Fetal ekkokardiografi: Formål, prosedyre og risiko

COS’er L’føtal ekkokardiografi?

L’Fetal ekkokardiografi er en lignende test til en ultralyd. Denne eksamenen lar legen bedre se strukturen og funksjonen til barnets hjerte, ikke født ennå. Det gjøres vanligvis i andre kvartal, mellom 18 og 24 uker.

L’eksamen bruker lydbølger og # 8220; echogiano & # 8221; Fra strukturen i hjertet av fosteret. En maskin analyserer disse lydbølgene og skaper en «8217; bilde eller ekkokardiogram, Dell’inne i deres hjerter. Dette bildet gir informasjon om hvordan barnets hjerte er blitt dannet og det fungerer som det skal.

Det tillater også legen å se blodstrømmen gjennom fosterets hjerte. Dette grundige utseendet gjør at legen kan finne noen anomalier i blodet eller i hjertet hjerteslag.

Når Peral ekkokardiografi er brukt?

Ikke alle gravide kvinner trenger et føtal ekkokardiogram. For de fleste kvinner, en «grunnleggende ultralyd vil vise utviklingen av alle fire rom i barnets hjerte.

Din gynekolog kan råde deg til å utføre denne prosedyren hvis de tidligere testene ikke var avgjørende, eller hvis de oppdaget en unormal hjertefrekvens i fosteret.

Du kan trenge denne testen selv om:

Noen ob-gyn utfører denne testen. Men vanligvis en ekspert tekniker av ultralyd, eller en ultralyd, utfører testen. En kardiolog spesialisert på pediatrisk medisin vil undersøke resultatene.

Jeg må forberede meg på prosedyren?

Du trenger ikke å gjøre noe for å forberede deg på denne testen. I motsetning til andre prenatal ultralyd, trenger du ikke å ha en full blære for testen.

L’Testutførelse kan ta 30 minutter til to timer.

Hva skjer under undersøkelsen?

Denne testen ligner en rutinemessig graviditet ultralyd. Hvis det utføres gjennom magen, kalles det abdominal ekkokardiografi. Hvis den utføres gjennom skjeden, kalles det transvaginal ekkokardiografi.

Abdominal ekkokardiografi

A’abdominal ekkokardiografi er lik en ultralyd. En ultralydstekniker spør deg før du legger deg ned og avslører magen din. Påfør deretter en spesiell smørende gelé på huden. The gelé forhindrer friksjon slik at teknikeren kan flytte en ultralyd transduser, som er en enhet som sender og mottar lydbølger, på huden. Gelatin bidrar også til å overføre lydbølger.

Transduseren sender høyfrekvent lydbølger gjennom kroppen din. Bølgene ekko når de påvirker en tett gjenstand, som hjertet av barnet ditt ennå ikke født. Disse ekkoene reflekteres deretter tilbake til en datamaskin. Lydbølgene er for akutte til å bli hørt fra # 8217; menneskelig øre.

Teknikeren beveger transduseren rundt magen for å få bilder av forskjellige deler av barnets hjerte.

Etter prosedyren fjernes geléen fra # 8217; Abdomen. Du er derfor fri til å gå tilbake til dine normale aktiviteter.

Transvaginal ekkokardiografi

For A’transvaginal ekkokardiografi blir du bedt om å kle på livet ned og ligge på besøk til et bord. En tekniker vil sette inn en liten sonde i skjeden din. Sonden bruker lydbølger for å lage en «8217; bilde av barnets hjerte.

A’Transvaginal ekkokardiografi brukes vanligvis i de tidlige stadiene av graviditeten. Kan gi et lettere bilde av det føtale hjertet.

Det er risiko forbundet med denne eksamenen?

Det er ingen kjente risikoer forbundet med ekkokardiogram fordi det bruker ultralydsteknologi og ingen stråling.

Hva resultatene betyr?

Under oppfølgingsavtalen vil legen forklare resultatene og vil svare på eventuelle spørsmål. Generelt indikerer normale resultater at legen ikke har funnet hjerteanomalier.

Hvis legen din har oppstått et problem, som en hjertefeil, en rytmanomali eller et annet problem, kan det være behov for ytterligere tester, for eksempel en føtal magnetisk resonans eller andre ultralyds høye nivåer.

Legen din vil også lede deg til ressurser eller spesialister som kan ta vare på barnets tilstand ennå ikke født.

Det kan også være nødvendig å kjøre en ekkokardiograf mer enn en gang. Eller du kan trenge ytterligere tester hvis legen din mener at noen’andre kan være feil.

Det er viktig å huske at legen ikke kan bruke resultatene av ekkokardiografien til å diagnostisere hver tilstand. Noen problemer, som et hull i hjertet, er vanskelig å se selv med avansert utstyr.

Legen vil forklare hva som kan og ikke kan diagnostisere ved hjelp av testresultatene.

Fordi denne testen er viktig?

Annormale resultater av føtal ekkokardiografi kan være ufattelig eller be om ytterligere tester for å finne ut hva C’er det feil. Noen ganger er problemene utelukket, og ingen ytterligere tester er påkrevd. Når legen har diagnostisert en tilstand, kan du bedre administrere graviditeten din og gjøre deg klar for fødsel.

Resultatene av denne testen vil hjelpe deg og legen din til å planlegge behandlingen barnet ditt kan trenge etter fødsel, som korrigerende kirurgi. Du kan også få støtte og råd for å hjelpe deg med å ta gode beslutninger i løpet av resten av graviditeten.