Fastkjørt finger: symptomer, behandling og andre

Beskrivelse

Det er en vanlig hendelse. Gå, få en fotball eller en basketball, men i stedet for ballen som glir forsiktig i hendene, krasjer på fingertissen. Eller, mens du går for å lukke en skuff, blokkerer fingeren mot kanten ved et uhell.

Denne typen sammenhengende innvirkning kan forårsake en fastkjørt finger, en tilstand som oppstår når fingerpinnen skyves tilbake til hånden.

Styrken av styrken til’effekten kan strekke seg eller til og med rive fingerenes ledninger, noe som forårsaker en forvrengning. Leddene er harde band av bindevev som holder beinene sammen.

Hvis styrken på’påvirkning er sterk nok, kan det forårsake skade på sener eller en beinfraktur.

Selv om fingeren ikke er brutt, kan syltetøy gjøre det hovne og forårsake smerte. En fastkjørt finger må behandles. Noen ganger er lesjonen ganske mild å være okkupert hjemme.

For en mer alvorlig lesjon, trenger du medisinsk behandling for å hindre permanent skade på fingeren. Det kan være vanskelig å avgjøre om du har en mild eller mer alvorlig lesjon. I tvilstilfeller, kontakt lege.

Symptomer

Hvis du såret en finger, kan du spørre om den er fastkjørt eller brutt. Selv om begge forholdene kan forårsake smerte, har hver unike symptomer, men lignende. Dette kan gjøre det vanskelig å skille mellom de to.

Symptomer på en fastkjørt finger Symptomer på en bruddfinger smerte for å fingre Sterk smerte i fingre Vanskeligheter i å beholde noe med fingeren manglende evne til å bøye eller rette fingrene og hevelse i sårområdene hevelse for fingeren som varer i timer eller dager

Våre initiativer

Du kan få en fastkjørt finger når du slam fingeren mot noe og styrken skyver fingeren på fingeren mot hånden din.

I dette tilfellet absorberer den proximale interphalangeal artikulasjonen (PIP) i midten av fingeren styrken av slaget og fingerens ligament er strukket.

Du kan jamme fingeren din, som du gjør sport, som når du prøver å ta en ball. Eller du kan låse det gjør noe så enkelt som å lukke en dør eller skyve arkene under madrassen mens jeg gjør sengen.

Komplikasjoner

En fastkjørt finger kan føre til noen komplikasjoner, inkludert:

 • Langsiktig smerte og felles hevelse, kjent som traumatisk leddgikt
 • fingerstivhet
 • fingerfire
 • Permanent manglende evne til å rette fingeren
 • Deformitet av # 8217; artikulasjon

Diagnose

Du kan ofte diagnostisere og behandle en fastkjørt finger fra seg selv. Hvis du føler deg mye smerte, eller du ikke kan bøye og rette fingeren, kontakt legen din eller gå til beredskapsrommet for behandling. Disse symptomene kan indikere en bruddben eller en ødelagt sen.

Legen din vil sjekke fingeren for hevelse, be om informasjon om smerten din og vil se hvordan du kan flytte den. Sammenligningen mellom den sårede fingeren og de rundt kan hjelpe legen å bestemme nivået av hevelse.

Legen kan bestille en røntgen å se etter brudd eller annen skade på fingerens indre. Magnetisk resonans eller en TC kan også være nødvendig for å hjelpe legen din ytterligere evaluere skade.

Behandling

Din behandlingsplan vil bli bestemt basert på alvorlighetsgraden av lesjonen. Her er noen skritt å kjøre hvis skaden din er mindre, og du er i stand til å behandle det hjemme:

 • Påfør is i 15 minutter hver time for å redusere hevelse. Hvis du ikke har is, kan du i stedet fordype fingeren i kaldt vann.
 • Hold fingeren hevet over brystnivået.
 • Ta en benk smertestillende som L’Ibuprofen (Motrin, Advil) for å lindre ubehag.

Hvis fingeren ser ut av # 8217; artikulasjon, ikke trekk den. I stedet, hold fingeren på plass ved å fikse den. En splint er et stykke metall eller skum som omslutter fingeren og holder den på plass. Hold fingeren stoppet med en splint fra å hindre det fra å vinge den videre.

Du kan også immobilisere den sårede fingeren ved å påføre fingeren i nærheten. Dette kalles kompis rotting. En lege kan holde fast eller feste fingeren hvis du ikke foretrekker å gjøre det selv.

Hold fingeren inngjerdet eller bundet til det gjør vondt. Dette kan ta omtrent en eller to uker.

For mer alvorlige skader, kontakt lege. Kirurgi kan være nødvendig hvis du har en beinfraktur eller en revet sene eller sene.

Etter at skaden er helbredet, kan øvelsen eller fysioterapien hjelpe deg med å gjenoppta full bevegelse av hitfingeren. For å forsterke fingeren, kan du øve å lage en knyttneve, stramme en ball eller hold objekter i hånden.

Finn anti-stress baller og andre online fysioterapi produkter.

Gjenopprettingsforslag

 • Unngå å bruke den sårede fingeren under gjenoppretting.
 • Hvis fingeren er hovent, ekkelig i 15 minutter hver time til hevelsen er dempet.
 • Kontakt legen din eller ortopedisk kirurg hvis skaden er alvorlig eller ikke begynner å helbrede med hjemmebehandling, eller hvis C’Det er en deformitet eller et tap av funksjonalitet i fingeren.
 • Etter skyting, bruk øvelsene for å gjenvinne styrke til fingeren. Prøv å lage en knyttneve, for å stramme en spenningskule eller holde objekter i hånden.

Outlook

Mesteparten av tiden vil en fastkjørt finger forbedre seg alene innen en eller to uker. Men også med behandlingen, kan fingeren forbli hovent eller følsom i mange måneder.

Under utvinning, prøv å bruke fingeren så lite som mulig mens den helbreder. Ta en pause fra sport eller andre aktiviteter som kan gjøre skaden din verre.

Når fingeren er helbredet, bør du kunne rette den uten smerte.

Du vil få de beste mulighetene for en komplett gjenoppretting hvis du følger legen din og fysioterapeutens omsorgsanvisninger. Uten den rette behandlingen kan du ha langvarig skade og vanskeligheter med å bevege fingeren.

I tilfelle av spørsmål om diagnose eller behandlingsplan, kontakt legen din. Først kan de gjøre en korrekt diagnose og administrere riktig behandling, raskere fingeren vil helbrede.