Falciform anemi: Recessiv / dominant? Autosomal / Sex relatert

Hva en COS’er den sykelige anemi;?

L’Sicklecelleanemi er en genetisk tilstand tilstede fra fødselen. Mange genetiske forhold er forårsaket av endrede eller endrede gener til din mor, din far eller begge foreldrene.

Personer med seglcelleanemi har røde blodlegemer som har formen på en halvmåne eller en scythe. Denne uvanlige form skyldes en mutasjon i hemoglobins gen. Hemoglobinet er molekylet av røde blodlegemer som gjør at de kan gi oksygen til vev gjennom hele kroppen.

Flanformede røde blodlegemer kan føre til en rekke komplikasjoner. På grunn av deres uregelmessige form, kan de forbli blokkert alle’innsiden av blodårene, som fører til smertefulle symptomer. Videre dør falciformceller raskere enn typiske røde blodlegemer, som kan føre til anemi.

Noen, men ikke alle, kan genetiske forhold arvet fra en eller begge foreldrene. L’Sicklecelleanemi er en av disse forholdene. Hans arvsmodell er autosomal recessiv. Hva disse vilkårene betyr? Hvordan nøyaktig 3217 overføres; foreldre seglanemi til sønn? Les videre for å lære mer.

Hva er forskjellen mellom et dominerende og recessivt gen?

Genetister bruker de dominerende og recessive vilkårene for å beskrive sannsynligheten for at en bestemt strekning overføres til neste generasjon.

Du har to kopier av hver av dine gener: En fra din mor og en og en annen fra din far. Hver kopi av et gen kalles allel. Du kan motta en dominerende allel fra hver forelder, en recessiv allel fra hver forelder eller en av hver.

Dominerende alleler har vanligvis forrang over de recessive alleler, hvorfra deres navn. For eksempel, hvis du arvet en recessiv allel fra din far og en dominerende fra din mor, vil du vanligvis se kanalen forbundet med den dominerende allelen.

Egenskapen av segleformananalen ligger på en recessiv allel av genet til genet; hemoglobin. Dette betyr at du må ha to kopier av # 8217; Recessive Alleles & # 8211; en fra din mor og en fra din far & # 8211; For å få tilstanden.

Folk som har en dominerende kopi og en recessiv av # 8217; allel vil ikke ha den seglede anemi.

L’Sicklecelleanemi er autosomal eller sexrelatert?

Autosomal og sex relatert til kromosomet som det er tilstede l’allel.

Hver celle i kroppen inneholder vanligvis 23 par kromosomer. Av hvert par, et kromosom arvet fra din mor og # 8217; mer fra din far.

De øverste 22 par kromosomer er angitt som autosomer og er de samme mellom menn og kvinner.

L’siste par kromosomer kalles sexkromosomer. Disse kromosomene varierer i kjønnene. Hvis du er en kvinne, mottok du en kromosom x fra din mor og en kromosom x fra din far. Hvis du er mann, mottok du en kromosom x fra din mor og et y-kromosom fra din far.

Noen genetiske forhold er knyttet til sex, noe som betyr at allelen er tilstede på seksuell kromosom x eller y. Andre er autosomiske, noe som betyr at allelen er tilstede på en av autosomene.

L’# 8217 alleler; Sicklecelleanemi er autosomal, noe som betyr at det kan bli funnet på en av de andre 22 par kromosomer, men ikke på X eller Y-kromosom.

Hvordan kan jeg vite om jeg vil sende genet til min sønn?

For å ha den seglcelleanemi, må du ha to kopier av’Recessive Sickle Alelle. Men så langt som de med bare en kopi? Disse menneskene er kjent som en transportør. Det sies at de har segl, Men ikke l’sickle cell anemi.

Bærerne har en dominerende allel og en recessiv allel. Husk, l’dominerende alleler hersker vanligvis over recessiven, slik at bærerne generelt ikke har noe symptom på tilstanden. Men de kan fortsatt sende L’Allele Recessive til sine barn.

Her er noen eksempel scenarier for å illustrere hvordan dette kan skje:

  • Scenario 1. Ingen av foreldrene har recessive falciform alleler. Ingen av sine barn vil ha den seglcelle anemi eller vil være bærer av’recessive allel.
  • Scenario 2. En forelder er en vektor mens den andre nei. Ingen av sine barn vil ha den seglenes anemi. Men C’Det er en sjanse for 50% at barn er bærere.
  • Scenario 3. Begge foreldrene er bærere. C’Det er en sjanse for 25% at barna får to recessive alleler, forårsaker sykelig anemi. C’Det er også en sannsynlighet for 50% som vil være bærere. Endelig, C’Det er også en sjanse for at 25% at deres barn ikke vil føre til all allel.
  • Scenario 4. En av foreldrene er ikke bærer, men den andre har den andre posen. Ingen av deres barn vil ha den sykelig anemi, men de vil alle være bærere.
  • Scenario 5. En forelder er bærer og # 8217; andre lider av seglcelleanemi. C’Det er en sannsynlighet for 50% at barn har sykelig anemi og en sannsynlighet for 50% som er bærere.
  • Scenario 6. Begge foreldrene har den syleformal anemi. Alle barna vil ha den syleformal anemi.

Hvordan vet jeg om jeg er en kurér?

Hvis du har en familiehistorie av Sickleform Anemia, men du har ikke en bærer. Hvis du kjenner andre i familien din, er det familien; de har, eller du er ikke sikker på din familiehistorie, en enkel test kan hjelpe deg med å finne ut om du er bærer Dell’falciform alleler.

En lege vil ta en liten blodprøve, vanligvis fra fingertuppet, og sende det til et laboratorium for analysen. Når resultatene er klare, vil en genetisk konsulent undersøke dem med deg for å hjelpe deg med å forstå risikoen for å sende allel til barna dine.

Hvis du tar med de recessive Alleles, er det en god ide at partneren din også tester. Ved å bruke resultatene av begge testene, kan en genetisk konsulent hjelpe både å forstå hvordan de seglcelleanemi kan eller ikke påvirke fremtidige barn du har sammen.

Bunnlinjen

L’Sicklecelleanemi er en genetisk tilstand som har en modell av autosomal recessiv arv. Dette betyr at tilstanden ikke er koblet til sexkromosomer. Noen må motta to eksemplarer av en recessiv allel for å få tilstanden. Folk som har en dominerende og en recessiv allel er angitt som bærere.

Det er mange forskjellige arve scenarier for den syke anemi, avhengig av begge foreldres genetikk. Hvis du er bekymret for at du eller din partner kan overføre alleler eller tilstand til barna dine, kan en enkel genetisk test hjelpe deg med å bla gjennom alle mulige scenarier.