Fett hår: Tips for å bli kvitt det

Beskrivelse

Fett hår kan hindre deg i å virke og føle det beste. Som fet hud og # 8217; akne, kan få deg til å føle deg vanskelig. Det kan være spesielt vanskelig hvis du ikke vet årsaken eller hvordan du holder den under kontroll. Vi vil alle ha håret vårt og huden vår ser sunn når vi går ut for verden!

Fortsett å lese for å lære mer om hva det forårsaker fetthår og hva du kan gjøre for å tømme de oljede flettene.

7 måter å kvitte seg med fetthår

Generelt kan noen endringer i skjønnhetsrutinen hjelpe håret ditt til å holde sin naturlige glans uten ekstra fett.

1. Daglig sjampo

Det er mulig at feilen er av dine personlige hygienevaner. Sjampo for lite eller til og med for ofte kan hjelpe til med å smøre håret ditt. Vanligvis, hvis du har fetthår, bør du gjøre sjampoen hver dag. Vask mer enn en gang om dagen kan forårsake en overdreven reaksjon av kjertlene og produsere mer olje for å kompensere for ekstra sjampo.

Vi anbefaler også å velge en fett hår sjampo. Disse produktene er designet for å rengjøre hodebunnen og håret uten å legge til ytterligere fuktighet. Hvis flass eller seborrheic dermatitt bidrar til problemene i hodebunnen, velger du et produkt med sinkpyrithion, som hode og skuldre, for å drepe bakterier og sopp, eller en med salicylsyre for å bli kvitt overflødig olje og flak.

2. vær forsiktig

Når du gjør sjampoen, konsentrere deg om hodebunnen, men ikke for mye. Ting moderat, nok til å gni i såpe, men ikke så sterk at hodebunnen irritert. L’irritasjon kan for mye stimulere kjertlene og indusere dem til å produsere mer sebum.

Skyll grundig før du forlater dusjen. Avansert sjampo eller balsam kan skape en film på håret, noe som gjør dem til å se fettete.

3. Nøye

Balsam bidrar til å gjenopprette fuktighet til håret og forhindrer deg i Ingrog. Dine ender kan trenge litt og mer kjærlighet, men hodebunnen trenger ikke hjelp til å bli fett. Ikke bruk balsam i hodebunnen, men masser den på tipsene.

4. Hendene ned

Prøv å ikke børste eller berøre håret mer enn nødvendig. Ofte børsting tennene dine stimulere kjertlene for å produsere mer sebum. Håndter håret, kan ikke bare hjelpe mer sebum å bevege seg langs folliklene, men kan også legge til oljer fra hendene dine til håret ditt.

5. Gå til tørr

Hvis du prøver å tjene litt & # 8216; mer tid mellom vasker, en tørr sjampo eller et pulver som absorberer oljen kan hjelpe deg. Disse produktene er laget for å absorbere ekstra oljer, maske noen lukt og legge til ekstra volum.

6. Klargjøre

Over tid kan noen produkter holde et lag på håret ditt, selv om du vasket dem. Dette kan bidra til å få håret til å føle seg fettete. En klargjørende sjampo er laget for å fjerne eventuelle hårakkumulasjoner eller filmer. Dette produktet må brukes en eller to ganger i måneden for å eliminere produktrester for styling eller andre sjampo og balsam.

7. Unngå produkter Legg til fuktighet

Hvis håret ditt allerede produserer ekstra oljer, bruk et produkt for oljebasert styling, er ikke den beste ideen. Bruk et hårlakk eller en modell for modellering uten å veie av eller legg til mer fett.

Årsaker til fetthår

Oljene i håret ditt kommer fra sebaceous kjertlene festet til hver hårfollikkel. Kjertlene produserer en oljeaktig substans kalt sebum som reiser langs hårfollikelen for å fukte huden og håret.

Når disse kjertlene ikke virker normalt, kan de forårsake hud og hårproblemer. For eksempel, L’akne danner når kroppen produserer ekstra sebum, forårsaker dødshudceller og poreobstruksjonen.

A’annen tilstand forårsaket av for sebum kalles seborrheic dermatitt. På hodebunnen og ansiktet på rødt og squamosa lær vises på ansiktet. De har et fettete aspekt og kan wobbling og pruriginøse.

Hormoner kan indusere sebaceous kjertlene for å produsere mer sebum. Derfor kjemper tenåringer ofte med fet hud og # 8217; akne. Kvinner kan også merke en forskjell under graviditet eller menstruasjon. Kroppen din kan være genetisk mer tilbøyelig til å produsere ekstra sebum sammenlignet med andre. Dette kan endres med L & # 8217;. Aldring, vår kropp produserer mindre olje.

C’er en grunn til at skjønnhetsavdelingen har produkter dedikert til forskjellige hårteksturer. Sebumet reiser lettere gjennom det rette håret som gjennom krøllete hår. Så hvis du har tynt og glattt hår, er det mer sannsynlig å ha fetthår. Folk med krøllete hår trenger ofte å legge til mer fuktighet med produkter fordi sebum ikke når sine ender.

Kommende trinn

I noen tilfeller kan det hende du trenger en liten ekstra hjelp for å holde en fettbunn under kontroll. Hvis du har å gjøre med flass eller seborrheisk dermatitt, og du har ikke hatt flaks med benkprodukter eller for omsorg for deg selv, er det en god ide å konsultere en hudlege. De kan hjelpe deg med å forstå årsaken til dine problemer med hodebunnen og foreskrive et legemiddel- eller hudprodukter på resept, om nødvendig.