Feil diagnose: Betingelser som etterligner ADHD – Healthline

Beskrivelse

Barn er lett diagnostisert med ADHD på grunn av søvnforstyrrelser, uhensiktsmessige feil, rastløshet eller glemsomhet. De Sentre for sykdomskontroll og forebygging Sitat L’ADHD som den vanligste diagnostiserte atferdsforstyrrelser hos barn under 18 år.

Imidlertid kan mange medisinske forhold hos barn gjenspeile symptomer på ADHD, noe som gjør en korrekt diagnose vanskelig. I stedet for å hoppe til konklusjonene, er det viktig å vurdere alternative forklaringer for å sikre nøyaktig behandling.

Bipolar og adhd forstyrrelse

Den vanskeligste differensialdiagnosen er mellom ADHD og # 8217 forstyrrelser; bipolar humør. Disse to forholdene er ofte vanskelig å skille fordi de deler flere symptomer, inkludert:

 • Ustabilitet av # 8217; humør
 • eksplosjoner
 • rastløshet
 • loquity
 • utålmodighet

L’ADHD er hovedsakelig preget av uforsiktighet, distrahertabilitet, impulsivitet eller fysisk rastløshet. Bipolar lidelse forårsaker overdrevne endringer i humøret, # 8217; energi, tanke og oppførsel, fra høye maniacs til ekstrem depressiv bass. Mens bipolar lidelse hovedsakelig er en lidelse i humøret, påvirker ADHD ADHD på P’oppmerksomhet og oppførsel.

Forskjeller

Det er mange forskjellige forskjeller mellom ADHD og bipolar lidelse, men de er tynne og kan gå ubemerket. L’ADHD er en permanent tilstand, som generelt begynner før 12 år, mens den bipolare uorden har en tendens til å utvikle seg senere, etter 18 år (selv om noen tilfeller kan diagnostiseres før).

L’ADHD er kronisk, mens bipolar lidelse vanligvis er episodisk og kan forbli skjult for perioder mellom episodene av mani eller depresjon. Barn med ADHD kan ha vanskeligheter med sensorisk overestimasjon, for eksempel overganger fra en’annen aktivitet, mens barn med bipolar lidelse vanligvis reagerer på disiplinære tiltak og konflikter med myndighetsstall. Depresjon, Irritabilitet og tap av minne er vanlig etter en symptomatisk periode på deres bipolare lidelse, mens barn med ADHD generelt ikke presenterer lignende symptomer.

Stater D’Soul

Statene D’som noen med ADHD tilnærming den plutselige og kan raskt spre seg, ofte innen 20-30 minutter. Men bipolar lidelse humørsvendelser varer lenger. En stor depressiv episode må vare to uker for å tilfredsstille de diagnostiske kriteriene, mens en manisk episode må vare minst en uke med symptomene som er tilstede for det meste av dagen nesten hver dag (varigheten kan være lavere hvis symptomene blir så alvorlige enn Sykehusinnleggelse blir nødvendig). Hypomaniacal symptomene må vare bare fire dager. Barn med bipolar lidelse ser ut til å vise symptomer på ADHD under deres maniac-stadier, for eksempel rastløshet, søvnforstyrrelser og hyperaktivitet.

Under sine deprimerte faser kan symptomene som mangel på konsentrasjon, sløvhet og uoppmerksomhet også gjenspeile de av’ADHD. Men barn med bipolar lidelse kan ha problemer med å sovne eller sove for mye. Barn med ADHD har en tendens til å våkne opp raskt og bli årvåken umiddelbart. De kan ha problemer med å sovne, men vanligvis kan de sove hele natten uten avbrudd.

Oppførsel

Feil oppførsel av barn med ADHD og barn med bipolar lidelse er vanligvis tilfeldig. Ignorere autoritære figurer, kom over ting og rote er ofte et resultat av uoppmerksomhet, men det kan også være et resultat av en manisk episode.

Barn med bipolar lidelse kan ta farlig atferd. De kan demonstrere en god tanke, antar prosjekter som tydeligvis ikke kan fullføre sin alder og nivå av utvikling.

Fra vårt samfunn

Del på Pinterest

Bare en psykisk helsepersonell kan nøye skille mellom ADHD og bipolar lidelse. Hvis barnet ditt er diagnostisert med bipolar lidelse, inkluderer den primære behandlingen psykostimulerende og antidepressiva medisiner, individuell eller gruppebehandling og utdanning og skreddersydd støtte. Du må kanskje kombinere medisiner eller endre dem ofte for å fortsette å produsere gunstige resultater.

Autisme

Barn med autistiske spektrumforstyrrelser vises ofte løsrevet fra sitt miljø og kan ha problemer med sosiale interaksjoner. I noen tilfeller kan oppførselen til autistiske barn imitere felles hyperaktivitet og sosiale utviklingsproblemer hos pasienter med ADHD. Andre atferd kan inkludere den følelsesmessige umoden som også kan ses med ADHD. Sosiale ferdigheter og evnen til å lære kan hemmet hos barn med begge forhold, noe som kan forårsake problemer i skolen og hjemme.

Lavt blodsukkernivå

Noe uskyldig som et lavt nivå av blodsukker (hypoglykemi) kan også imitere symptomene på # 8217; ADHD. L’hypoglykemi hos barn kan forårsake uvanlig aggressivitet, hyperaktivitet, manglende evne til å stå og manglende evne til å konsentrere seg.

Forstyrrelser i’sensorisk behandling

Disarbes av Sensorbehandling (SPD) kan produsere lignende symptomer til’ADHD. Disse forstyrrelsene er preget av overfølsomhet eller overfølsomhet for:

 • å røre
 • bevegelse
 • kroppsstilling
 • lyd
 • nøkler
 • utsikt
 • lukt

Barn med SPD kan være følsomme for et gitt stoff, kan flyte fra en’de kan være utsatt for ulykker eller ha problemer med å ta hensyn, spesielt hvis de føler seg overveldet.

Søvnforstyrrelser

Barn med ADHD kan ha problemer med å svinge og sovne. Noen barn som lider av søvnforstyrrelser, kan imidlertid vise symptomer på ADHD under våkne timer uten å ha problemer med å ha problemer.

Mangelen på søvn forårsaker vanskeligheter med å fokusere, kommunisere og følge indikasjonene og skaper en nedgang i kortsiktig minne.

Hørselsproblemer

Det kan være vanskelig å diagnostisere hørselsproblemer hos små barn som ikke vet hvordan de skal uttrykke seg fullt ut. Barn med hørselsproblemer har problemer med å ta hensyn til deres manglende evne til å føle seg ordentlig.

De manglende detaljer om samtaler kan virke som skyldes mangel på barnekonsentrasjon, når de bare ikke kan følge. Barn med hørselsproblemer kan også ha problemer med sosiale situasjoner og har underutviklede kommunikasjonsteknikker.

Barn er barn

Noen barn diagnostisert med ADHD lider ikke av noen medisinsk tilstand, men de er bare normale, lett spennende eller kjedelig. Ifølge et søk publisert på Giornale Dell’Canadian Medical Association, Det har vist seg at alderen på et barn i forhold til sine jevnaldrende påvirker oppfatningen av læreren til læreren å ha eller ikke ADHD;.

Barn som er unge for deres skole nivåer kan få en upresent diagnose fordi lærere utveksler sin normale umodenhet for ADHD. Selv barn som faktisk har høyere intelligensnivå enn sine jevnaldrende kan få feil diagnose fordi de kjeder seg i klasser som føler seg for enkle.