Feste solen: Hvor lenge før den blir blind?

Beskrivelse

De fleste av oss kan ikke fikse den skinnende solen for lenge. Våre følsomme øyne begynner å brenne og håndtere øyelokkene instinktivt og se bort for å unngå ubehag.

Under en Solar Eclipse & # 8217, når månen midlertidig blokkerer sollyset, blir feste enn solen lettere. Men dette betyr ikke at du burde gjøre det. Fikse solen direkte selv for en noen få sekunder kan forårsake alvorlig øyeskader.

Les videre for å lære om risikoen for å fikse solen og hva du skal gjøre hvis du tror du allerede har såret øynene dine.

Hva skjer når jeg setter solen for lenge?

Når den ultrafiolette lyset (UV) av solen kommer inn i øyet, er det fokusert gjennom linsen til # 8217; øye og retina på baksiden av # 8217;. Retina er det lysfølsomme stoffet som dekker øyets indre overflate.

Når du er absorbert i netthinnen, forårsaker UV-stråler dannelsen av frie radikaler. Disse frie radikaler starter oksydert De omkringliggende vevene. Til slutt ødelegger de fotoreceptorene på båndene og kegler i netthinnen. Oksidativ skade er angitt som sol eller jævla retinopati.

Skaden kan oppstå i sekunder hvis du ser direkte på solen.

Hva er symptomene på øyeskader forårsaket av å fikse solen?

Til tross for alle advarsler, kan noen fortsatt ta en titt på solen under A’Eclipses. Hva de fleste ikke skjønner er at du ikke vil føle smerte i øyet mens skade oppstår.

I de fleste tilfeller vil du sannsynligvis ikke engang legge merke til symptomene eller se endringene. Kan være nødvendig opptil 12 timer før du begynner å ha symptomer. Symptomene på solretinopati kan forekomme i ett øye, men de fleste tilfeller oppstår i begge øynene samtidig.

For små tilfeller av jævla retinopati, kan følgende symptomer forekomme:

 • øyne fulle av tårer
 • Ubehag ser på de intense lysene
 • Øye smerte
 • hodepine

Følgende symptomer kan forekomme i de mest alvorlige tilfellene:

 • tåkesyn
 • Redusert fargesyn
 • Vanskeligheter med å skille skjemaene
 • forvrengt visjon
 • et blind punkt eller flere blinde flekker i midten av visjonen din
 • Permanent øyeskader

Når du ser på en oftalmolog

Hvis en av symptomene på solcelle-retinopati skjer flere timer eller dagen etter å ha festet solen, må du kontakte din oftalmolog for en evaluering.

Hvis din oftalmolog tror at du har solenergi retinopati, vil du sannsynligvis ha fullført flere tester for å fullstendig evaluere eventuell retinal skade.

Under avtalen kan oftalmologen bruke en eller flere bildeknikker for å se øynene dine, inkludert:

 • Autofluorescens av fondet (FAF)
 • Fluoresceina angiografi (FA)
 • Multifokal (mferg) elektroretinetinografi
 • Optisk konsistens tomografi (oktober)

Behandle øyeskader

Det er ingen standardbehandling for solenerminopati. Gjenoppretting består hovedsakelig i # 8217; venter. Symptomene vil mest sannsynlig forbedre seg over tid, men kan ta ett år til et år for å fullstendig gjenopprette. Noen mennesker kan aldri gjenopprette utsikten.

Antioxidant kosttilskudd kan være nyttig under gjenopprettingsperioden, men 8217; bruk av antioksidanter for behandling er ikke studert.

Gjenoppretting vil avhenge av’Eye Damage Entity. Mens noen mennesker med solenerminopati kan helbrede helt over tid, kan seriøs solcelle-retinopati skade forårsake permanent tap av utsikten.

Forhindre øyeskader

Siden effektive behandlinger ikke er tilgjengelige for å reversere solens retinopati, er forebygging svært viktig.

Daglig forebygging

På solfylte dager, sørg for at du bruker solbriller og en bredbrød. Folk som praktiserer vannsport, som surfing, bør også ha øyevern som blokkerer 100 prosent av UV-stråler fra’vann. Det er viktig at solbrillene dine beskytter øynene dine mot UVA og UVB-stråler.

Barn kjører en særlig høy risiko for solenergi retinopati. Yngre øyne kan overføre mer lys til netthinnen. Barn kan heller ikke fullt ut forstå konsekvensene av å fikse solen for lenge. Hvis du har barn, sørg for at du klargjør at de ikke skal fikse solen direkte. Oppmuntre dem til å ha på seg en lue og solbriller når de er alle & # 8217;.

Under A’Solar Eclipse

Kan være fristende, men du bør aldri se på solen direkte i løpet av en Solar Eclipse’tilstrekkelig øyevern. De Amerikansk astronomisk samfunn Gir en lang liste over godkjente formørkelsesglass og bærbare solenergiere.

Hvis du vet at en’solformørkelse vil være synlig i ditt område, bør du vurdere å ta et par briller for solformørkelsen så snart som mulig. Med datoen for datoen for «Eclipse, briller kan være vanskeligere å finne. Gratis Eclipse Glasses er ofte tilgjengelige på ditt lokale bibliotek før en Eclipse-begivenhet.

Se aldri på solen med kikkert, normale solbriller, et teleskop eller et fotografisk mål. Det har blitt vist at å observere solen gjennom et teleskop eller kikkert, som forstørrer solens stråler, forårsaker den verste skaden.

Også, det er ikke tilrådelig å prøve å vise en «8217; solformørkelse gjennom modusen» 8220; selfie & # 8221; Smartphone-kamera. Det er svært sannsynlig at du ved et uhell ser på solen mens du justerer videokameraet. Du kan også skade telefonen din.

Unngå å bruke rekreasjonsdroger under en solformørkelse. Folk under l’påvirkning av hallusinogene stoffer, som LSD, De har vært kjent for å finne seg hypnotisert av # 8217; Eclipse og ikke i stand til å se bort.

Bunnlinjen

Mens solen støtter våre liv, er det svært viktig at du ikke løser det direkte, selv i løpet av en total eller delvis formørkelse. Selv om du kanskje ikke hører noen smerte eller føler ingen skade mens du ser på solen, er risikoen for øyeskader høy.