Fitness for diabetes: som kosthold og fysisk trening kan hjelpe deg

Type 2 diabetes er ikke uunngåelig. Forhindre og til og med revers Diabetes-starten er helt mulig, men krever forpliktelse. Å ta vare på helsen din innebærer en dual-tilnærming: diett og mosjon. Begge er grunnleggende for langsiktig suksess og optimal helse.

Diett og mosjon

Dietten og mosjonen er begge viktige komponenter i en vellykket strategi for å beseire eller administrere diabetes. utdanning Vis at dietten og den «8217 øvelsen kan dramatisk redusere sannsynligheten for å utvikle diabetes, selv i høyrisiko folk til å utvikle den.

Informasjon om risikofaktorer for type 2 diabetes »

Annen utdanning De viser også at livsstilsintervensjoner kan forbedre følsomheten for følsomheten for blodet og lipidprofilene i blodet og bidra til å redusere høye nivåer av blodsukker. Dietten og «8217; trening bidrar til å redusere kroppsvekten og overflødig kroppsvekt er nært forbundet med diabetes-starten.

En viktig klinisk studie kalt Diabetes forebyggingsprogram studerte mennesker i fare for diabetes. Har vist at endringene i livsstilen som involverer 150 minutters trening i uken, har redusert risikoen for å utvikle seg til type 2 diabetes 58 prosent.

Husk at kosthold og trening skal gå hånd i hånden. For eksempel, selv om du trener regelmessig, kan en diett med mange sukkerarter og fettstoffer og svært få fibre eller phytonutrients (gunstige vegetabilske forbindelser) mer enn motvirke denne innsatsen. D & # 8217; En annen del, kan du følge et sunt kosthold, men hvis du ikke står opp og ikke beveger deg, vil din kardiovaskulære helse nesten sikkert lide.

Selv kardiovaskulær helse og diabetes er nært forbundet. L & # 8217; Forpliktelse til et bedre kosthold og den daglige øvelsen fremmer bedre blodsukkernivå, blodlipidkontroll og humør. Fører også til høyere nivåer av energi, noe som gjør det lettere for øvelsen;. L & # 8217; Daglig trening bidrar til å holde blodårene sunne, gjør at du føler deg bedre med deg selv og kan hjelpe i vekttap.

Start med basene

Hver bevegelse teller! Gjør noe du liker, slik at du kan beholde det. Selv små endringer kan gjøre en stor forskjell. L & # 8217; gunstig trening kan være så enkel som å gå hver dag. Nesten alt du gjør for å flytte kroppen din, er å foretrekke for inaktiviteten.

Endringer i livsstilen

  • Vurder parkering så langt som mulig fra døren under din neste tur til butikken.
  • L & # 8217; trening er lagt til. Hvis du ikke kan gå i 30 minutter, prøv tre turer fra 10 minutter om dagen.
  • Ta trappen i stedet for Dell & # 8217; heis.
  • Hvis du jobber på et skrivebord, ta en pause på ca 15 minutter.

Pass på at du snakker med legen din før du starter et nytt treningsprogram. Å starte, etablere beskjedne mål. For eksempel begynner det å gå for en bestemt tid og håndterbar hver dag. Etter omtrent en uke, prøv å øke denne tiden til du går i 30 minutter eller mer om dagen.

Det er mer sannsynlig å ta deg til treningsprogrammet ditt hvis det er realistisk. Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at den milde til moderat aerob aerobic trening (for eksempel å gå eller jogge i 10-30 minutter) fra tre til fem dager i uken er tilstrekkelig til å gi betydelige forbedringer i blodsukkerkontrollen.

Aerobic Fitness vs Vekt trening: hva jeg trenger?

De American Diabetes Association Anbefaler L & # 8217; Aerobic trening og L & # 8217; styrketrening for optimal passform.

L & # 8217; aerobic trening (tenk på alt som øker hjertefrekvensen) kan oppnås gjennom aktiviteter som å gå, løpe, svømme, dans, tennis, basketball og mer. L & # 8217; Styrketrening, noen ganger kalt motstandstrening, fokuserer mer på konstruksjonen eller vedlikehold av muskler. Begge driftsformer er viktig for optimal fitness og blodsukkerkontroll.

Hvis du sliter med å løfte en liter melk, kan du for eksempel konsentrere deg om å øke i overkroppens styrke. Små og lavere vekt dumbbells eller elastiske band kan være nyttig for å øke styrken til den øvre og nedre delen av kroppen.

utdanning Vis at begge typer operasjoner kan påvirke glykemisk kontroll betydelig (blodsukker). De viser også at du inkluderer begge former er mer effektive enn å gjøre den ene eller den andre alene.

Hvordan holde seg konsentrert

Noen mennesker vil oppdage at engasjerende i et rutinemessig treningsprogram krever bare bestemmelse og tidsstyring. Andre kan trenge litt mer hjelp til å bli motivert. De kan dra nytte av [8217; påmelding til et treningsstudio eller fra REGISTRERING til et kurs eller en annen type vanlig og programmert aktivitet. Gruppe fysisk form har den ekstra fordelen av selskapet, støtte og # 8217; gjensidig oppmuntring og kanskje til og med et konkurranseelement.

I alle fall, Undersøkelser Vis at folk føler seg mindre utmattet etter trening i forhold til etter å ha satt på sofaen. All & # 8217; trening det kan virke som en utakknemlig oppgave, men folkene som ofte respekterer ham, ser ut til å se frem til deres aktivitet ganske raskt.

Poenget begår. For å være virkelig effektiv, skal øvelsen være rutinemessig og engasjere seg både L & # 8217, motstandsopplæring (aerobic) og motstanden (force). Så flytte og bli på farten!