Fibroids: Typer, årsaker og symptomer

Hvilke fibroider er?

Fibroids er unormale vekst som vokser alle «8217; interiør eller # 8217; en kvinnes livmor. Noen ganger blir disse svulstene ganske store og forårsaker sterk magesmerter og tunge perioder. I andre tilfeller forårsaker de ikke noe tegn eller symptom. Veksten er vanligvis godartede eller ikke kreftfremkallende. Årsaken til fibroids er ukjent.

Fibroids er også kjent med følgende navn:

 • Leiomiomi
 • Myomi
 • Miomi Uterine
 • Fibroids

Ifølge National Institutes of Health (NIH), omtrent opptil 80 prosent av kvinner i en alder av 8217; alder på 50 år. Imidlertid har de fleste kvinner ingen symptomer og kan aldri vite om å ha fibroids.

Hva er de forskjellige typer fibroider?

Hvilken type fibroma som en kvinne utvikler, avhenger av sin posisjon i eller på livmor.

Intramural Fibroids

Intramural Fibroids er den vanligste typen fibroma. Disse typene vises på muskelsmuren i … livmor. Intramural fibroids kan forstørre og strekke livmoren.

Ubåt fibroids

Suberosal Fibroids danner alle’livmor, kalt Sery. De kan bli store nok til å få fanget ditt til å se større på den ene siden.

Peduncular fibroids

Subsudosale tumorer kan utvikle en stamme, en subtil base som støtter svulsten. Når de gjør det, er de kjent som peduncular fibroids.

Sending av fibroids

Disse typer tumorer utvikler seg i midten muskeltlaget, eller myometrium, av livmoren din. Sending tumorer er ikke vanlige som andre typer.

Hva forårsaker fibroids?

Det er ikke klart hvorfor fibroider er utviklet, men flere faktorer kan påvirke treningen.

Hormoner

Østrogen Og progesteron de er hormonene produsert av eggstokken. Forårsake regenerering av livmorbelegget under hver menstruasjonssyklus og kan stimulere fibroidvekst.

Familie historie

Fibroids kan fungere i familien. Hvis din mor, din søster eller hennes bestemor har en historie om denne tilstanden, kan du også utvikle den.

Svangerskap

Svangerskap øker produksjonen av østrogen og progesteron i kroppen din. Fibroids kan utvikle seg og vokse raskt Mens du er gravid.

Hvem er i fare for fibroids?

Kvinner har størst risiko for å utvikle fibroider hvis de har en eller flere av følgende risikofaktorer:

 • svangerskap
 • En familiehistorie av fibroids
 • Alder på 30 år eller mer
 • African American
 • en høy kroppslig

Hva er symptomene på fibroids?

Dine symptomer vil avhenge av antall tumorer du har, fra deres posisjon og deres størrelse. For eksempel kan de forårsake subucose fibroider tung menstrual blødning Og Vanskelighetsgrad å bli gravid.

Hvis svulsten er veldig liten eller du lider overgangsalder, Du kan ikke ha noe symptom. Fibroids kan reduseres under og etter overgangsalderen. Dette skyldes at menopausale kvinner opplever en dråpe i østrogen og progesteronnivå, hormoner som stimulerer fibroidvekst.

Symptomer på fibroids kan inkludere:

Hvordan fibroider er diagnostisert?

For en korrekt diagnose må du se en fil gynekolog ta A bekkenundersøkelse. Denne eksamenen brukes til å sjekke forholdene, størrelsen og formen på livmoren din. Du kan også trenge flere tester, inkludert:

Ultralyd

An ultralyd Bruk høyfrekvente lydbølger til å produsere bilder av livmoren din på en skjerm. Dette vil tillate legen å se sine interne fasiliteter og eventuelle fibroider til stede. EN Transvaginal ultralyd, I hvilken ultralydstaven er satt inn i skjeden, kan det gi klarere bilder fordi det er nærmere livmoren under denne prosedyren.

Bekken magnetisk resonans

Dette Test i dybden Det produserer bilder av eggstokkene og andre bekkenorganer.

Hvordan fibroider behandles?

Legen din vil utvikle en behandlingsplan basert på din alder, størrelsen på fibroidene dine og din generelle helse. Du kan få en kombinasjon av behandlinger.

Husholdningsartikler og naturlige behandlinger

Sikker Husholdningsartikler og naturlige behandlinger kan ha A positiv effekt På fibroider, inkludert:

 • akupunktur
 • yoga
 • massasje
 • Gui Zhi Fu Ling Tang (Gflt), en formel av tradisjonell kinesisk medisin
 • L’anvendelse av varme For kramper (unngå varme hvis sterke blødninger oppstår)

Selv endringer i kostholdet kan hjelpe. Unngå øper og hyper-kalori matvarer. I stedet, velg mat rik på flavonoider, grønne grønnsaker, grønn teOg kaldt vann fisk EG tunfisk fisk eller laks.

Behandle stressnivåene dine Og Miste vekt hvis du er overvektig Det kan også dra nytte av kvinner med fibroids.

Medisinering

Narkotika kan foreskrives for å justere hormonelle nivåer for å redusere fibroids.

Dell & # 8217 Agonists; Gonadotropin frigjøringshormon (GnRH), som leelfrolid (LUPRON), vil redusere østrogen og progesteronnivåer. Dette vil ende opp med å slutte å stoppe menstruasjonen og redusere fibroids.

Gnrh-antagonister, Som L’acetat av Ganirelix og L’Cetrorelixacetat (Cetrotide), bidrar også til å redusere fibroids. Handle ved å hindre at kroppen din produserer det follikelstimulerende hormonet (FSH) og L’luteiniserende hormon (LH).

Andre alternativer som kan bidra til å kontrollere blødning og smerte, men ikke krympe eller eliminere fibroids, inkluderer:

Kirurgi

Kirurgi kan utføres for å fjerne svært store eller flere vekst. Dette er kjent som myomektomi. En abdominal myomektomi innebærer utførelsen av en stor gravering i # 8217; magen for å få tilgang til livmoren og fjerne fibroids. Det kan også utføres l’kirurgi Laparoskopisk, Bruker noen små graveringer der kirurgiske instrumenter og et kamera er satt inn. Fibroids kan vokse tilbake etter operasjonen;.

Hvis dine forhold forverres eller hvis ingen annen behandling fungerer, kan legen din kjøre en hysterektomi. Dette betyr imidlertid at du ikke vil kunne få barn i fremtiden.

Minimum invasive prosedyrer

En nyere og helt ikke-invasiv kirurgisk prosedyre er tvunget ultralydkirurgi (FUS). Du legger deg ned All’Interiør av en spesiell magnetisk resonansmaskin som gjør det mulig for leger å se livmoren din inne. Høy energi og høyfrekvente lydbølger er rettet mot fibroider for å knuse eller ødelegge dem.

På samme måte reduserer mine onde fibroider med en elektrisk strøm eller en laser, mens Cryomiolisi fryser fibroids. Endometrial ablation innebærer innføring av et spesielt verktøy i livmoren for å ødelegge livmorbelegget ved hjelp av varme, elektrisitet eller varmt vann.

A’annet kirurgisk alternativ er Embolisering av # 8217; uterinarterien. I denne prosedyren injiseres små partikler i # 8217; livmor for å avbryte blodstrømmen til fibroids.

Hva kan du forvente lang sikt?

Din prognose vil avhenge av størrelsen og posisjonen til fibroidene dine. Fibroids trenger kanskje ikke omsorg hvis de er små eller ikke produserer symptomer.

Hvis du er gravid og du har fibroider, eller du er gravid, og du har fibroids, vil legen din nøye overvåke forholdene dine. I de fleste tilfeller forårsaker fibroids ikke problemer under graviditeten. Snakk med legen din hvis du forventer å bli gravid og ha fibroids.