Falciform Cell Test: Forberedelse, prosedyre, risiko og mer

COS’er en falecyer test?

En falciform test er en enkel blodprøve som brukes til å avgjøre om du har en segl-celle (SCD) eller seglvei. Personer med SCD har røde blodlegemer (gr) av en unormal form. Falciform celler har formen på en moonwaw. Normale røde blodlegemer ser ut som donuts.

Falciform-testen er en del av den rutinemessige screeningen som er utført på et barn etter fødselen. Det kan imidlertid brukes på større barn og voksne når det er nødvendig.

Cos’er Falciform anemi (SCD)?

SCD er en gruppe arvelige røde blodlegemer. Sykdommen tar navnet sitt fra det C-formede landbruksinstrumentet kjent som en scythe.

Falciform celler blir ofte hardt og klebrig. Dette kan øke risikoen for blodpropper. De har også en tendens til å dø snart. Dette forårsaker en konstant rød blodcellemangel.

SCD forårsaker følgende symptomer:

 • Anemi, som forårsaker tretthet
 • Pallor og kortpustethet
 • Guling av hud og øyne
 • Periodiske smertestillende episoder forårsaket av en blokkert blodstrøm
 • Håndfot syndrom eller hender og hovne føtter
 • Hyppige infeksjoner
 • forsinket vekst
 • Visjonsproblemer

Segl

Personer med seglekanal er genetiske SCD-bærere. De har ingen symptomer og kan ikke utvikle SCDs, men kan være i stand til å sende den til barna sine.

De med strekningen kan ha større risiko for andre komplikasjoner, inkludert uventet død relatert til # 8217; trening.

Som trenger en segl-celletest?

De nyfødte blir jevnlig utsatt for SCD umiddelbart etter fødselen. Tidlig diagnose er grunnleggende. Dette skyldes at barn med SCD kan være mer sårbare for alvorlige infeksjoner innen noen få ukers fødsel. L’Tidlig eksamen bidrar til å sikre at barn med SCD mottar riktig behandling for å beskytte helsen.

Andre mennesker bør testes inkluderer:

 • Innvandrere som ikke er testet i deres land D’Opprinnelse
 • Barn som passerer fra en stat ALLE’andre og har ikke blitt testet
 • Alle som viser symptomene på sykdommen

SCD treffer omtrent 100.000 amerikanere og millioner av mennesker rundt om i verden, anslår sentrene for sykdomskontroll og forebygging.

Hvordan forbereder du deg på en segl-celletest?

Ingen forberedelse til Falciform-testen er nødvendig. Men mottak av en seglcelletest innen 90 dager etter at en blodtransfusjon kan føre til upresents testresultater.

Transfusjon kan redusere mengden hemoglobin s, proteinet som forårsaker SCD i blodet. En person som har hatt en nylig transfusjon, kan ha et normalt resultat av seglformet, selv om han har SCD.

Hva skjer under en falciform test?

Legen trenger en blodprøve for å teste SCD.

A’sykepleier eller en laboratorietekniker vil plassere en elastikk rundt armen for å svulme blodvenen. Så de vil forsiktig sette inn en nål i venen. Blodet vil naturligvis strømme inn i røret festet til # 8217;.

Når det er nok blod for testing, vil sykepleieren eller laboratorieteknikeren trekke ut nålen og dekke punkteringsåret med et bandasje.

Når svært små nyfødte eller barn blir testet, kan sykepleieren eller laboratorietekniker bruke et skarpt verktøy som kalles hånden for å bore huden på hælen eller på fingeren. De vil samle blod på et lysbilde eller en reaktiv stripe.

Det er risiko knyttet til testen?

Falciform-testen er en normal blodprøve. Komplikasjonene er ekstremt sjeldne. Du kan føle deg litt og stunned etter testen, men disse symptomene forsvinner når du sitter i noen minutter. Selv å spise en matbit kan hjelpe.

Punksjonssåret har få muligheter til å bli smittet, men alkoholputen som brukes før testen, forhindrer normalt. Bruk en varm pakke på nettstedet hvis en blåmerke er utviklet.

Hva testresultatene betyr?

Laboratorieteknologien som undersøker blodprøven, vil se etter en unormal hemoglobinform som kalles hemoglobin s. L’vanlig hemoglobin er et protein levert av røde blodlegemer. Tar oksygen i lungene og leverer den til andre vev og organer i hele kroppen.

Som alle proteiner, Model & # 8221; For hemoglobin finnes i ditt DNA. Dette er materialet som utgjør dine gener. Hvis en av generene er endret eller endret, kan det endre måten det oppfører seg hemoglobinet på. Dette endret eller unormalt hemoglobin kan skape rødformede røde blodlegemer, som fører til SCD.

En Falecform Test søker bare tilstedeværelsen av hemoglobin S, som forårsaker SCD. En negativ test er normal. Det betyr at hemoglobin er normalt. Et positivt testresultat kan bety at du har Sickle eller SCD-delen.

Hvis testen er positiv, vil legen sannsynligvis bestille en annen test kalt elektroforese Dell’hemoglobin. Dette vil bidra til å avgjøre hvilken tilstand du har.

Hvis testen viser at du har to gener av det unormale hemoglobin, vil legen din trolig gjøre en diagnose av SCD. Hvis testen viser at du bare har en av disse unormale gener og ingen symptomer, vil legen din trolig gjøre diagnosen av seglekanalen.

Hva skjer etter testen?

Etter testen vil du kunne kjøre alene hjemme og kjøre alle dine vanlige daglige aktiviteter.

Legen din eller laboratorietekniker kan fortelle deg når du skal forvente testresultater. Fordi neonatal screenings varierer basert på staten, kan resultatene ta opptil to uker for nyfødte. For voksne kan det være så fort som en arbeidsdag.

Legen vil undersøke testresultatene med deg. Hvis testen viser at du har sykkelkanalen, kan de bestille flere tester før de bekrefter en diagnose.

Hvis du mottar en diagnose av SCD, vil legen din jobbe med deg for å utvikle en behandlingsplan som fungerer for deg.