Fibromyalgia diett | Mat som hjelper lindre smerte

COS’er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en tilstand som forårsaker tretthet og smerte i hele kroppen. Det kan også forårsake søvnproblemer, minne og humør. Eksperter mener at fibromyalgi øker smertefulle følelser ved å endre måten hjernen forvalter smerte signaler.

For noen mennesker utløses symptomene på fibromyalgi av fysiske traumer, kirurgiske inngrep, infeksjoner eller psykisk stress. For andre legger symptomene på fibromyalgi over tid uten en enkelt utløsende hendelse.

Eksperter tror at hjernen til mennesker med fibromyalgi er påvirket av endringer i hjernekjemien. De eksakte årsakene til disse endringene er ukjente, men det antas at følgende elementer bidrar til fibromyalgi:

Genetikk

Eksperter fant genetiske forbindelser til fibromyalgi. Noen genetiske mutasjoner kan sette folk til størst risiko som utvikler tilstanden.

infeksjoner

Noen sykdommer ser ut til å utløse eller forverre symptomene på fibromyalgi.

Stressende fysiske eller følelsesmessige hendelser

Post-traumatisk stressforstyrrelse (PTSD) kan bidra til fibromyalgi.

Hva er symptomene på fibromyalgi?

Folk med fibromyalgi manifesterer vanligvis noen eller alle følgende symptomer:

Smerte i hele kroppen

Folk som har fibromyalgi opplever ofte en konstant, døv eller smertefull smerte som varer i minst tre måneder på begge sider av kroppen, både over og i livet.

tretthet

Du kan finne deg selv å våkne opp, selv etter en lang natts søvn. Din søvn kan bli avbrutt av smerte. Søvnforstyrrelser kan også være tilstede, for eksempel rastless ben syndrom (RLS) eller natt apné.

Problemer med kognisjon

En mental nebuløs, noen ganger kalt & # 8220; Fibro Fog & # 8221; gjør det vanskeligere å tenke med klarhet.

Andre helseproblemer

Personer med fibromyalgi opplever også andre helseproblemer. Disse kan inkludere:

  • Spenning hodepine
  • Dell & # 8217 Problemer; Tidsmidd mandibulær ledd (ATM)
  • Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS)
  • Depresjon

Hvordan kan diett påvirke symptomer på fibromyalgi?

Det antas at mat og tilsetningsstoffer som utløser fibromyalgi, forandrer hjernens kjemi og øker mengden smerte som kroppen oppfatter. Ingen spesifikk kosthold er kjent for å behandle fibromyalgi, men studier tyder på at det er noen matvarer som kan utløse symptomer på fibromyalgi.

De National Fibromyalgia Research Association antyder å kutte noen ting fra kostholdet for å lindre symptomer. Disse inkluderer:

  • raffinert sukker
  • koffein
  • alkohol
  • Stekt mat
  • rødt kjøtt
  • Høyt bearbeidet mat

Forskning & # 8211; Undersøkelser har også vist at eliminering av tilsetningsstoffer som MSG og L’aspartam kan bidra til å redusere symptomene på fibromyalgi. Men for resten har studier ikke funnet en sterk sammenheng mellom noen matvarer og fibromyalgi. Vi anbefaler tap for å redusere symptomene.

Hvilke matvarer kan bidra til å håndtere symptomer på fibromyalgi?

Endringer i kostholdet vil all påvirke annerledes. En god måte å finne ut hva mat får symptomene dine verre er å prøve en sletting diett.

An eliminering diett Innebærer å spise veldig enkle matvarer i flere dager, som kylling, ris og brokkoli. Etter flere dager med et begrenset diett, bør du sakte legge til andre matvarer til kostholdet ditt. Dette vil tillate deg å se hvordan hver mat påvirker symptomene på fibromyalgi.

Generelt er matretningslinjene for personer med fibromyalgi det samme som for folk uten tilstanden. Dette betyr å spise en rekke frisk frukt og grønnsaker hver dag og en tilstrekkelig mengde fett, karbohydrater og proteiner.

Spis regnbuen

Gjør ditt beste for å inkorporere så mye som mulig frukt og friske og fargerike grønnsaker i kostholdet ditt. Ulike fargede matvarer har vitaminer og forskjellige næringsstoffer, alt viktig for å hjelpe kroppen din til å holde deg frisk og den mest smertefri.

Hold deg unna raffinert eller forvandlet mat

Du bør fokusere på å spise frukt, grønnsaker og integrert frokostblandinger. Unngå å spise behandlet og pakket snacks, som inneholder mat tilsetningsstoffer som ofte ikke er tilstrekkelig strengt testet for å bestemme sikkerheten til langsiktig forbruk. Noen tilsetningsstoffer er klassifisert som excitotoksiner, som kan utløse eller fortsette symptomene på fibromyalgi. Det er også en god ide å begrense karbohydrater & # 8220; hvitt & # 8221; Som hvitt brød, pasta og ris, så vel som søtet mat, søte og søte drinker. Disse raffinerte karbohydrater forårsaker en økning i blodsukkeret med en konsekvent topp av insulin som også kan forverre symptomene. Konsentrert på integrert frokostblandinger og komplekse karbohydrater som gir fibre, mineraler og vitaminer.

Det kan være vanskelig å finne den energien som trengs for å lage mat og lage sunne matvarer når du har fibromyalgi. Men det er viktig å spise godt for å holde kroppen sunn og øke energinivået. Se etter vegetabilske dampkokingposer i seksjonene av produkter og frysere av matbutikker og salater i poser. Disse alternativene bidrar til å redusere tiden for å vaske, forberede og forberede produkter og kan hjelpe deg med å konsumere dem oftere.