Fetal Doppler hjemme: Hvordan fungerer det tidlig og sikkerhetsproblemer

Du er gravid, og du vet at det kan være en spennende og vakker opplevelse. Men du er også litt & # 8216; nervøs. Du vil være trygg på at alt er bra. Det ville ikke vært bra hvis du kunne sjekke babyen min nå? Du finner deg selv tenkning.

Eller kanskje du ikke er så nervøs fordi du vil binde litt til barnet ditt, på jakt etter en måte å koble til.

Først av alt, er du sikker på at du ikke er alene i dine bekymringer. Mange mennesker er ivrige om ro eller ivrige etter å knytte med barnet, og derfor er føtal Doppler hjemme så populære.

En føtal Doppler, både på legenes studie som kjøpt for husholdning, er en bærbar ultralyd enhet som bruker lydbølger for å lytte til føtal hjerteslag. Når du går til legen din for en sjekk, vil de bruke en av disse enhetene & # 8211; Forhåpentligvis, ikke uten å varme opp ultralydgelen! & # 8211; å oppdage barnets hjerterytme fra ca 8 til 10 uker.

Hvis legen din ikke hører en hjertefrekvens i første kvartal, er det ikke nødvendigvis en årsak til bekymring. Noen doppler (ja, selv de du møter i OBS-kontoret!) Oppdag det bare etter ca 12 uker.

For mange, føl deg hjerteslag i legenes studio er en Magisk, glad og beroligende opplevelse & # 8211; Og tid mellom avtaler er så lang tid å vente på å høre den søte lyden igjen! L’ide å lytte til hjerteslag blant doktors avtaler er fristende. Det kan også lindre # 8217; angst og hjelpe deg med å føle deg mer koblet til barnet ditt.

Så den dårlige C & # 8217;? Kanskje veldig lite.

Men ikke så fort. Det er viktig å vite risikoen for sikkerheten til føtal doppler hjemme før du bruker en.

Home Fetal Doppler mot den for’Doctor’s Office

En innenlands føtal Doppler kan ikke brukes i stedet for en avtale av legen. Med andre ord, de er designet for å bli brukt mellom besøk av legen, ikke i stedet for besøk til legen.

En av grunnene er at innenlands føtal doppler kan være av dårlig kvalitet. Tenk på det: Legen din vil alltid ha nøyaktig medisinsk utstyr, godkjent av alle forespurte sikkerhetsbyråer.

Men nesten ethvert selskap kan lage en enhet (eller kanskje verre, A’app for en enhet), ring den doppler og selg den på nettet. Det er ingen regler for salget av Doppler online, så dette er litt & # 8216; som vill, vilt vest, folk. Du kan ikke alltid være sikker på å få et nøyaktig og trygt produkt.

Enda viktigere, legen eller L’jordemor er opplært til å bruke en Doppler. De vet hva alle lydene betyr & # 8211; C’Det er mye å gjøre der inne! & # 8211; Og de vet hva som er bekymringsfullt (og hva ikke).

Legen din er også bedre rustet til å diagnostisere og behandle potensielle helseproblemer. For ikke å nevne det faktum at de også kan være en støttekilde, som er fantastisk hvis du føler deg nervøs eller hvis du har spørsmål.

Hva vil snart jobbe en føtal doppler hjemme?

Mens noen merker hevder at deres føtale Doppler kan oppdage hjerteslag fra 9 uker med graviditet, sier andre at de bare jobber fra uke 16.

Noen selskaper hevder selv at deres dopplers bare skal brukes i tredje kvartal, det er fra uke 28 og fremover. (Og bare en påminnelse: På dette tidspunktet bør du føle barnet ditt billigere, og du kan til og med høre det lille hjertet slå bort med Nient’annet enn et godt gammelt stetoskop.)

Men vi vet hva du virkelig lurer på: Enhver Bench Fetal Doppler kan fungere før ni uker? Det korte svaret: Vi kunne ikke finne et lovende merke som bekrefter dette. Men anekdotisk, sier mange folk at de brukte deres Doppler før det var bestemt til å samle noe, og de klarte å føle hjerteslaget til deres lille.

Du kan spille med Doppler og se om du kan høre noe. Husk at det er vanlig å høre hjerteslaget bare fra andre kvartal, så det er viktig å kjenne deg selv og vite om ikke å høre det kan forårsake ubrukelige bekymringer.

Sikkerhetsproblemer med innenlandske Doppler

Mens føtal doppler hjemme appellere til mange fremtidige foreldre, er det noen sikkerhetsproblemer.

I 2014, L’Food and Drug Administration (FDA) anbefales ikke bruk av føtal Doppler. L’Den eneste gangen du bør bruke en Doppler, sier FDA, er det når en lege bruker den, i så fall er det nødvendig fra det medisinske synspunktet.

Det er ingen undersøkelse som viser at ultralydene er skadelige, men det er bedre å gjøre feil på siden av forsiktighet når det gjelder barnets helse. Hvordan forklare en biomedisinsk FDA Engineer, & # 8220; Ultralyd kan litt varme vev og, i noen tilfeller, kan også produsere svært små bobler (kavitasjon) i noen vev & # 8221;.

Dette er mer bekymringsfullt når det gjelder føtal Doppler hjemme, fordi noen foreldre vil kanskje nå sin føtale doppler hver dag. Bruk den i noen minutter en gang i uken, bør ikke forårsake skade på barnet ditt.

Fetal Home Doppler kan også være potensielt skadelig fordi de kan gi deg en falsk følelse av beroligelse, ifølge Storbritannia National Health Service (NHS).

I denne forstanden, i 2009, en artikkel i British Medical Journal Bemerket en 38 ukers gravid kvinnes sak. Han bemerket at barnet beveget seg mindre, men han fant en hjertefrekvens gjennom hans føtale doppler, så han så ikke etter medisinsk hjelp. Han hadde en død foster. Det er mulig at det har oppdaget hjerteslaget eller placenta vibrasjonen.

Selv om natimortality kan ha vært uunngåelig, sier forfatterne, det er en advarsel for alle foreldre som Fetal Doppler ikke kan erstatte legen din.

Hvis du mistenker at det er noe galt med barnet ditt, for eksempel hvis du beveger deg mindre, hvis du har uvanlige observasjoner, eller hvis du har magesmerter, kan du ikke stole på en føtal doppler hjemme for å oppdage om barnet ditt er bra . Hvis du tror at noe ikke går, kontakt lege umiddelbart. Det er mulig at barnet har et sterkt hjerterytme, selv om noe er galt.

Husk at det alltid er bedre å gå galt på siden av forsiktighet og snakke med medisinske fagfolk hvis du er i tvil: det er derfor jeg er der!

Andre potensielle problemer

Mange kjøper innenlands føtal Doppler for å berolige Lenire L’angst for graviditet. De vil kanskje ha «8221; deres barn blant doktors besøk.

L’bruk av en føtal doppler kan produsere motsatt effekt. Ikke å kunne finne hjerteslag kan forårsake litt og # 8216; panikk. Men det er virkelige grunner til denne vanskeligheten. Du kan ikke være i stand til å finne barnets hjerteslag hvis:

 • Enheten er ødelagt. Siden noen Doppler ikke er godkjent av noen regulatorisk kropp, må de ikke overstige noen standarder, og noen er av lav kvalitet.
 • Du jobber feil. Dette er mulig fordi de er designet for å bli brukt av kvalifiserte fagfolk.
 • Det er for tidlig i svangerskapet for å oppdage et hjerteslag.
 • Barnet flyttet til en posisjon som gjør deteksjonen vanskeligere.

Slik bruker du en føtal doppler hjemme

De fleste Doppler leveres med egne instruksjoner for driften av enheten, men her er en generell guide:

 • Skriv inn batteriene i Doppleren hvis du allerede har gjort.
 • Legg deg ned i en komfortabel posisjon.
 • Øker den øvre delen og senker buksene litt.
 • Påfør ultralydgelen på bunnen av # 8217; Abdomen. (Du har ikke ultralydgelen? Forståelig: Ikke mange av oss har bare det rundt hjemmet! L’Aloe Vera er en’utmerket alternativ og mange lotioner vil fungere i en klemme.)
 • Slå på Doppler og sakte, veldig sakte, flytt den til du hører hjerteslag. Først er i svangerskapet, jo lavere vil du sannsynligvis måtte gå. Prøv under L & Navel.
 • Husk at du også vil høre din hjertefrekvens og håndleddet til A’arterie. Barnets hjerteslag er mye raskere enn en av disse.
 • Populære merker

  Fetal Doppler kan kjøpes online. Det er mange merker der ute som selger føtal Doppler, men & # 8211; Og dette er et rødt flagg i noen tilfeller & # 8211; Ikke mange er gjennomsiktige på detaljene i deres enheter. Her er et par av de mest populære merkene.

  Sonline B

  • Det er en av de mest populære og anbefalte merkene av foreldre og fremtidige foreldre.
  • Er godkjent av FDA, men bare for bruk av en lege.
  • Pakningsvedlegget sier at det kan brukes av den 12. uken av graviditeten. (Husk: Resultatene dine kan variere.)
  • Skjermen viser babyens hjertefrekvens og enhetens batterinivå.
  • L’Innebygd høyttaler har A’produksjon for øretelefoner eller en opptaksenhet.

  Angelsounds of Jumper

  • Pakningsvedlegget sier at det kan brukes av den 12. uken av graviditeten.
  • Sonden kan deaktiveres.
  • Det er kompakt og lett å bære og tillater bruk av hodetelefoner.
  • Noen versjoner av Doppler har en skjerm for å vise informasjon om hjerteslag, men andre gjør det ikke.

  Vær forsiktig med å unngå svindel ved å kjøpe fra en pålitelig kilde. Og mens du får en billigere føtal Doppler kan være fristende, har de billigste enhetene en tendens til å ha verre vurderinger, så vær oppmerksom på kjøperen!

  L’

  Ønsket om å bruke en føtal Doppler hjemme er forståelig: Følelsen av at lite dyrebare hjerterytme kan være magisk. Men det er viktig å være oppmerksom på potensielle problemer med føtal Doppler. Husk at du ikke kan stole på en enhet for å diagnostisere problemer med deg eller ditt barn.

  Holde opp med dine prenatale avtaler og følg instruksjonene fra din gynekolog for å telle sparken på & # 8217, nærmer seg barnets store dag. Du kan også få legen din mening om å bruke en Doppler hjemme: aldri vær redd for å stille spørsmål som lindrer frykt eller nervøsitet av graviditet.