Fibroma Plantar: Symptomer, behandling og mer

Dette er en grunn til bekymring?

En plantarfibrom er en ikke-kreft eller godartet vekst i # 8217; foten av foten. Det utvikler seg i plantarbåndet, som er et tykt og fibrøst stoff i den nedre delen av føttene. Dette stoffet dekker L’hælområdet til tærne og stabilisere foten av foten.

Denne knutepunktet, som vokser sakte over tid, kan vokse på en fot eller på begge føttene. Det er typisk Mindre enn en tomme måle.

En enkelt lesjon er angitt som en plantarfibroma. En tilstand som kalles plantarfibromatose kan utvikle seg hvis lesjonen begynner å forstørre, og andre vokser opp på og foten plante. Denne sjeldne tilstanden er også kjent som lederhose sykdom.

Selv om alle kan utvikle en plantarfibrom, skjer vanligvis i middelalderen. Selv menn er mer sannsynlig å bli påvirket.

Les videre for å lære mer.

Hvordan identifisere Plantar Fibroma

En vekst av plantarfibromen vises vanligvis i den nedre delen av foten, dvs. til sentrum av buen.

I de tidlige stadiene forårsaker disse veksten lite ubehag. De ser ofte så lite mer enn små fremspring. Du kan ikke merke nudulen med mindre du begynner å vokse i størrelse.

Du kan begynne å prøve smerte eller ubehag hvis knutepunktet blir større eller hvis et eksternt trykk påføres det aktuelle området. Dette inkluderer friksjonen som følge av # 8217; slitesko, gå i lengre tid og stå barfot.

Plantari Fibroids er godartede. Noen ganger vil de regresse din egen. Hvis du prøver ubehag eller utvikler en fremspring på foten, kontakt legen din.

Hva er årsakene til utviklingen av plantarfibromaen

Den eksakte årsaken til en plantarfibroma er ukjent, selv om Noen eksperter Mistenker en genetisk komponent. For eksempel, C’er en fil høyere rente av fibrotiske forhold hos mennesker i nord-europeisk opprinnelse.

Noen forskere Jeg tror også at det er en sammenheng mellom traumer og plantarfibroider. En skade kan forårsake tårer i føttene anleggsbåndet, favoriserer veksten av nodulene.

Noen stoffer og kosttilskudd det kan også oppmuntre veksten av overflødig kollagen og fibrøst vev, men dette har ikke blitt demonstrert. Disse inkluderer:

  • Noen beta-blokkere for behandling av høyt blodtrykk
  • Antiepileptiske legemidler
  • C-vitamin
  • glukosamin

Du det kan også Du er mer sannsynlig å utvikle plantarfibroma hvis du har:

  • Kronisk hepatisk sykdom
  • diabetes
  • Konvulsive lidelser

Forbindelsen mellom disse betingelsene og plantarfibroma er ikke klart.

Fordi det ikke er klart hvilke egenterfibroider som forårsaker eller hvorfor er det ingen kjent måte å forhindre utbruddet;.

Diagnose av plantarfibroma

Hvis du mistenker en plantarfibrom, se legen din. Denne tilstanden helbreder ikke seg selv og en medisinsk inngrep kan være nødvendig for å lindre smerten forårsaket av knutepunktet.

På avtalen din vil legen din gjøre en fysisk undersøkelse av foten din. Dette inkluderer presset på knutepunktet.

Selv om det er mulig å diagnostisere en plantarfibroma basert på nr. 8217; Nodulens utseende, kan legen anbefale flere tester.

Imaging Tests kan bekrefte en plantarfibroma og utelukke andre forhold, for eksempel ondartede cyster, granulomer og svulster.

De mulige bildebehandlingstest inkluderer:

  • X-ray
  • MR-skanning
  • bein scintigrafi (hvis du tror en svulst spredt til beinet)

Noen ganger utfører legene en biopsi av lesjonen for videre undersøkelser. Dette innebærer å fjerne en stoffprøve og prøveundersøkelsen under mikroskopet.

Behandlingsalternativer

L’behandlingsmål er å redusere smerte og ubehag og redusere størrelsen på nodulen. Behandlingen er basert på nodulens tyngdekraft, slik at den enkelte behandlingsplanen kan variere. En typisk plan vil inkludere ett eller flere av følgende:

Aktuell behandling

15% Transdermal Verapamil Gel hemmer veksten av fibrøst vev i laboratoriet. Hvis det brukes riktig, er det angitt at denne gelen kan omforme stoffet som er interessert i innsiden; 6 til måneder 12. Men vitenskapelig bevis for denne erklæringen er svært begrenset. Enhver smerte eller ubehag forsvinner vanligvis innen 3 måneder fra’Jeg bruker hvis dette stoffet er nyttig for en bestemt bruker.

Drugprodusenten sier at hopping eller hopper over dosene, kan senke gjenvinningsgraden, og sørg for at du følger legen din. Etter at stoffet er blitt remodeled, er gjentakelsen usannsynlig.

Kortikosteroid injeksjon

Et kortikosteroid er et antiinflammatorisk legemiddel. L’injeksjon av en steroid i nodulen kan redusere smerte og # 8217; betennelse. Hvis betennelsen minker, kan det bli lettere å gå, stå og ha på seg sko.

Selv om steroidinjeksjoner er effektive i # 8217; lindre noen inflammatorisk prosess, kan nodulen fortsette å vokse.

Orthotics

Plantariene kan være nyttige hvis veksten er liten og ikke har endret seg i størrelse. Denne ikke-kirurgiske behandlingen inkluderer bruk av gelbjelker og plater eller skum for å omfordele kroppsvekt og lindre smerte forbundet med en plantarfibroma. Selv om deres nytte er tvilsom, ikke C’det er risiko i å prøve dem.

Som et resultat, bruk sko og stående kan bli mer komfortable. Hvis benkplatene ikke forbedrer symptomene dine, snakk med legen din til egendefinerte alternativer. Det har imidlertid også blitt tvunget til og med tilpasset personlige plantagerier.

Du kan kjøpe online plantar.

Fysioterapi

Fysioterapi bidrar til å bryte vevsakkumuleringen i foten. Din fysioterapeut vil hjelpe deg med å utvikle en kraftopplæringsrutine og strekkøvelser som kan bidra til å øke blodsirkulasjonen og stimulere celleveksten. Større sirkulasjon kan til og med redusere betennelsen og lindre smerte forårsaket av en plantarfibroma. Det er ingen publiserte studier som viser at fysioterapi har en betydelig gunstig effekt i behandlingen av plantarfibroider, men.

Kirurgi

I de mest alvorlige tilfellene kan legen foreslå den kirurgiske fjerningen av fibromaen. Denne prosedyren kan flate foten av foten og øke din Risiko for en hammer, Så denne prosedyren brukes bare som en siste utvei. I gjennomsnitt kan gjenoppretting be om en eller to måneder.

Outlook

En plantarfibroma påvirker folk annerledes. Noen utvikler en liten vekst som ikke forårsaker ubehag, mens andre opplever vedvarende smerte som ikke reagerer på konvensjonelle terapier.

Behandling med steroidinjeksjoner, fysioterapi, geler, ortosis eller kirurgiske inngrep kan gi kort eller langvarig lettelse. Imidlertid kan veksten gjenta om du er forberedt på plantarfibroider.