Feet Massasje under graviditet: sikkerhet, fordeler, risiko og forslag

Del på Pinterest

Du har fokusert på en større mage, men du håpet sannsynligvis å unngå de tykkere anklene og tærne av kjøttfødtene som rapporterer at du er i tredje kvartal.

Du kan ikke nekte det, de puffete kunsten pulserer og vondt, spesielt på slutten av en lang dagstående. Men han fortsetter å smile fordi en fotmassasje kan gi deg den lettelsen du vil ha og mer.

Fotmassasjen er trygg under graviditeten?

Mens en fotmassasje ser fristende ut, kan du spørre om det er trygt under graviditeten. Heldigvis, så lenge du unngår bestemte områder av foten og ankelen som kan utløse livmor sammentrekninger og livmorhalskhet, kan du nyte den avslappende massasjen til føttene du allerede drømmer.

Det er bekymringer for gravide kvinner som har utviklet blodpropper i bena. Endringene i blodet legger deg mer i fare under graviditeten.

Hvis du har en flekk rød, hovent eller varmere på bunnen av bena, ikke bli masset og kontakt legen din umiddelbart. Og hvis du har en historie med blodpropper, må du sørge for at du kontakter legen din før du masserer de nederste lemmer.

Hvis legen din har godkjent deg for massasjen, har du flere alternativer å velge mellom, med ulike nivåer av sikkerhet.

Pedikyr fotmassasje

Mens du kanskje er fristet til å ta to duer med en honning som gjør en fotmassasje og ha neglene på føttene, kan du ikke lenger nå malt, få en fotmassasje på skjønnhetssalongen er ikke # 8217; alternativet du vil velge.

Dette skyldes at negle teknikere vanligvis ikke er opplært til gravid massasje. For å gjøre feil på siden av forsiktighet, er det bedre å hoppe hele ben- og fotmassasje når du trener under graviditeten.

Massasjeterapeut

Ditt beste alternativ er en innspilt massør eller en registrert refleksolog som har en trening i prenatal massasje. De vil være kjent med det som er trygt og med det du vil føle deg bedre for føttene dine og beina dine trette.

Hjemmelaget massasje

Hvis du vil ha en fotmassasje, spør din partner fra Viziorti. Men før du tar en flaske olje og et duftende stearinlys, les nedenfor for å sikre at du begge er klar over sonene i ikke-kontakten nevnt ovenfor.

Kort sagt: unngå hjørner av fingerfødder og hulrom i interne og eksterne områder like under ankelbenene. Finn også en praktisk beliggenhet for å ligge ned under massasjen, men hindrer deg i å ligge på ryggen.

Hvis du når som helst begynner å prøve ubehag, kramper eller andre problemer under en massasje, gå videre og stopp.

Hva er fordelene med fotmassasje under graviditet?

Hvis du er ute etter fakta for å rettferdiggjøre den nattmassasje ved foten, rapporteres noen potensielle fordeler nedenfor.

 • Reduksjon av depresjon og # 8217; angst. I 5 uker studere I gravide som fikk masse terapi i 20 minutter ukentlig, rapporterte deltakerne ikke bare en reduksjon i ben- og ryggsmerter, men også en nedgang i depresjon og # 8217; angst.
 • Nedre kortisolnivåer. Massasje senker kortisolnivåer (L’kroppsstresshormon). Resultatet? En generell følelse av avslapning og varme.
 • Redusert arbeid. Fordelene med massoterapi under arbeidskraft er ikke noe å bli nyset. Den samme studien fant at masserte kvinner jobbet 3 timer mindre og trengte færre stoffer, i gjennomsnitt.
 • Fordeler for barnet. Studien har også vist at baby spedbarn massasje var mindre sannsynlig å bli født for tidlig og hadde en lav vekt ved fødselen. På samme måte viste de lavere kortisolnivåer enn hovedkort i kontrollgruppen, potensielt oversatt til et roligere barn.
 • Fordeler etter fødselen. Selv om det kan virke for godt til å være sant, utvider fordelene med massoterapi selv etter fødselen. Postpartum depresjon og kortisolnivå var lavere i masserte kvinner.

Nå er du ombord, og du vil vite nøyaktig hvordan massasjen fungerer for å få alle disse fordelene, bare? Forskere tror at de kan tilskrives større vagal aktivitet.

Den vage nerve er den lengste av kranialnerven og sjekker det interne nervesenteret. Det ser ut til at massasjen setter denne nerven i bevegelse, øker blodstrømmen i hjernens områder som styrer depresjon, stress, hjertefrekvens og blodtrykk.

Sett alt sammen: En mer avslappet mor, kortere problemer og et mer rolig og bedre utviklet barn. Hei snart, dro du bra!

Hva er risikoen for fotmassasje under graviditet?

Massasje ansvarlig. Massasjen er ikke for deg hvis du har en blodhistorie i bena eller symptomene på dyp venøs trombose (TVP), som A & # 8217, hovent og varmt område på beinet. Kontakt legen din så snart som mulig hvis du mistenker en TVP.

Nå som du er ivrig etter å samle fordelene med massasjen, behold de tre underliggende områdene du vil unngå å berøre. Det er punkter med akupressur som er nevnt inducing arbeidskraft.

Digitopression Point Milza 6 (SP6)

DOV & # 8217;? Dette er det inne i ankelområdet, omtrent tre breddefinger over det indre ankelbenet.

Fordi du unngår det? Massasje her, og du kan stimulere bunnen av # 8217; magen, ikke en god ide for en gravid mor.

Urinblære 60

DOV & # 8217;? Quest’Området ligger bak ankelbenet All’utvendig av benet, mellom Achilles og # 8217-tendon; hoved ankelben.

Fordi du unngår det? Massasjen her kan fremme arbeidskraft, men også brukes under arbeid for å lindre smerte.

Urinblære 67

DOV & # 8217;? Dette området ligger i hjørnet av liten finger ved siden av neglen.

Fordi du unngår det? Det sies at massasjen her induserer sammentringene og setter barnet på plass for fødsel.

Etter å ha sagt det, en liten en studere I 132 kvinner utenfor leveringsdatoen maler et annet bilde. Han viste at massering disse kvinnene (som ikke hadde født før) ikke syntes å indusere arbeidskraft. Det er klart at ytterligere forskning er nødvendig, men det er alltid tilrådelig å gjøre en feil på siden av sikkerheten.

Forslag til fotmassasje under graviditet

Klar til å gå? Del disse enkle tipsene med din partner, venn eller annet Aide for en super avslappende massasje hjemme.

 • Påfør en sjenerøs mengde massasjeolje eller lotion for å redusere friksjonen og få den silkeaktige følelsen.
 • Begynn å løsne ankel med en liten rystende bevegelse på den ene siden til den ene & # 8217;.
 • Hold foten med begge hender og gni deretter toppen av foten med bevegelser bestemt mot det høye. Alltid kjærtegner mot hjertet; høyt mot hjertet, siden dette forbedrer sirkulasjonen. Tilbake med et lettere skudd.
 • Også masserer tærne, og gir dem en lett slep. Gnider mellom fingrene dine.
 • Knuse hælene.
 • Bytt til å gni den nedre delen av foten.

Du kan bytte mengden trykk som påføres med fingrene for å påføre et lettere trykk og tommene, knoklene og håndflatene for å påføre et dypere trykk.

Mer? Ikke stopp ved en fotmassasje & # 8230; Bruk de samme teknikkene for å massere kalvene og lårene.

Ta bort

Fotmassasje terapien er Mer vanlig alternativ terapi Anbefalt for gravide kvinner & # 8211; Og med en god grunn. Deretter løft føttene dine og slapp av og slapp av & # 8230; fordi du gjør en god jobb ved å bringe det barnet og du fortjener det.