Falske tenner: Kostnader, renslighet, alternativer og bilder

Beskrivelse

Protesene, som ofte kjente selv som falske tenner, er tilpasset til å fungere som en protese for manglende tenner. De er ofte laget av akryl, nylon eller metall. De kan brukes i stedet for en tann, mer eller alle tennene og passe perfekt til tannkjøttet.

Korrekt tilpassede tannproteser har mange fordeler, inkludert å forbedre ordet, mategenskaper og selvtillit. Det kan også bidra til å forhindre ansiktssvikt over tid og kan tilby beskyttelse mot de resterende tennene.

Bilder av falske tenner

Typer av falske tenner

Tallrike typer falske tenner er tilgjengelige, inkludert delvise proteser og total protese.

Alle krever tilpasning slik at de samsvarer med tennene, størrelsen og fargen på tennene. L’Tilpasning kan utføres av en spesialist kalt en protester eller en generell tannlege, hvorav mange er også tilpasset protese.

Delvis protese

Delvis proteser brukes hvis du fortsatt har sunne tenner. Disse protesene er ofte festet rundt de resterende sunne tennene. Disse klippene kan være synlige når du snakker, men kan gjøres i tannfargemateriale.

Total protese

Totale proteser brukes hvis du har mistet alle tennene dine, som kan oppstå på grunn av skade, infeksjon, periodontitt eller andre medisinske forhold. Disse kunstige tennene er festet til en tallerken som er mot tannkjøttet.

Gummiplater og beslag, som kan være laget av metall eller akryl som samsvarer med fargen på tannkjøttet, er generelt ikke synlige for andre.

L’klistremerke for falske tenner kan brukes til å holde protesen på plass.

Avtagbare proteser

Avtakbare proteser er den tradisjonelle modellen og har den store fordelen av å være enklere å rengjøre.

De kan imidlertid glide ut lettere, så tannleger anbefaler å unngå spesielt gummi, klebrig eller hard mat.

L’klistremerke for falske tenner kan bidra til å holde dem på plass, men disse klistremerkene kan være vanskelig å bruke.

Den avtagbare protesen varer vanligvis omtrent fem år før de må byttes ut.

Tradisjonelle og komplette tradisjonelle proteser har en tendens til å falle inn i samme prisklasse Fra rundt $ 300. Mer tilbringe, mer komfortabel og vakker vil din protese. Prisen varierer opp til $ 8000 for velutstyrte proteser.

Prisendringene avhenger av materialene som brukes, fra antall tenner og det faktum at en eller to plater (øvre og nedre) er oppnådd.

Fleksible proteser

Fleksible proteser er et populært alternativ til tradisjonelle proteser og er laget med fleksible, men ekstremt resistente materialer som kan være mer behagelig å ha på seg. Takket være den gjennomsiktige harpiksen som passer til fargen på tannkjøttet ditt, må du ikke kreve synlige klipp som de du kan se med delvise proteser.

Fleksible proteser er også lettere og mindre voluminøse i munnen. De kan vare fra fem til åtte år.

De er dyrere enn andre metoder og kan bare brukes til delvise proteser. Fleksible proteser koster generelt Mellom $ 700 og $ 3000 for et delvis sett.

Hvordan holde tennene dine

Våre munner er fulle av bakterier, så det er ikke overraskende at kunstige tenner skal rengjøres daglig.

Tannlegen din vil gi deg den beste måten å rense protesen din, avhengig av hvilken type falske tenner du har. Fjernelsen av delvise proteser, for eksempel, kan forenkle rengjøringen av tennene når du vasker tennene dine om natten.

Du kan bruke spesifikke vaskemiddelløsninger for proteser for å rense dem effektivt. Falske tenner krever forskjellige løsninger i henhold til materialene de er laget på, så spør tannlegen din hva du skal bruke.

For å øke varigheten av dine falske tenner, vær forsiktig når du håndterer dem. Ikke bøy dem og prøv å unngå skadelige klipp under rengjøring.

Senk protesen om natten kan forhindre tørket, men sørg for å skylle den under vannet før du legger den på plass på plass.

Tannlegen din kunne også råde deg til å unngå visse matvarer. Unngå å drikke ganske varme drikker for å deformere protesen. Det kan også være en god ide å unngå harde matvarer som harde eller gummy candies som gummi.

Bivirkninger av falske tenner

Når du får falske tenner for første gang, spesielt umiddelbare (midlertidige) proteser, kan du se en økning i spytt. Dette er normalt og forsvinner da munnen blir vant til det nye tillegget. Noen mennesker opplever også midlertidig kvalme.

Alle’Start kan du ha problemer med å spise mens du blir vant til den nye protesen. Start med myk og flytende mat for å bli vant til dem. På samme måte kan du ha problemer med å snakke som du gjorde før du får protesen. Dette blir lettere som du blir vant til protesen. Utøves for å uttale ord som er vanskelige å uttale for å akselerere prosessen.

Noen ganger kan protesene forårsake irritasjon eller sår i munnen mens du blir vant til deg. Dette er vanlig og forsvinner ofte når du setter dem. Gjør gurgle med saltet vann og hold en utmerket oral hygiene for å behandle disse symptomene.

Det er vanlig å eksperimentere med høyt trykk på Air mot avtagbare proteser når du kaster eller nyser. Dette kan fjerne dem. For å unngå dette, dekk munnen med hånden din når du nyser, gjespe eller toksice.

Det er noen tegn som indikerer at dine falske tenner må justeres, reassembles eller repareres. Disse inkluderer:

  • Chips eller sprekker i falske tenner
  • Vanskelighetsgrad å tygge etter tilpasningsperioden (som kan ta omtrent en uke)
  • Endre slitesterkheten over tid, hvor den ikke er vedhengende som den en gang (flyttbare proteser kan glide eller falle oftere, som er normalt etter flere år, men krever en erstatning)
  • Nestleder fra det punktet hvor falske tenner er på plass, spesielt etter tilpasningsperioden
  • Sammenhengende endringer i talemodellen som forsvinner etter tilpasningsperioden
  • Lukt fra falske tenner

Alternativer til protesene

I tillegg til proteser er det andre alternativer som noen individer kunne finne mer attraktive.

Falske tennsystemer er permanente, takket være en metallskrue plassert i # 8217; maksillærbenet for stabilitet før en falsk tann er plassert over den. Du kan ha et enkelt system eller et komplett sett. Plantene er betydelig dyrere enn protesene, selv om noen mennesker er glade for å betale dette for ditt opphold.

Vice kan bidra til å forbedre eksisterende sunne tennerutseende ved å plassere et tynt lag av porselen på forsiden av tennene. Imidlertid kan de ikke erstatte manglende tenner.

Broer er A’andre vanlige alternativ til proteser. Broene består av falske tenner som holdes på plass med en sementert tannkrone til de nærliggende tennene eller en plante.

De er mer permanente enn flyttbare proteser, og kan ikke kreve anleggsprosessen hvis det er sunne i nærheten tenner som er tilgjengelige.