Fistulotomi: hva du kan forvente

COS’er en fistel?

Fistulotomi er en kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle en fistel. En fistel oppstår når to av organene eller fartøyene danner en unormal forbindelse. Disse organene eller fartøyene ville ellers ikke være tilkoblet.

Fistuos finnes i:

 • urin vei
 • anus
 • tarmen, som er kjent som en enteroenteral fistel
 • Aorta
 • vagina,
 • hud

Fistlene i urinveiene oppstår når en unormal forbindelse fra urinveien til et annet organ dannes. Disse kan inkludere:

 • Vescicovaginal fistel, som dannes når C’er et hull mellom skjeden og blæren
 • uretrovaginal fistel, som dannes når man utvikler et hull mellom skjeden og urinrøret

Anal Fistulas oppstår når den perianale huden, huden rundt G’anos åpning, danner en unormal forbindelse med overflaten av analkanalen. Anal fistulas kan inkludere:

 • Anorektal fistel, som danner mellom analkanalen og huden som omgir den analåpningen
 • Rektovaginell fistel, som oppstår når et hull er utviklet mellom skjeden og endetarmen
 • Colovaginal fistel, når en forbindelse mellom vagina og tykktarmen er dannet

Tilleggsinformasjon: Anal / Rectal Abscess »

Hva du kan forvente under en fistulotomi

En fistulotomi er en ambulant prosedyre, noe som betyr at det sannsynligvis ikke vil kreve en nattsykehusopptak, utført for å åpne en fistel. Den faktiske prosedyren tar omtrent en’nå. Vi anbefaler også å planlegge mer tid før og etter prosedyren.

Hvis din fistel er liten og grunne, kan legen din være i stand til å utføre prosedyren på kontoret ved hjelp av lokalbedøvelsen. Hvis fistelen er flott, må du kanskje gå til sykehuset og gjennomgå generell anestesi.

Under fistulotomi, vil legen utføre en «8217, gravering i kroppen din for å åpne den unormale forbindelsen mellom de to organene. Dette kan potensielt forårsake noen komplikasjoner etter # 8217; intervensjon, inkludert:

 • Intestinal inkontinens, hvis & # 8217 er involvert; anus eller endetarm
 • Blødning på nettstedet
 • abscess eller tilbakefall av fistelen

Denne prosedyren er forskjellig fra en fistoleektomi. Under en fistuleektomi er fistelen helt fjernet.

gjenoppretting

Legen din sender deg hjem med instruksjonene for å holde såret rent og pakket med en gasbind. Emballasje den med en gasbind vil bidra til å forhindre hudheling på såret, noe som kan forårsake dannelsen av A’andre fistel. Såret må helbrede fra innsiden;. Legen din vil forklare hvordan du skal ta vare på såret ditt, men gjerne stille spørsmål. God hjemmepleie vil forbedre din helbredelse.

Vi anbefaler deg å hvile de første 24 timene etter prosedyren, selv om du skal gjenoppta ditt normale kosthold etter intervensjonen. Be familie eller venner for å hjelpe deg hjemme og tro at du tar deg minst en dag fri for jobb. Du bør unngå anstrengende aktiviteter, inkludert fysiske øvelser og løfte tunge belastninger, for minst xnumx-xnumx dager. Legen din kan råde deg til å vente lenger for å ta opp alle dine normale aktiviteter. Følg alltid legen din anbefalinger.

Du kan ha kramper og kvalme umiddelbart etter prosedyren. Du kan også oppleve forstoppelse som en bivirkning av smertestillende medisiner. Hvis dette skjer, snakk med legen din på [8217; bruk av en avføring mykner, som kan hjelpe deg med å gjenoppta normal intestinal funksjon.

Det kan ta 3-12 uker å helt komme seg fra en fistulotomi.

Denne prosedyren er den eneste måten å behandle en fistel på?

Når du besøker legen din før prosedyren, vil de gjennomgå symptomene dine og utføre en fysisk undersøkelse. Hvis du prøver en sterk smerte og drenering i nærheten av fistelområdet, kan det være et tegn du har en infeksjon på 8217;.

For anal-rektale fistler kan legen bruke en søker som kalles et sigmoidoskop for å utføre en intern fistel eksamen. Dette vil hjelpe legen din å bestemme den faktiske posisjonen og årsaken til fistelen. Hvis legen oppdager at fistelen er forårsaket av Crohns sykdom, kan kirurgi ikke være nødvendig. I stedet kan du kanskje behandle fistelen med narkotika.

Legen kan også bruke en av følgende diagnostiske prosedyrer for å bestemme en behandlingsperiode:

 • Endoskopisk ultralyd: Denne ultralydet skaper bekkenbunnsbilder og sphincter muskler for å hjelpe legen til å identifisere fistelens posisjon.
 • Fistulografi: For denne prosedyren injiseres en kontrastløsning i fistelen, og deretter utføres en røntgen av området.
 • Anoskopi: Legen din kan bruke denne prosedyren for å vise analkanalen.
 • MR-resonans: Dette kan hjelpe legen din til å finne fistelen hvis det er vanskelig å få tilgang til under en fysisk undersøkelse.
 • Fisture Sonde: Legen din kan sette inn dette verktøyet i fistelen.
 • TC-skanning: Denne prosedyren kan tillate legen å observere strømmen av kontrasterende farger mellom to områder av kroppen som ikke bør kobles til.

Spørsmål å spørre legen din

Før du gjennomgår en fistulotomi, spør legen din alternative måter å behandle og helbrede fistelen på. Du bør også spørre:

 • Hvis din fistulotomi krever lokal eller generell anestesi.
 • Hvis du kan spise noe før prosedyren, og ellers hvor lenge før prosedyren må du raskt.
 • Informasjon om eventuelle bivirkninger eller komplikasjoner du kan forvente etter fistulotomi.
 • Hvor lenge legen forventer å gjenopprette og når du er i stand til å komme tilbake til jobb og andre aktiviteter, inkludert øvelsen.
 • Informasjon om riktig vare på etter prosedyren sår og på sin varighet.
 • På smertebehandling.

Fistulotomi er en kirurgisk prosedyre, så det er viktig å få så mye informasjon som mulig fra legen din. Anser ideen om å bringe et familiemedlem eller en venn til avtalen, spesielt hvis de vil hjelpe deg under gjenoppretting. Du kan spørre noen andre om å ta notater under avtalen, slik at du kan konsentrere deg om samtalen med legen din. Hvis du ikke finner noen som kommer til avtalen med deg, husk å ta med en notatbok, slik at du kan skrive ned en viktig informasjon.

Outlook

Din fistel kan vokse igjen etter prosedyren, og du kan oppleve inkontinensen som en komplikasjon hvis de er involvert i # 8217; anus eller endetarm. Den langsiktige suksessraten for en fistulotomi er 92 prosent 97.

Avhengig av årsaken til fistelen, kan denne prosedyren ikke være den beste behandlingen for deg. Del alle dine symptomer og din kliniske historie med legen din for å hjelpe deg med å gjøre en lovbestemt diagnose og behandlingsplan.

Fistulotomi: Spørsmål og svar

Spørsmål:

Hvor mye tid etter en fistulotomi kan jeg fortsette samleie?

TIL:

Svaret avhenger av hvilken type forhold du har. Hvis du er mann og du har ingen mottakelige analapporter, kan du gjenoppta den seksuelle aktiviteten så snart du føler deg komfortabel. Hvis du er en mann som deltar i et anal mottakelig forhold og har gjennomgått en anal fistel reparasjon, avslappet av rapporten i minst seks uker. På samme måte, hvis du er en kvinne, og du har hatt en reparasjon som involverer skjeden eller endetarmen, bør du avstå fra vaginal eller anal forhold, avhengig av fistelens posisjon, i minst seks uker. Hvis du føler en betydelig smerte, spesielt under samleie, eller noe annet problem etter seks uker, kontakt legen din før du begynner å ha sex.

Graham Rogers, Mdanswers representerer meninger fra våre legereksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.