Farene ved smog: Hva handler om på P & # 039 atmosfærisk forurensning

L’Sommeren kan bringe mer enn sol og svømmemuligheter. I mange byområder er sommeren perioden Dell’året når smog er verre. Smog er en form for spesielt farlig atmosfærisk forurensning på varme dager.

Hvorfor bør du bekymre deg for smog dager? I følge Miljøvernbyrå (EPA), det kan være farlig å puste for mye smog. Smog inneholder et forurensende stoff som kalles ozon og høye nivåer av ozon kan ha en rekke negative effekter på lungene.

Smog er mer vanlig i store byer, selv om selv folk som bor i forstadsområder må være oppmerksomme på farene sine. Hvis du må krysse et Metropolitan-område i en familieferie eller en biltur, er det også tilrådelig å være oppmerksom på smogforholdene.

Uansett hvor du bor, er det forholdsregler du kan ta for å beskytte deg selv og din familie på spesielt varme dager, når smog merknader er i kraft.

COS’er smog?

Begrepet & # 8220; smog & # 8221; Beskriver en blanding av utslipp i spesifikke værforhold. Disse utslippene inkluderer:

  • Industrielle forurensninger
  • Forurensende stoffer for biler og andre kjøretøy
  • masterisere
  • forbrenningsatorer

I USA skjer den første smogen vanligvis om sommeren. I London, England, er smog mer tydelig om vinteren.

Summer Smog er også kjent som en fotokjemisk smog. Denne smogen er opprettet når sollys blandes med hydrokarboner og nitrogenoksyder, som er kjemikalier i # 8217; atmosfæren.

L’ozon, en fargeløs og luktfri gass, kan være god når den er i # 8217; øvre men skadelige atmosfæren hvis det finnes i nærheten av bakkenivå. L’ozon dannet i den lave jordbaserte atmosfæren kan føre til smog og påvirke helsen når du puster.

Hvordan smog kan påvirke helsen min?

L’Eksponering for smog kan føre til ulike typer kortsiktige helseproblemer på grunn av sin ozoninnhold. Disse inkluderer:

  • Hoste og hals eller brystsirritasjon: Høye nivåer av ozon kan irritere luftveiene, som generelt varer i noen timer etter å ha blitt utsatt for smog. Imidlertid, L’ozon kan fortsette å skade lungene selv etter forsvinningen av symptomene.
  • Forverring av symptomene på astmaen: Hvis du lider av astma, L’eksponering for høye nivåer av ozon fra smog kan utløse astmaanfall.
  • Vanskelighetsgrad å puste og skade på lungene: Smog kan gjøre det vanskelig å puste dypt, spesielt under treningen, ifølge Mayo Clinic. Dette skyldes effekten av # 8217; ozon på lungefunksjonen.

Det er viktig å merke seg at smog påvirker alle annerledes, og noen mennesker er mer utsatt for sine negative effekter. Barn, eldre og folk med astma må være spesielt oppmerksom på smog dager.

Hvordan kan jeg beskytte meg mot smog?

De EPA Se at de fleste må bekymre seg for smog bare når l’Eksponering alle’ozon når høye nivåer. For å beskytte deg selv og din familie, må du være informert om ozonnivåer i ditt område. Hvis du er på ferie, sjekk ozonnivåene uansett hvor du reiser.

Nasjonal-, statlige og lokale luftbyråer har verktøy for å hjelpe deg med å se etter ozonnivåer i en bestemt region og forstå de negative effektene på smoghelsen. For eksempel L’EPA har utviklet en navngitt indeks Kvalitetsindeks for’luft (AQI) som rapporterer nivåene av ozon og andre forurensende stoffer på nasjonalt nivå. L’Indeksen har farger tildelt ozonnivåer for å lette forståelsen av kvaliteten på kvaliteten på kvaliteten på i ditt fellesskap.

L’AQI rangerer kvaliteten på’luften fra null til 300. Nivåene større enn 150 anses usunn for alle og nivåene større enn 200 anses som svært usunde. Disse eksponeringsnivåene samsvarer med henholdsvis røde og lilla farger på # 8217; indeksen.

Disse forholdsregler kan hjelpe deg med å beskytte deg selv når ozonnivåene er høye:

  • Begrenser aktivitetene dine ALLE’åpne hvis ozonnivåene ikke er sunne, da høye nivåer av ozon øker sjansene dine for å bli påvirket av smog lengre opphold.
  • Hold aktivitetene dine mer delikat i MOG-dagene, som mer intens er ditt aktivitetsnivå, desto større er sjansene for å ha respiratoriske problemer.

Forholdsregler

Ikke kjør risiko med smog i dager når luftens kvalitet er dårlig. Den beste tilnærmingen er å bruke mindre tid til å åpne luft og erstatte intense aktiviteter, for eksempel å kjøre eller sykle, med flere delikate alternativer, for eksempel å gå. Du kan også planlegge aktivitetene dine, åpent tidlig om morgenen eller kvelden, når ozonnivåene er lave. Disse enkle trinnene kan bidra til å beskytte deg og din familie på smog dager, enten du bor i en storby eller går bare bort.