Fennikelte: Fordeler, Helseinformasjon og bivirkninger

Beskrivelse

Fennikel er en «8217; høy gress med stengler kabler og gule blomster. Opprinnelig opprinnelig fra Middelhavet, vokser det over hele verden og har vært brukes i århundrer som en medisinsk plante. Fennikelfrø kan tørkes og brukes til å forberede en kraftig te og fra # 8217; intens lukt. Te smaker litt & # 8216; som lakris, med en avslappende parfyme og en litt bitter ettersmak. Fennikelte kan kjøpes i nesten alle supermarkeder eller naturlige matbutikker.

For en stund har det blitt antatt at fennikel styrker visningen, justerer hormonene, forbedrer fordøyelsen og hjelper minnet.

Fordeler for helsen til fennikelte

Kan bidra til å bekjempe infeksjoner

Fennikelte er et antimikrobielt og antiviralt middel, Ifølge en anmeldelse Han katalogiserte flere studier. Hvis du hører kulde, drikker du litt & # 8216; fennikelte kan hjelpe kroppen din til å bekjempe patogener som angriper immunforsvaret ditt.

Kan hjelpe deg med å sove

En del av varm te er en fin måte å slappe av etter en lang dag og sette fennikel i # 8217; infused gir deg en ytterligere puls til helse. Siden fennikelene kan slappe av musklene og # 8211; Inkludert fordøyelsesmuskler & # 8211; Du kan føle deg klar til å gå til sengs etter å ha drukket det. Gamle rettsmidler tvang fennikelene til å kurere l’søvnløshet.

Kan hjelpe produksjon av morsmelk

Fennikelene har blitt brukt i århundrer som Gailpatogar, et stoff for å øke kvaliteten og mengden av morsmelk i ammende mødre. Noen hevder at fordelene med fennikel ikke har blitt definitivt demonstrert i dette tilfellet. Men anekdotiske tester og til og med litt & # 8216; av medisinsk litteratur avtale at fennikel kan gi denne fordelen.

Kan støtte fordøyelsen

Hvis du har magesmerter, flatulens eller diaré, kan du gi deg en fennikel urtete. L’varmt vann av te kan rolige fordøyelsen og fennikel selv Det er kjent For å hjelpe med fordøyelsesproblemer.

Øke mengden antioksidanter i kroppen din

Fennikelte Inneholder antioksidanter, hvor kroppen din trenger for å bekjempe skadelige ting i ditt miljø, blir du jevnlig utsatt. Når du drikker fennikelte, binder antioksidanter til blodmolekyler som bekjemper oksidativ skade. Dette reduserer belastningen på nyrene og leveren, hjelper produksjonen av nye celler og reduserer også tegn på aldring.

Kan oppdatere pusten

Fennikelte er en av de opprinnelige måtene å lindre alitose. Dette kan skyldes sine antibakterielle egenskaper, som renser patogene midler som forårsaker dårlig luktpust. I alle fall, drikk en kopp fennikelte før du går i seng, eller når du våkner, bør du forby om morgenen pusten.

Kan lindre forstoppelse

Fennikelte Slapp av fordøyelsesmuskulaturen, Det kan bare være det du trenger hvis du sliter med vanlige tarmbevegelser. Drikke litt & # 8216; fennikelte vil bidra til å rense kroppen din og flytte toksiner gjennom systemet ditt.

Former og doser

Hvis du kan få ferske fennikelfrø fra planten din eller en naturlig matbutikk, kan du tilberede fennikel urtete. Du kan tørke frøene som strekker seg og lager dem i solen i to eller tre dager, eller du kan akselerere prosessen ved å lage frø i mikrobølgeovn i 30 sekunders trinn, og kontrollerer dem ofte. Trykk deretter på frøene og bruk dem i en tekule eller i en tom tepose, dykking i varmt vann i 5-10 minutter.

Du kan også kjøpe en fennikelfrø te klar for maceration. Husk at lengre sette te i infusjon, jo sterkere blir smaken av drikken. Det er ingen anbefalt daglig grense etablert for mengden te å drikke fennikel. Fordi fennikelte te påvirker fordøyelsen, starter med en kopp om gangen og observerer hvordan kroppen din reagerer på å drikke den.

Bivirkninger og risiko

C’er noen kontroverser at fennikel skal brukes til å berolige barnekoliques. Extrango, som er i fennikel, Kan ikke være sikker på for barn eller en person når de er utsatt i store mengder. Hvis du er gravid, er du Det bør unngå å drikke fennikelte. L’østrogen som er aktivert i # 8217; fennikelfrøolje kan forvirre kroppen din under graviditet, som allerede opplever A’bølge av alle slags hormoner.

Fordi fennikel tilhører gulrotfamilien, unngå å drikke fennikel hvis du er allergisk mot gulrøtter eller andre planter av den familien, inkludert selleri eller # 8217; Artemisia. Hvis du tar blodfluidisering eller lider av hemorragiske lidelser, bør du også være forsiktig når du drikker fennikel.

Ta bort

Denne gamle remedien blir studert, og vi lærer mer om hvordan fennikel kan behandle og helbrede kroppen vår. For de fleste har fennikel te potensial til å være et trygt og effektivt middel for alt, fra fordøyelsesproblemer ALLE’søvnløshet. Sakte introdusere te til fennikel i rutinen, og sørg for at du legger merke til bivirkningene som synes å skape i kroppen din.