FEV1: stadier av KOL og mening av resultater

FEV1 og COPD

FEV1-verdien er en viktig del av evalueringen av kronisk obstruktiv bronkopneumopati (COPD) og overvåking av fremdriften av tilstanden. FEV er forkortelsen av tvungen ekspiratorisk volum. FEV1 er mengden luft du kan utvise fra lungene i et sekund.

Det måles under en spirometrisk test, også kjent som lungefunksjonstest, som inkluderer den tvungen utløpet i et munnstykke som er koblet til en spirometermaskin. En FEV1 leser lavere enn normalen antyder at du kan ha en Respektivet på 8217;.

Å ha pusteproblemer er et karakteristisk symptom på KOL. KOL Årsaker mindre luft for å komme inn og agn fra en persons luftvei i forhold til normal, noe som gjør pusten vanskelig.

Hva er de normale intervaller for FEV1?

Normale verdier for FEV1 varierer fra person til person. De stoler på standarder for en sunn gjennomsnittlig person i din alder, rase, høyde og kjønn. Hver person har sin egen FEV1-verdi Forutsatt.

Du kan ha en Generell ide om din normale verdi forventet med en spirometri kalkulator. Sentrene for kontroll og forebygging av sykdommer Gir en kalkulator som lar deg angi dine spesifikke detaljer. Hvis du allerede kjenner din FEV1-verdi, kan du sette den også, og kalkulatoren vil fortelle deg hvilken prosentandel av den nødvendige normale verdien er resultatet ditt.

Hvordan FEV1 brukes til COPD-scenen?

Hvis du allerede har mottatt en KOL-diagnose, kan FEV1-poengsummen hjelpe deg med å bestemme scenen som er oppnådd av COPD. Dette gjøres ved å sammenligne din FEV1-poengsum med forventet verdi av de individer som ligner deg med sunne lungene.

For å sammenligne mellom FEV1-poengsummen og forventet verdi, vil legen beregne en prosentandel forskjell. Denne prosentandelen kan hjelpe scenen.

Sekund KOL GOLD RETNINGSLINJER Fra 2016:

Gull Copco Stadium Prosentandel av verdi FEV1 Forutsatt barn 80% Moderat 50% -79% Grave 30% -49% Svært alvorlig Mindre enn 30%

Mer informasjon om Gold Retningslinjer for KOL »

FEV1 kan brukes til å diagnostisere KOL?

Din FEV1-poengsum er ikke vant til å diagnostisere KOL. En KOL-diagnose krever en beregning som involverer både FEV1 og A’andre puste måling kalt FVC, eller tvunget vitale kapasitet. FVC er et mål på den maksimale mengden luft, du kan kraftig utløpe etter inspirerende den mest dypt mulig.

Hvis legen din mistenker at du har COPD, beregner du FEV1 / FVC-rapporten. Dette representerer prosentandelen av lungekapasiteten din som du kan utvise i et sekund. Jo større prosentandelen din, desto større lungekapasitet og sunnere lungene.

Legen diagnostiserer KOL hvis FEV1 / FVC-rapporten faller under 70 prosent av forventet verdi.

Legen vil trolig bruke en COPD-vurderingstest (katt). Dette er en rekke spørsmål som undersøker hvordan KOL påvirker livet ditt. Resultatene av TAC, sammen med de av din spirometriske test, vil bidra til å etablere den totale karakteren og alvorlighetsgraden til ditt KOL.

FEV1-overvåking kan bidra til å overvåke COPD?

KOL er en progressiv tilstand. Dette betyr at over tid vil KOLen din generelt bli verre. Folk opplever ulike nivåer av KOL-tilbakegang. Legen vil overvåke sin KOL med en spirometrisk test vanligvis en gang på # 8217; år. Du vil overvåke for å bestemme hastigheten som COPD blir verre og lungefunksjonen minker.

Vær oppmerksom på at FEV1-poengsummen din kan hjelpe deg med å administrere COPD. Eksperter danner en anbefaling for COPD CARE basert på disse resultatene. Blant spirometriske tester kan legen anbefale at du kontrollerer FEV1 når endringer i KOL-symptomer er notert.

I tillegg til respiratoriske vanskeligheter inkluderer COPD symptomer:

  • Tosse som produserer mye slim fra lungene
  • Wheezing
  • Følelse av undertrykkelse til brystet
  • pust
  • Redusert evne til å trene eller utføre rutinemessige aktiviteter

I de fleste er COPD forårsaket av sigarettrøyk, men kan også oppstå som følge av langvarig eksponering for utkallende irritasjonsriterende stoffer enn røyk. Dette inkluderer atmosfærisk forurensningseksponering, kjemiske røyk, matlagingsgasser og pulver. Røykerne må kanskje utføre hyppigere spirometriske tester fordi de er mer sannsynlig å eksperimentere med raskere og hyppigere endringer i lungekapasitet enn ikke-røykere.

Les videre: De beste appene for å slutte å røyke »