Fiskolje for tørre øyne

Vanlige behandlinger for tørre øyne inkluderer benkhekk og antiinflammatoriske stoffer. Men noen mennesker vender seg til alternative rettsmidler som L’fiskeolje for å finne lettelse. L’Fiskolje inneholder omega-3 fettsyrer, kjent for å være nødvendig for sunt øye og hjerneutvikling. Fortsett å lese for å finne ut hvordan fiskeoljen kan hjelpe deg med å kurere dine tørre øyne.

Cos’er fiskeoljen?

L’Fiskolje er produsert ved å trekke ut to typer omega-3 fettsyrer fra huden av blå fisk, som makrell eller laks. Disse omega-3 fettsyrene kalles docosaesaenoinsyre (DHA) og Ecosapentaenoinsyre (EPA).

Omega-3 DHA og EPA-fettsyrer er viktige for forskjellige funksjoner i kroppen. DHA og EPA er en del av hver celle i menneskekroppen. De er også de bestanddelte elementene i viktige kjemiske regulatorer. De Verdens Helseorganisasjon antyder at voksne tar mellom 0.3 og 0.5 gram DHA og EPA om dagen.

Du kan finne fisktilskudd i kapsler eller benkvæsker i de fleste apotekene.

Hva er fordelene med «8217 fiskeolje?

fordeler

  • Studier tyder på at omega-3 i # 8217; fiskeolje kan bidra til å behandle tørre øyne på grunn av deres antiinflammatoriske egenskaper
  • Omega-3 kan redusere risikoen for hjertesykdom og hjerneslag.
  • Omega-3 kan også bidra til å håndtere triglyseridnivåer.

L’antagelse av en tilstrekkelig mengde omega-3 fettsyrer En rekke fordeler, inkludert en lavere risiko for hjertesykdom, hjerneslag, demens og Alzheimers sykdom.

Omega-3 fettsyrer bidrar også til å håndtere triglyseridnivåer og kan senke utviklingen av depresjon og andre psykiske lidelser. Det er også noen fordeler rapportert for personer som lider av diabetes, reumatoid artritt, astma og inflammatoriske tarmsykdommer.

Flere studier tyder på at omega-3 fettsyrer kan spille en rolle i å behandle tørre øyne på grunn av deres Bevist anti-inflammatoriske egenskaper. i En 2013 studio, 65% av mennesker med Della & # 8217 syndrom; tørt øye som er blitt behandlet med omega-3 har sett viktige forbedringer innen tre måneder.

Hva er risikoen for «fiskeolje?

Risiko

  • En nylig studie sier at noen fettsyrer kan forårsake prostatakreft.
  • Noen studier tyder på at fiskeoljen ikke er gunstig for hjertes helse.
  • Forskere har motstridende meninger om fordelene med fiskeoljen.

Det er noen kontroverser på de reelle fordelene med fiskeolje og risikoen det presenterer. En nylig studie sier at noen fettsyrer kan forårsake prostatakreft. Samtidig har andre undersøkelser ikke funnet denne kreftlenken.

Det er mange undersøkelser som tyder på at omega-3 fettsyrer i # 8217; fiskeolje er gunstig for hjertes helse. En studie publisert i Lancetten Han oppdaget at folk som antok daglige kosttilskudd av omega-3 etter å ha lidd et hjerteinfarkt, hadde en lavere risiko for å eksperimentere med en annen. De hadde også en redusert risiko for hjerneslag eller plutselig død. derimot, Nyeste studier Foreslå at når en person allerede har hjertesykdom, hjelper’fiskeoljen hjelper ikke.

Med denne forskjellen i faglige meninger, bør du alltid snakke med legen din før du tar fiskeoljen.

Hvilke gode kilder til fiskeolje er?

Når du føler begrepet & # 8220; Fiskolje & # 8221; Du kan forestille deg en liten gul gel kapsel. Kosttilskudd er definitivt en måte å legge til fiskeolje til kostholdet ditt. Ennå Noen forskere Tro at dietten din skal være din viktigste kilde til omega-3 fettsyrer. Du kan få dem til å spise fettfisk, som laks, hvit tunfisk og makrell. De American Heart Association Anbefaler å anta minst to porsjoner av fisk per uke.

Hvis du spiser fisk på ukentlig basis, vil du sannsynligvis ha nok fiskeolje i kostholdet ditt. Få en konstant mengde Omega-3 fettsyrer er det viktige. Du kan finne disse fettsyrene i andre matvarer som valnøtter, linfrø og chiafrø.

Andre tørre øyebehandlinger

Medisinske behandlinger

En vanlig reseptbelagte behandling for tørre øyne er cyklosporin, et antiinflammatorisk legemiddel. Alternativt kan du foreskrives anti-inflammatoriske øyedråper. Sammen med syklosporin er det forskjellige typer stoffer som kan bidra til å kurere betennelsen. I de mest alvorlige tilfellene kan legen anbefale kirurgi for å lukke øyet i øyet. Dette vil tillate tårer som produserer å akkumulere i øyet i en lengre periode.

Benkbehandlinger

Det er mange benkeløsninger for litt tørre øyne. Hvis kontaktlinser forårsaker øyetørrhet, kan du bare endre merkevaren. Du kan også prøve kunstige tåre øyedråper. Det finnes salver, geler og gelinnsatser som kan tilby midlertidig lettelse og gi øye smøring.

Endringer i livsstilen

Begrensende lakrimal fordampning er en måte å forhindre tørr øye på. For eksempel kan du ha solbriller eller briller som omgir hodet ditt. Hvis du legger til sideskjold, vil tårene dine ikke fordampe raskere. Du kan også vurdere en kald tåkefukter for å legge til fuktighet i luften;. Bruk grunnleggende hollacks for smøring når du arbeider med samme oppgave i lange perioder. Det er viktig å gjøre vanlige pauser fra datamaskiner og skjermer.

Alternative behandlinger

Du kan også forhindre tørr øye med naturlige rettsmidler. Bortsett fra # 8217; fiskeolje, fant mange mennesker tørrøyet lettelse med Akupunkturbehandling. Hevene Alle’Castorolje kan også brukes til å redusere tårefordampningen, men du må gjøre mer forskning i Quest & # 8217;.

Ta bort

Generelt, L’fiskeolje kan ha noen tørre øyne fordeler. Men du trenger ikke å ta fiskolje kosttilskudd for å få omega-3 fettsyrer du trenger. Den beste måten er å følge et sunt kosthold som inkluderer minst to porsjoner fisk i uken. Du bør også snakke med legen din om andre tørre øyebehandlinger, for eksempel reseptbelagte legemidler, øyedråper og livsstilsendringer.