Fasting før en blodprøve: Hvor mye tid raskt og mer

Hvordan du forbereder deg på en blodprøve?

Noen blodprøver krever at du er rask på forhånd. I disse tilfellene vil legen foreskrive deg for ikke å spise eller drikke noe, bortsett fra vannet, i timene som går foran testen.

Fasting før visse blodprøver er viktig for å sikre at testresultatene er nøyaktige. Vitaminer, mineraler, fett, karbohydrater og proteiner som utgjør alle matvarer og drikkevarer kan påvirke blodnivåavlesninger, sløret testresultater.

Ikke alle blodprøver krever fasting på forhånd. Blodprøver som du sannsynligvis må raskt, inkluderer:

 • Glykemisk test
 • Hepatisk funksjonstest
 • Cholesterol test
 • Triglyserid nivå test
 • High Density Lipoprotein Level Test (HDL)
 • Lav tetthet lipoprotein nivå test (LDL)
 • Grunnleggende metabolsk panel
 • Nyrefunksjonspanelet
 • Lipoproteisk panel

Hvis legen din har foreskrevet en ny blodprøve eller ikke si om du må raskt eller hvor lenge, spør ham om fasting er nødvendig. Noen tester, som en okkult blodprøve i avføringen, trenger ikke faste, men begrenser visse matvarer. Rødt kjøtt, brokkoli og til og med noen stoffer kan forårsake en positiv falsk test. Følg alltid legen din når du forbereder deg på en test.

Hvor lenge skal du raskt før en blodprøve?

Tiden som kreves for å raskt variere, avhengig av testen. For de fleste tester vil du bli fortalt å ikke konsumere Nient’annet enn vann i åtte timer før testen. For noen tester kan det være en 12-timers rask.

Råd

 • Planlegg testen din så snart som mulig i løpet av dagen. Timene du bruker til å sove betraktes som en del av fasteperioden, forutsatt at den ikke forstyrrer den raske med kaffe eller mat en gang våken.

Du kan drikke en kaffe hvis du faste før en blodprøve?

Selv om du drikker det svart, kan kaffe forstyrre blodprøvesultatene. Dette skyldes at den inneholder koffein og oppløselige vegetabilske stoffer, som kan endre testresultatene.

Kaffe er også et vanndrivende middel, noe som betyr at mengden tisse vil øke. Dette kan ha en dehydreringseffekt. Mindre du er hydrert, vanskeligere kan være for sykepleieren eller en annen medisinsk profesjonell som gjør blodprøven for å finne en blodåre. Dette kan gjøre blodprøven vanskeligere eller mer stressende for deg.

Du kan drikke alkohol hvis du faste før en blodprøve?

Noen blodprøver, som de som evaluerer leverhelse eller triglyseridnivå, kan kreve ikke drikke alkohol i 24 timer. Spor av alkohol kan forbli i blodet i flere dager. Hvis du er i tvil om alkoholforbruk, snakk med legen din når du planlegger testen.

Spør også legen din om du kan røyke sigaretter før testen eller hvis du skal avstå fra å røyke under fasting.

God drikkevann før en blodprøve?

God drikkevann før en blodprøve, med mindre den er angitt ellers av legen. Dette er forskjellig fra noen kirurgiske prosedyrer, som kan kreve at du har en helt tom mage.

L’vann vann eller flaske i orden, men etterlater sitronsaft for en & # 8217;. Soda Soda og Club er forbudt. De karbonerte drikkene, smaksatt eller ikke, bør ikke konsumeres i en rask, eller noen form for te.

Råd

 • L’vann fukter kroppen din og gjør venene mer kjøttfulle og synlige. Hold deg hydrert i de to dagene før testen. Prøv også å drikke forskjellige briller d’vann umiddelbart før blodprøvet for å gjøre det lettere for sykepleieren eller en annen medisinsk profesjonell å finne en vene.

Og hvis barnet ditt trenger å raskt før en blodprøve?

Akkurat som voksne, kan barna trenge blodprøver som krever at de kommer raskt på forhånd. I dette tilfellet vil barnets barnelege gi deg beskjed om hvor lenge barnet ditt skal avstå fra å spise og drikke.

Forslag

 • Planlegg barnets blodprøver så snart som mulig i løpet av dagen.
 • Distraherende, distraherende, distraherende: Timene som før testen kan være på tide å overgi og la deg se en’nå uavbrutt tull på TV eller leke med iPad.
 • Forbered en matbit for at de skal fortæres så snart testen er over.
 • Hvis de klarer å snakke når du ikke ser på, er det bedre å omprogrammere i stedet for å få unøyaktige avlesninger.

Hva å si om fasting for en blodprøve under graviditet?

Det er flere blodprøver du kanskje trenger hvis du er gravid. Disse er utformet for å evaluere eventuelle potensielle helseproblemer som du eller barnet ditt kan oppleve under graviditet eller etter fødsel. Noen av disse testene krever at du er rask på forhånd. Legen din vil gi deg råd om hvordan du gjør deg klar for hver test.

Fasting er vanligvis trygg hvis du er gravid, forutsatt at du er i god helse og har ikke en høyrisiko graviditet. For din generelle komfort kan legen din gi deg råd til å drikke mer vann eller bli hjemme, spesielt hvis klimaet er veldig varmt eller vått.

Fasting kan øke magen som brenner i noen gravide kvinner. Hvis irriterende eller bekymringsfullt symptomer på noe slag oppstår under forventningen om et blodprøvetaking, informer umiddelbart legen din.

Hvis du ser en annen lege enn din obstetrikere-gynekolog, må du sørge for at det er informert om graviditeten din før / # 8217; blodundersøkelse.

Q&A: Hva skjer hvis ikke faste før en blodprøve?

Spørsmål:

Hva skjer hvis ikke faste før en blodprøve? Du bør fortsatt ta testen?

TIL:

Hvis ikke faste før en test som krever det, kan resultatene ikke være nøyaktige. Hvis du glemmer og spiser eller drikker noe, ring leverandøren din og spør om testen fortsatt kan gjøres. Noen tester kan analyseres, og merker at den ikke er fast, og resultatene kan variere. Det viktigste er å være ærlig. Hvis du har en matbit, en kopp kaffe eller til og med en full frokost, informerer teknikeren når blodet er tatt. De bør legge merke til at resultatene blir gjennomgått med matinntaket som variabelt. Og hvis fasting er et absolutt must for betydelige resultater, bør de avbryte og omprogrammere blodtrekk.

Deborah Weatherspoon, PhD, RN, CrNNa Svarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.