Finn støtte til Psorialasica Arthritis: Online grupper, familie og andre

Beskrivelse

Hvis du har blitt diagnostisert med den psoriasisartrittet (AP), kan det hende du finner at adressering av sykdomsfølelsen av sykdommen kan være vanskelig, da du kan klare sine smertefulle fysiske symptomer og noen ganger debilitants.

Følelser av fortvilelse, isolasjon og frykt for avhengig av andre er bare noen av følelsene du kan prøve. Disse følelsene kan føre til angst og depresjon.

Selv om ALLE’Start kan virke vanskelig, her er seks måter du kan finne ekstra støtte for å takle PSA.

1. Online ressurser og støttegrupper

Online ressurser som blogger, podcaster og elementer inneholder ofte de nyeste PSA-nyhetene og kan komme i kontakt med andre.

De Nasjonalt psoriasis fundament Inneholder informasjon om PSA, Podcast, og Verdens største nettbaserte samfunn av mennesker med psoriasis og psa. Du kan spørre PSA-spørsmål om din servicelinje, Pasientnavigasjonssenter. Du kan også finne grunnlaget på Facebook, Twitter og Instagram.

De Leddgikt fundament Det har også et bredt utvalg av informasjon om PSA på sin nettside, inkludert blogg og mer Verktøy og ressurser på nettet For å hjelpe deg med å forstå og administrere din tilstand. De har også et online forum, Introspektiv leddgikt, som forbinder folk over hele landet.

Online supportgrupper kan gi deg komfort å sette i kontakt med folk som opplever lignende erfaringer. Dette kan hjelpe deg å føle deg mindre isolert, forbedre din forståelse av Ptil og få nyttig tilbakemelding på behandlingsalternativer. Husk at informasjonen du mottar, bør ikke erstatte profesjonell medisinsk rådgivning.

Hvis du vil prøve en støttegruppe, kan legen din gi deg en passende. Tenk på det to ganger før du går sammen med grupper som løfter omsorg for din tilstand eller har høye priser for å bli med.

2. Bygge et støttetettverk

Utvikle en sirkel av familiemedlemmer og nære venner som inkluderer din tilstand, og som kan hjelpe deg når det er nødvendig. Enten å delta i innenlandske oppgaver eller å være tilgjengelig for å høre når du føler deg nede, kan de gjøre livet litt og # 8216; lettere til symptomene forbedres.

Hold deg nær gjennomtenkte mennesker og åpenbart diskutere dine bekymringer med andre kan hjelpe deg å føle deg mer beroliget og mindre isolert.

3. Være åpen med legen din

Din reumatolog kan ikke oppdage tegn på angst eller depresjon under avtaler. Så det er viktig at du forteller deg hvordan du føler deg følelsesmessig. Hvis de spør deg hvordan du føler, åpnes og ærlig med dem.

De Nasjonalt psoriasis fundament oppfordrer folk med PSA til å snakke åpent om deres følelsesmessige vanskeligheter med sine leger. Legen din kan derfor bestemme den beste handlingslinjen, for eksempel for å lede deg til en passende psykisk helsepersonell.

4. Se etter omsorg for mental helse

Ifølge en 2016 studere, Mange mennesker med PSA som hadde beskrevet som deprimert, ikke har mottatt støtte for deres depresjon.

Studio-deltakere fant at deres bekymringer ofte ble ignorert eller ville ha vært skjult for folk rundt dem. Forskere har foreslått at flere psykologer, spesielt de som har interesse for reumatologi, bør være involvert i behandlingen av PSA.

I tillegg til din reumatolog, søk støtte fra en psykolog eller en terapeut hvis du har psykiske problemer. Den beste måten å føle seg bedre på er å la legene dine vite hvilke følelser du prøver.

5. Lokal støtte

Møte mennesker i samfunnet ditt som også har PSA, er en god mulighet til å utvikle et lokalt støttettverk. Arthritis Foundation har Lokale støttegrupper over hele landet.

Det huser også National Psoriasis Foundation arrangementer over hele landet for å skaffe midler til forskning på Ptil. Vurder ideen om å delta i disse hendelsene for å øke bevisstheten om Ptil og møte andre som også har tilstanden.

6. utdanning

Lær så mye som mulig på PSA, slik at du kan utdanne andre om tilstanden og øke bevisstheten om det hvor du går. Oppdag alle ulike behandlinger og terapier tilgjengelig og lær å gjenkjenne alle tegn og symptomer. Kontrollerer også selvhjelpsstrategier som vekttap, L’Trening eller røyking slutte.

Søket etter all denne informasjonen kan få deg til å føle seg tryggere, og hjelpe andre til å forstå og komme inn i empati med det du går gjennom.

Ta bort

Du kan føle deg overveldet mens du arbeider med de fysiske symptomene på PSA, men det er ikke nødvendig å møte det alene. Det er tusenvis av andre mennesker der ute som står overfor noen av dine egne utfordringer. Ikke nøl med å kontakte familie og venner og vite at C & # 8217 er alltid et nettbasert samfunn klar til å støtte deg.