Eye Floater: Årsaker, Behandlinger og forebygging

Mobile organer er små granulater eller strenger som flyter i ditt synsfelt. Selv om de kan være en plage, bør øyeflåter ikke forårsake smerte eller ubehag.

De kan vises som poeng, linjer, spindelvev eller svarte eller grå flekker. Av og til kan en stor float projisere en «8217, skygge på visningen din og forårsake et flott mørkt sted i visningen din.

Fordi flytene er alle «i øynene i øynene dine, vil de bevege seg mens øynene dine beveger seg. Hvis du prøver å se på dem til høyre, kommer de ut av visningen din.

Flyter for øynene vises ofte når du fester en lys og jevn overflate, som himmelen, et reflekterende objekt eller et tomt ark. De kan være tilstede i ett øye eller kan være i begge deler.

Hva forårsaker øyefloaterere?

Endringer i’øye knyttet til alderen er den vanligste årsaken til flytende okular. Hornhinnen og krystallinsk på forsiden av øyets øye fokuserer lyset på netthinnen på baksiden av …

Når lyset passerer fra forsiden av / nr.

Endringer Alle’Umor Vitreous kan føre til okularfly. Dette er en vanlig del av Aging og er kjent som Vitrea Sinerese.

Vitreous begynner ofte å væske med alderen og # 8217; interiør i øyebollet fyller med rusk og innskudd. Mikroskopiske fibre Alle’Interiør i Vitreous Start til Group.

Mens du gjør det, kan rusk bli fanget i lysbanen mens du går gjennom øynene dine. Dette vil projisere skygger på netthinnen din, forårsaker øyeflåter.

Mindre vanlige årsaker til flygende fluer inkluderer:

  • Øyeskade. Hvis øyet er rammet av et objekt eller skadet under en ulykke, kan det oppstå flere øyebevegelser
  • Myopia. Miopian folk opplever oftere øyeflåter. Sineresis Vitrea forekommer også i et raskere tempo i folk som har en miopisk syn
  • Betennelse. Hevelse og betennelse i øynene, ofte forårsaket av infeksjoner, kan forårsake øyeflyter
  • Diabetisk retinopati. Diabetes kan skade blodkarene som fører til retina. Når disse fartøyene er skadet, kan netthinnen ikke være i stand til å tolke bildene og lyset som slår det.
  • Innskudd. Krystallinske innskudd kan danne seg i glasset og forstyrre lyset som passerer fra forsiden av baksiden av baksiden.

Selv intraokulære svulster og og # 8217; øye migrene kan forårsake øyefloater.

Øyeflyttere er mer vanlig Etter 50 år.

Når enhetene mine er A’nødsituasjon?

Ring din oftalmolog eller din oftalmolog umiddelbart hvis du ser øyefloater og:

  • De begynner å forekomme oftere, eller flyteendrene endres intensitet, størrelse eller form
  • Se lys lamper
  • Miste den perifere visjonen (side)
  • Utvikler øye smerte
  • Du har en uklart utsikt eller et tap av visningen

I kombinasjon med eyebarnry flyter, kan disse symptomene være et tegn på farligere forhold, for eksempel:

Glidende løsrivelse

Mens de glassene krymper, beveger seg sakte fra netthinnen. Hvis det plutselig beveger seg bort, kan det komme helt. Symptomene på løsningen av vitreous inkluderer visjonen om blinker og myoderopsopsier.

Vitreous blødning

Blødningen i øynene, også kjent som Vitreal blødning, kan forårsake øyeflommer. Blødning kan skyldes A’infeksjon, skade eller tap av blodårer.

Retina Tåring

Når vitreet blir i væske, vil gelposen begynne å trekke retina. Til slutt kan stresset være tilstrekkelig til å rive retina helt.

Netthinneavløsning

Hvis en tåre av retina ikke behandles raskt, kan netthinnen komme ut og skille fra # 8217;. En retina løsrivelse kan føre til tap av fullstendig og permanent visning.

Hvordan Myesopsie blir behandlet?

De fleste flygende fluer krever ingen type behandling. Ofte er de bare et problem for ellers sunne mennesker og rapporterer sjelden et mer alvorlig problem.

Hvis en flyte midlertidig hindrer din oppfatning, roterer øynene på den ene siden på # 8217; andre og opp og ned for å flytte rusk. Som væsken i øynene dine beveger seg, så vil flytene endres.

Imidlertid kan øyeflåter kompromittere utsikten, spesielt hvis tilstanden under forverres. Flyter kan bli så irriterende og mange som du har problemer med å se.

I dette tilfellet, i sjeldne tilfeller kan legen anbefale behandling i form av laserfjerning eller kirurgi.

I laserfjerning bruker din oftalmologist en laser til å bryte de mobile øyeglassene og gjøre dem mindre åpenbare i visjonen din. Laser fjerning er ikke mye brukt fordi det anses å være eksperimentell og innebærer alvorlige risikoer som retinal skade.

A’Andre behandlingsalternativet er kirurgi. Din oftalmolog kan fjerne vitreous under en prosedyre som heter vitrectomy.

Etter at vitreumet er fjernet, er det erstattet med en steril saltoppløsning som vil hjelpe øyet for å opprettholde sin naturlige form. Over tid vil kroppen din erstatte løsningen med sin egen naturlige væske.

En vitrektomi kan ikke fjerne alle øyeflåter, og vil ikke forhindre utvikling av nye eyeboats. Denne prosedyren, også ansett som svært risikabelt, kan forårsake skade eller tårer til retina og blødning.

Hva skjer hvis enhetene mine ikke behandles?

Øyet flyter sjelden er ganske irriterende for å forårsake ytterligere problemer, med mindre de er et symptom på en mer alvorlig tilstand. Selv om de aldri vil forsvinne helt, forbedrer de ofte over noen få uker eller måneder.

Hvordan kan du forhindre øyefloaterere?

De fleste mobile organer oppstår som en del av den naturlige aldringsprosessen. Selv om du ikke kan hindre øyeflyter, kan du sørge for at de ikke er resultatet av et større problem.

Så snart du begynner å legge merke til øyeflyter, kontakt din oftalmolog eller optometrist. De vil sørge for at mobilen dine ikke er et symptom på en mer alvorlig tilstand som kan skade visningen din.