Filofobi: Forstå frykten for å bli forelsket

Beskrivelse

L’Kjærlighet kan være en av de vakreste og overraskende delene av livet, men det kan også være skummelt. Mens en liten bit & # 8216; av frykt er normalt, finner noen tanken om å falle i kjærlighet skremmende.

Filofobi er frykten for # 8217; kjærlighet eller å bli følelsesmessig forbundet med en’en annen person. Den deler mange av de samme egenskapene til andre spesifikke fobier, spesielt de av en sosial natur. Og kan få en betydelig innvirkning på livet ditt hvis det ikke er behandlet.

Fortsett å lese for å lære alt du trenger å vite om Fochebia, hva årsaken og hvordan du skal overvinne den.

Symptomer på filofobi

Forophobien er en overveldende og urimelig frykt for å bli forelsket, utover den typiske apprehension i denne forbindelse. Fobi er så intens som forstyrrer livet ditt.

Symptomene kan variere fra person til person. De kan inkludere både følelsesmessige og fysiske reaksjoner, selv når du tror du blir forelsket:

 • følelser av intens frykt eller panikk
 • å unngå
 • svette
 • Akselerert hjerterytme
 • respiratoriske vanskeligheter
 • Driftsvansker
 • kvalme

Du kan være klar over at frykt er irrasjonell, men du føler deg fortsatt ikke i stand til å kontrollere det.

Filofobi er ikke en lidelse d’sosial angst, selv om folk med fochobia også kan lide av forstyrrelse d’sosial angst. Disorder D’Sosial angst forårsaker ekstrem frykt i sosiale situasjoner, men det er forskjellig fra fochobien fordi den inkluderer en serie sosiale sammenhenger.

Filofobi deler noen likheter med demoleringsforstyrrelsen (DSED), en lidelse av barna under 18 år. DSED gjør det vanskelig for folk som lider av denne lidelsen for å danne dype og betydelige forbindelser med andre. Generelt er det resultatet av en barndoms traumer eller forlatelse.

Risikofaktorer for filofobi

Filofobien er også mer vanlig hos mennesker med fortid eller skadet traumer, sier Scott Dehorty (LCSW-C og administrerende direktør i Maryland House Detox, Delphi Behavioral Health Group): «Frykt er at smerten gjentas og risikoen er ikke verdt den muligheten. Hvis noen har blitt dypt såret eller forlatt som barn, kan det være i strid med å nærme seg noen som kunne gjøre det samme. Reaksjonen på frykt er å unngå relasjoner, og dermed unngås smerte. Jo mer du unngår kilden til frykten din, jo mer frykt øker. & # 8220;

Spesifikke fobier kan også være relatert til genetikk og alle «8217;. Ifølge Mayo Clinic kan spesifikke fobier utvikle seg i noen tilfeller på grunn av Endringer i hjernens drift.

Diagnose

Siden filofobi ikke er inkludert i diagnostisk og statistisk håndbok (DSM) Dell’American Psychiatric Association, er det lite sannsynlig at legen din gir deg en offisiell diagnose av filofobi.

Men søker psykologisk hjelp hvis frykten din blir overveldende. En lege eller terapeut vil evaluere symptomene dine og din medisinske historie, psykiatriske og sosiale.

Hvis ikke behandlet, kan filofobien øke risikoen for komplikasjoner, inkludert:

 • Sosial isolasjon
 • Depresjon og D & # 8217 lidelser; angst
 • Narkotika- og alkoholmisbruk
 • selvmord

Behandling

Behandlingsalternativene varierer avhengig av alvorlighetsgraden av fobi. Alternativer inkluderer terapi, narkotika, livsstilsendringer eller en kombinasjon av disse behandlingene.

Terapi

Terapi, spesielt den atferdskognitive terapien (CBT), kan hjelpe folk med fochobia å takle sin frykt. CBT innebærer identifikasjon og modifikasjon av tanker, overbevisninger og negative reaksjoner ved kilden til fobi.

Det er viktig å undersøke frykten for frykt og utforske smerten. Det kan være mange veier for vekst Alle’Interiør av opplevelsen som bare er klassifisert som «8216; sårene’På grunn av’unngåelse & # 8221; Når kilden er utforsket, kan du utføre noen virkelighetstester på mulige fremtidige relasjoner & # 8221;.

Selv hva-hvis scenarier kan være nyttige. Post spør:

 • Og hvis et forhold ikke virker?
 • Hva skjer etterpå?
 • Jeg er fortsatt fint?

Vi gjør ofte disse større problemene i vår fantasi, og tolker scenariet kan være nyttige & # 8221; sa dehorty. , Så sett noen små mål, hvordan du svarer med en & # 8221; HI & # 8220; hvis noen forteller deg & # 8221; Hei & # 8220; eller møte en venn eller en kollega for en kaffe. Disse kan utvikle seg sakte og begynne å lindre frykt og # 8220;.

Dressing

I noen tilfeller kan en lege foreskrive antidepressiva eller anxiolytiske stoffer hvis det er andre problemer med diagnostisk psykisk helse. Medisiner brukes vanligvis i kombinasjon med terapi.

Endringer i livsstilen

Legen kan også råde deg rettsmidler som trening, avslapningsteknikker og bevissthetsstrategier.

Forslag til å støtte noen med folie

Hvis noen du kjenner, har en fobi som Febophobia, er det ting du kan gjøre for å hjelpe:

 • Gjenkjenne at det er en alvorlig frykt, selv om du har problemer med å forstå det.
 • Informert om fobier.
 • Ikke tving dem til å gjøre ting som ikke er klare til å gjøre.
 • Oppfordre dem til å søke hjelp, hvis det virker hensiktsmessig, og hjelpe dem med å finne den.
 • Spør dem hvordan du kan hjelpe dem med å støtte dem.

Outlook

Fobier som fochobia kan noen ganger synes å være undertrykkende og kan ha en alvorlig innvirkning på livet ditt, men de kan behandles. De må ikke være fengsler der vi begrenser oss selv og # 8221; sa dehorty. & # 8220; kan være ubeleilig å komme seg ut av dem, men du kan gjøre det.& # 8221;

Søker hjelp så snart som mulig er nøkkelen til å overvinne din fobi og bidrar til å leve et fullt og lykkelig liv.