Fett bryst nekrose: symptomer, definisjon og andre

Beskrivelse

Hvis du føler en brystnokul, kan det være en fett nekrose. Den fete nekrosen er en klump av døde eller skadet brystvev som noen ganger vises etter en brystkirurgi, stråling eller et annet traumer. Fett nekrose er ufarlig og øker ikke risikoen for kreft. Det er vanligvis ikke smertefullt, men kan forårsake angst.

Du bør informere legen din om noen noduler du føler deg i brystet. De kan ta en eksamen og utføre alle testene som trengs for å fortelle deg om nekrosen er nekrotisk eller kreftfremkallende. Mest fett nekrose forsvinner alene, men nekrose smerte kan behandles.

Symptomer

Fett nekrose forårsaker en knutepunkt eller en brusemasse i brystet. Det er vanligvis smertefritt, men i noen mennesker kan det være ømt. Du kan også ha rødhet eller blåmerker rundt nodulen, men det er vanligvis ingen andre symptomer. En klump av fett nekrose har samme følelse av en brystkreft nodule, så hvis du finner en bryst nodule, kontakt legen din.

Fett nekrose vs brystkreft

Det er noen tegn på brystkreft i tillegg til en knutepunkt. Andre første tegn på brystkreft kan inkludere:

  • Sekresjon fra brystvorten
  • Endringer i brystvorten, hvordan å vende seg til interiøret
  • Resizing eller fortykkelse av brysthud, også kjent som peau d’oransje

Det er usannsynlig å forekomme disse ytterligere symptomene fra fett nekrose.

Lær mer: Tegn på fare for brystkreft »

Fett nekrose mot fet cyster

Oleose cyster kan også forårsake et brystnitule. Oleose cyster er godartede eller ikke-kreftlommer fulle av væske som kan vises i brystet. Som andre cyster, vil du mest sannsynlig føle seg jevn, myk og fleksibel. Oleose cyster kan danne uten grunn, men vises ofte etter brystkirurgi eller traumer. Som brystet helbreder fra kirurgi eller traumer, kan brystfett nekrose & # 8220; smelte & # 8221; i stedet for herding i arr stoff. Det løse fettet kan akkumulere på et punkt i brystet og kroppen forårsaker dannelsen av et fotballlag rundt det. Denne smeltede fettet omgitt av fotball er en oljeaktig cyste.

Hvis du har en oljeaktig cyste, er nodulen sannsynligvis det eneste symptomet du vil legge merke til. Disse cysterene kan vises på mammogrammer, men de er vanligvis diagnostisert med A’bryst ultralyd.

I mange tilfeller vil en oljeaktig cyste gå bort alene, så legen kan anbefale & # 8220; A’se watchful & # 8221;. Hvis cysten er smertefull eller forårsaker deg angst, kan en lege bruke den aspirasjon med nål Å tømme væsken. Dette deflater vanligvis cyster.

Våre initiativer

Nekrose betyr celledød, som oppstår når cellene ikke mottar nok oksygen. Når brystets brennvev er skadet, kan du danne en klump av død eller skadet vev. Det fete brystvevet er det ytre laget av brystet under huden.

Fett nekrose er en bivirkning av brystkirurgiske inngrep, stråling eller annet traumer som brystlesjon. Den vanligste årsaken er kirurgi, inkludert:

  • brystbiopsi
  • lumpektomi
  • mastektomi
  • Brystrekonstruksjon
  • brystreduksjon

Risikofaktorer

Eldre kvinner med store bryster er en økt risiko For fett nekrose. Andre demografiske faktorer, som rase, jeg er ikke assosiert med høyere risiko for fett nekrose.

Fett nekrose er mer vanlig etter brystkirurgi eller strålebehandling, så å ha en brystkreft vil øke risikoen for fett nekrose. Brystkonstruksjon etter kreftkirurgi kan også øke risikoen for fett nekrose. For eksempel, C’Noen tester L’bruk av store & # 8220; Lights & # 8221; o Påfyllingen av vevutvidelser med store volumer under brystrekonstruksjon kan føre til økning i risikoen for fettnekrose.

Diagnose

Du kan finne Fatnut Necrose alene hvis du hører en knutepunkt, eller kan vises på en vanlig mammografi. Hvis du finner en knute alene, vil legen din utføre en brysteksamen, deretter et mammogram eller en ultralyd for å avgjøre om knutepunktet er en fettnekrose eller en svulst. De kan også kjøre en biopsi med nål for å se om det er kreftceller i knutepunktet.

Hvis legen din finner knutepunktet på et mammogram, kan det følge en ultralyd eller biopsi på 8217. Vanligvis trenger du mer enn en test for å gjøre en endelig diagnose av adipose nekrose.

Behandling

Fett nekrose trenger vanligvis ikke å bli behandlet og går ofte bort alene. Hvis du har smerte, kan du ta ibuprofen (Advil, Motrin) eller bruke en varm pakke på området. Du kan også forsiktig massere L & # 8217;.

Hvis nodulen blir veldig stor eller det plager deg, kan en lege utføre kirurgi for å fjerne den. Kirurgi er imidlertid sjelden brukt til behandling av fett nekrose.

Hvis C’det er en oljeaktig cyste i nekrose, kan legen bruke suget av nålen for å behandle cyste.

Outlook

Den fete nekrosen forsvinner vanligvis alene i de fleste. Hvis det ikke forsvinner, kan du sende inn kirurgi for å fjerne den. Når nekrosen av fett forsvinner eller fjernes, er det usannsynlig å returnere. Å ha fett nekrose øker ikke risikoen for brystkreft.

Selv om fett nekrose er godartet og vanligvis ufarlig, er det viktig å være oppmerksom på eventuelle endringer i brystet. Kontakt legen din Hvis du føler en annen nodule, går nekrosen din ikke alene eller begynner å ha mye smerte.