuasjoner påvirke blodsukkernivået.

Hva du bør gjøre hvis blodsukkernivået ditt er for høyt eller for lavt før du trener? Hvis blodsukkernivåene er høye og du har type 1 diabetes, kan du teste ketoner og unngå øvelsen hvis du er positiv for ketoner. Hvis blodsukkernivået er lave, bør du spise noe før du starter’trening.

Snakk med legen din for å lage en plan som fungerer for deg.

Glykemi overvåking før’trening

Du bør sjekke glykemi ca 30 minutter før’treningen for å sikre at den er innenfor et sikkerhetsintervall. Selv om legen din kan sette individuelle mål med deg, er det noen generelle retningslinjer:

Mindre enn 100 mg / dl (5.6 mmol / l)

Hvis du antar stoffer som øker insulinnivåene i kroppen, unngå å trene til du har spist en høy karbohydratinnholdsmat. Dette inkluderer frukt, en halv kalkun eller cracker sandwich. Du vil kanskje sjekke blodsukkernivået før du må sørge for at den er i riktig rekkevidde.

Mellom 100 og 250 mg / dl (fra 5.6 til 13.9 mmol / l)

Dette blodsukkerområdet er akseptabelt når du begynner å trene.

Fra 250 mg / dl (13.9 mmol / l) ved 300 mg / dl (16.7 mmol / l)

Dette nivået av blodsukker kan indikere tilstedeværelsen av ketose, så sørg for å sjekke tilstedeværelsen av ketoner. Hvis de er til stede, må du ikke trene til blodsukkernivåene er redusert. Dette er vanligvis bare et problem for personer med type 1 diabetes.

300 mg / dl (16.7 mmol / l) eller høyere

Dette nivået av hyperglykemi kan raskt bli til ketose for personer med type 1 diabetes. Dette kan være verre fra # 8217; trening hos personer med type 1 diabetes som mangler i insulin.

Personer med type 2 diabetes utvikler sjelden slik dyp insulinmangel. Vanligvis trenger de ikke å utsette L’trening på grunn av høyt blodsukker, så lenge de føler seg godt og husker å forbli hydrert.

Hypoglykemi tegn under treningen

Gjenkjenne hypoglykemi under treningen kan være vanskelig. Av natur, L’Øvelse setter kroppen din under stress som kan etterligne lavt blodsukkernivå. Du kan også oppleve unike symptomer, for eksempel uvanlige visuelle endringer, når blodsukkeret senkes.

Eksempler på hypoglykemi symptomer indusert av’Trening i de med diabetes inkluderer:

  • irritabilitet
  • Plutselig utbruddet av tretthet
  • Overdreven svette
  • Hånd eller språk prikking
  • Skjelvende eller skjelvende hender

Hvis disse symptomene oppstår, test blodsukkernivået og hvil et øyeblikk. Spis eller drikk en rask action karbohydrat for å få blodsukkernivået tilbake.

Anbefalte øvelser for personer med diabetes

De American Academy of Family Physicians Anbefaler å konsultere legen din for å bestemme den beste trenings typen for deg, gitt din tilstand av generell helse. Et godt utgangspunkt er noen form for liten aerob trening, som utfordrer lungene og hjertet til å styrke dem. Noen eksempler er å gå, dans, jogging eller ta aerobics leksjoner.

Men hvis føttene dine har blitt skadet av diabetisk nevropati, kan du vurdere øvelser som holder deg ut av føttene dine. Dette vil forhindre ytterligere skader eller skade. Disse oppgavene inkluderer sykling, roing eller svømming. Bruk alltid behagelige og veladmessige sko kombinert med pustende sokker for å unngå irritasjon.

Til slutt, ikke tenk på å være en maraton løper. I stedet, prøv å starte med en aerob trening med 5-10 minutters trinn. Så det virker opp til ca 30 minutters trening nesten hver dag i uken.