Fibromyalgi Rash: Bilder og behandling

Beskrivelse

Hvis du bor med fibromyalgi, kan du forvente utbredt muskel smerte og andre symptomer som fordøyelsesproblemer, døsighet og hjernens tåke. Disse er imidlertid ikke de eneste symptomene knyttet til denne tilstanden. Noen mennesker med diagnose av fibromyalgi utvikler også en’utslett.

Disse kutane utbruddene kan variere i størrelse og vises hvor som helst i kroppen. Svært ofte skyldes de sikkerhetsvirkningen av narkotika og kan bli verre med riper. Noen hudutslett av fibromyalgi er så følsomme at det blir vanskelig å bære visse klær eller sove. Men lettelse er mulig.

Her er det du trenger å vite, inkluderte hvordan du identifiserer en’utslett og hvordan man håndterer symptomer.

Bilde av utslett Fibromyalgi

Del på PinterestPersoner med fibromyalgi rapporterer ofte kløe og med gjentatte riper kan vises røde fremspring.

Hva er symptomene?

Generelt, A’utslett er rød, hevet eller uregelmessig. Du kan utvikle hudfølsomhet eller ømhet med utslett, eller du kan ha kløe uten smerte.

Også en’hudutslett i fibromyalgi kan forårsake en følelse av kating på huden. Hvis du også har tørr hud, kan dette forverre kløe og # 8217; utslett.

I utviklingen av sine diagnostiske kriterier for fibromyalgi, American College of Rheumatology (ACR) Han spurte deltakerne i studiet av kutane og kløeutbrudd, så vel som mange andre symptomer.

Imidlertid er A’utslett ikke vurdert i diagnosen fibromyalgi. Du må presentere andre symptomer på tilstanden. Disse inkluderer utbredt smerte som oppstår på begge sider av kroppen, fordøyelsesproblemer og kronisk tretthet.

Hva årsaken?

Den eksakte årsaken til A’fibromyalgiutslett er ukjent, men det antas at noen faktorer utløser denne hudtilstanden.

Immunsystemrespons

L’immunsystemaktivitet under overflaten av huden kan forårsake hudutslett, selv om det ikke er noen søk for å bekrefte det i fibromyalgi. I dette tilfellet mener immunsystemet at proteiner under huden er fremmede invaders. Dette kan skyve ditt immunsystem for å frigjøre histamin, noe som øker hudfølsomheten. Dette kan føre til utseendet på kutane og kløeutbrudd.

Signaler fra sentralnervesystemet

Sentralnervesystemet består av en hjerne, ryggmargen og nerver. Han er ansvarlig for # 8217; sende informasjon til forskjellige deler av kroppen. Hvis du har fibromyalgi, kan hjernen din sende & # 8220 signaler; kløe & # 8221; til huden nerver. Dette kan gjøre huden din overfølsom, utløse en følelse av kløe. Selv om det ikke har vist seg at dette skjer med fibromyalgi, kan skrape huden gjentatte ganger forårsake hudutbrudd.

Kjemisk ubalanse

Neurotransmittere er ansvarlige for kontroll av kommunikasjon mellom hjernen og kroppen. Hvis du har fibromyalgi, kan unormale nivåer av nevrotransmittere (dopamin og serotonin) i hjernen bidra til kløe. En studie Han fant ut at serotoninfrigivelse intensiverte kløe i mus. Studien ble ikke utført på mennesker, men det mistenkes at høyere nivåer av serotonin også kan forårsake kløe hos mennesker, som kan føre til en og # 8217; utslett.

Dressing

A’Fibromyalgiutslett er oftere forårsaket av narkotika. Ulike stoffer kan foreskrives for å redusere symptomene på fibromyalgi. Disse inkluderer Duloxetine (Cymbalta) og Milnacipran (Savella) og Antiepileptiske stoffer som Gabapentin (Neurontin). Av og til kan det utvikle en reaksjon på disse stoffene som en reaksjon på disse legemidlene.

Du kan også utvikle en / 8217; utslett hvis du er allergisk mot benk smertestillende stoffer som ibuprofen (Motrin) eller paracetamol (Tylenol). Rådfør deg med legen din hvis du mistenker en allergisk reaksjon.

Følsomhet for lys

Fibromyalgi kan noen ganger øke følsomheten for lys. Hvis du har dette symptomet, # 8217; soleksponering kan forårsake hud smerte og en’utslett.

Hvordan administrere det

Forstå årsaken til A’Fibromyalgiutslett kan hjelpe deg med å håndtere og behandle denne tilstanden. Hvis du tror at utslett er forårsaket av narkotika, fortell legen din. Du vil sannsynligvis diskutere en rekke muligheter med deg, for å endre stoffet eller senke dosen.

Her er noen forslag til å håndtere utslett hjemme:

  • Drikk mye vann. Tørket hud kan forårsake kløe, som kan føre til en og # 8217; utslett. Øk væskene for å opprettholde fuktet kropp og hud. Hvis urinen din er mørk gul, betyr det at du ikke drikker nok. Her er hvor mye vann du bør drikke.
  • Påfør solkremet. Hvis du er følsom for lys, gjelder den solkrem før du går ut på alle påskyet dager. Bruk beskyttelsesdeksel for å unngå brannskader og kutane utbrudd. Her er noen retningslinjer for å velge solkrem.
  • Ta et varmt bad eller dusj. Ta et varmt bad eller dusj for å berolige huden og lindre kløe forbundet med en’utslett. Påfør en fuktighetsgivende hudkrem umiddelbart etter dusjen eller badet for å holde huden hydrert.
  • Påfør en aktuell krem. Påfør en aktuell benk-topp anti-kløe krem ​​som en hydrokortison som angitt flere ganger om dagen for kortsiktig lettelse. Dette bidrar til å blokkere en instamin-reaksjon, som kan redusere kløe og avklare hudutslett. Disse kremer kan også behandle kutane utbrudd forårsaket av en allergisk legemiddelreaksjon. Hvis du skjønner at du må fortsette L & # 8217, bruk i mer enn en uke, diskuter med legen din. L’langsiktig bruk av aktuelle steroider kan ha bivirkninger.
  • Ikke riper på en’utslett. Mer du riper, mer enn 8217; utslett kan klø. Dette kan skade huden og forverres en og # 8217; utslett.
  • Påfør en kald pakke på huden. Vikle en isvekking i et håndkle og applys den kalde skinnpakken i 10-20 minutter flere ganger om dagen. Dette bidrar til å stoppe betennelsen og smerten. Mer informasjon om hvordan du lager en ny hjemmepakke.
  • Unngå duftende såper og lotioner. Parfymerte produkter kan irritere huden og forverre utslettet;.

L & # 8217;

A’utslett skjer ikke alltid med fibromyalgi. Men hvis det utvikler seg, kan hjemmemedisiner vanligvis lindre kløe og forbedre utseendet på A’utslett.

Aldri ignorere en’utslett som forverres, forbedrer ikke med behandlingen eller er ledsaget av andre symptomer som feber eller pusteproblemer. De fleste hudutbrudd forårsaket av en allergisk reaksjon, som kan være en medisinsk nødsituasjon. A’Vedvarende utslett kan også være et symptom på A & # 8217, annen sykdom, som lupus. Diskuter symptomene dine med legen din. De kan bestille flere tester, om nødvendig.