Fibromyalgi og graviditet: Ekspertspørsmål og svar

Kevin P. Hvit, MD, PhD, er en pensjonert spesialist av kronisk smerte som fortsatt er aktiv i forskning, i # 8217; undervisning og tale i offentligheten. Han er forfatteren for fem ganger tildelt internasjonalt av den berømte boken Best Selger & # 8220; Breaking Thru The Fibromyalgia Fog & # 8211; Vitenskapelig bevis Fibromyalgi er ekte & # 8221;. Fortsett å være en utrettelig tilhenger av pasienter med fibromyalgi.

1. COS’er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en multisystem sykdom. Av denne grunn er det flere grunner til å være bekymret for virkningen på graviditeten.

Fibromyalgia innebærer:

 • Nervesystemet og musklene
 • Immunsystemet
 • En rekke forskjellige hormoner
 • Kontroll av den autonome nerven til huden, hjertet, blodkarene, mage-tarmkanalen og blæren

Symptomer som vedvarende og utbredt smerte og alvorlig tretthet som vanligvis tar år og # 8211; Hvis ikke på ubestemt tid & # 8211; De karakteriserer denne sykdommen.

Fibromyalgi er sykdommen i en million myter, på grunn av alle misforståelser, halv sannheter og løgn som eksisterer på den. En av disse mytene er at det er strengt en sykdom i middelaldrende og gamle kvinner. Men selv barn og menn forstår det. Og mer enn halvparten av kvinner med fibromyalgi er mindre enn 40 år, fortsatt i reproduktiv alder.

2. Hvordan graviditeten påvirker symptomene på fibromyalgi?

L’Erfaring med alle gravide kvinner med fibromyalgi vil ikke være det samme. Imidlertid opplever alle kvinner generelt en økning i smerte, spesielt i de siste månedene av svangerskapet. Dette er når friske kvinner også har en tendens til å prøve mer ubehag.

På dette punktet i en graviditet:

 • Kvinnen er kvattet raskt.
 • Barnets vekst er akselerert.
 • C’er et større press på nedre rygg, som ofte er et problematisk område for personer med fibromyalgi.

D’En annen del, kjemikalier som relaxine slippes ut i kroppen under graviditeten. Blant annet hjelper de å slappe av musklene dine. Dette kan ha noen gunstige effekt. Imidlertid vil den gjennomsnittlige kvinnen med fibromyalgi legge merke til en betydelig økning i hans smerte. Dette gjelder spesielt de siste månedene og spesielt i lumbalområdet og # 8217; hip.

3. Hvordan fibromyalgi påvirker graviditeten?

Dette spørsmålet har to deler. Først av alt må du forstå hvordan fibromyalgi påvirker sannsynligheten for graviditet. Selv om det var få undersøkelser i dette området, er det ingen bevis på at fibromyalgi negativt påvirker en kvinnes fruktbarhet. Men mange kvinner (og menn) med fibromyalgi opplever ubehag i seksuelle aktiviteter. Dette kan indusere dem til å engasjere seg i seksuelle aktiviteter sjeldnere.

Når en kvinne forblir gravid, kan fibromyalgi påvirke selve graviditeten. For eksempel, en studie 112 Gravide kvinner med fibromyalgi i Israel har observert. Resultatene fant at disse kvinnene er mer sannsynlig å ha:

 • Mindre barn
 • Tilbakevendende aborter (ca 10% av kvinnene)
 • Unormalt blodsukker
 • Overdreven fostervann

Imidlertid hadde de selv mindre sannsynlig å ha barn født for tidlig. Og det var ikke lenger sannsynlig å kreve en keisersnitt eller spesielle prosedyrer.

4. Fibromyalgiemidler er farlige for graviditet?

Svært få stoffer er godkjent for bruk under graviditet, uavhengig av tilstand som brukes til å behandle. Noen stoffer er ikke bevisst testet på gravide kvinner. Derfor er det få forskning på deres effekter på graviditeten.

Tradisjonell visdom etterfulgt av de fleste leger er å forstyrre de mest mulige stoffene under graviditeten. Dette er sikkert sant for fibromyalgi. Dette betyr at en kvinne må avbryte alle sine medisiner for fibromyalgi? Ikke nødvendigvis. Hva betyr at de ulike fordelene og risikoen for å forstyrre eller fortsette noe stoff, tar med legen din med legen din.

5. Hva er den beste måten å behandle fibromyalgi under graviditet?

Heldigvis er narkotika ikke den eneste effektive provinsielle behandlinger for fibromyalgi. Stretching, meditasjon, yoga og salver for dyp varme kan hjelpe. Massasjen kan også være nyttig, så lenge det ikke er for aggressivt.

Basseng eller seteterapi i et badestamp kan være spesielt beroligende, spesielt for de som lider av ryggsmerter og i de siste fasene av graviditet. Selv L’trening er viktig, men må tilpasses individuelle ferdigheter og motstand. Være i et basseng under treningen kan hjelpe.

Hvile er grunnleggende. Selv sunne gravide, finner ofte behovet for å sitte eller ligge for å lette presset på baksiden og bena. Pause programmet fra 20 til 30 minutter i løpet av dagen. Å ta en permisjon fra vårt arbeid før hva du mener å hvile nok. Familien din, legen din og din arbeidsgiver bør støtte deg i denne helsetabeslutningen.

6. Fibromyalgia har effekter på fødsel?

Du kan forvente at kvinner med fibromyalgi har mer smerte under arbeid og fødsel sammenlignet med kvinner uten tilstanden. Imidlertid antyder ingen bevis en betydelig forskjell. Dette gir mening, gitt at nå spinalblokkene kan administreres for effektivt å lindre smerte i de siste avgjørende timene til travaglio.

Som nevnt ovenfor, synes fibromyalgi ikke å forårsake for tidlig eller mer keisersnitt. Dette indikerer at kvinner med fibromyalgi til slutt tolererer arbeidskraft, så vel som andre kvinner.

7. Hva skjer etter barnets fødsel?

Det er utbredt mening at en kvinnes fibromyalgi vil fortsette å bli verre i en periode etter fødselen. Som lider av fibromyalgi, har generelt en svært forstyrret søvn. Og forskningen viste at verre søvn, jo større smerter, spesielt om morgenen.

Det er ingen tilfeldighet at mors fibromyalgi vanligvis ikke begynner å gå tilbake til grunnlinjen til barnet begynner å sove bedre. Det er også grunnleggende at stemningen til en mor følges nøye, siden post-partum depresjon kan gå tapt eller feilfortolket som fibromyalgi.

8. Hva er viktig å vurdere når du planlegger en graviditet?

Når du har bestemt deg for at graviditeten er noe du og din ønskede partner, må du sørge for at du har tilstrekkelig støtte. Det er viktig å ha en lege som lytter til, en terapeut å kontakte, en støttepartner, L’hjelp av venner og familie og # 8217; tilgang til et varmt basseng. En del av denne støtten kan komme fra din lokale Fibromyalgi-støttegruppe, hvor du kan finne kvinner som allerede har krysset en graviditet.

L’amming er det ideelle for barnet, men det kan være nødvendig å velge å kunstig kraft hvis du må gjenoppta medisiner for å håndtere fibromyalgi symptomer.

10. Fibromyalgi påvirker helsen til postnatal mor og på Postnatal assistanse?

Det er ingen bevis som tyder på at krysser en graviditet vil forverre fibromyalgi i løpet av de første seks månedene etter fødselen. På det tidspunktet bør du kunne gjenoppta stoffene de sjekket symptomene dine. Men du vil fortsette å be om støtte fra partneren din, din familie og venner, akkurat som alle mødre gjør.