Extradverted vs introverted: Hvor forskjellige de er

Del på Pinterest

Det er mange myter som omgir konseptet med inntrengninger mot Extrolvers & # 8211; en av de viktigste som er en situasjon & # 8220; O-O & # 8221;.

Eller du er en utadvendt eller en introvert. Slutten av historien.

Men virkeligheten er litt & # 8216; mer komplisert.

L’Ekstroversjon og # 8217; Introversion bor på to motsatte ekstremer av et spektrum. Måten du får og utstrålet energi bidrar til å bestemme hvor du faller inn i dette spekteret. Men du kan falle hvor som helst i dette spektret, ikke nødvendigvis på den ene siden eller fra # 8217; andre.

L’andre store myte? Introvers er sjenert og ekstroverter er ekstrahert.

Megan Maccutcheon, LPC, forklarer også at folk noen ganger antar at inntrengninger alltid har sosial angst eller antipati for andre mens ekstroverter er alltid støyende, aggressive og turbulente & # 8221;.

Her er et mer realistisk utseende på hvordan det utadvendte introduserte spekteret vises og hvorfor A & # 8217, ender er ikke bedre eller verre enn den andre.

Hva det betyr å være mer ekstruert

Folk som har en tendens til å falle i nærheten av sluttutviklingen av ting som tegner sin energi fra omverdenen: folk, steder og ting som omgir dem.

Du liker å jobbe i en gruppe

Ekstrakterse personer har en tendens til å føle seg mer rolig når de jobber med andre mennesker, enten det er et arbeidsprosjekt, en fest med venner eller en skoleoppgave.

Du kan organisere gruppen, holde den jevnt eller til og med hoppe som leder.

Uansett hvordan delta, mest sannsynlig, føler du deg veldig spent på å gjøre ditt beste når den jobben innebærer et aktivt samarbeid med andre mennesker.

Du er alltid klar til å prøve noe nytt

Du er trygg og utadvendt? Du er ikke redd for å risikere noe du aldri har gjort før, selv om det er litt «8216; risikabelt? Kanskje du kan endre programmet eller tilpasse seg en ny situasjon.

I så fall har du sannsynligvis en mer ekstrovert personlighet.

Ekstremere har en tendens til å handle i stedet for å reflektere. Når du har bestemt deg for å gjøre noe, gjør du det vanligvis uten å bekymre deg for mye om hva som kan skje.

Du kan ikke bruke mye tid til å vurdere alle mulige resultater, og folk kan til og med beskrive som impulsive.

Å snakke om et problem hjelper ofte med å løse det

Ekstremne mennesker finner det ofte lettere å forstå og løse problemer når de kan snakke om det, bekrefter dem med sine egne ord eller ser etter innspill fra andre mennesker.

Hva er din referanse tilnærming når du må håndtere en vanskelig utfordring eller problem?

Anta at du har å gjøre med en lekseroppgave, en vanskelig situasjon med en venn eller en vanskelig oppgave på jobben. Snakk med så mange som mulig for å få forskjellige perspektiver? Bestil dine tanker høyt?

I så fall er du sannsynligvis mer en utadvendt.

Finn lett å uttrykke deg selv

Ekstrahalske mennesker har vanligvis få eller ingen problemer som uttrykker tanker, følelser og meninger. Disse kan variere fra mindre preferanser, for eksempel mat du ikke liker, til dypere følelser, inkludert romantiske følelser.

Tilbringe tid alene kan tømme deg

Ekstrautstyrene er bedre oppladet i selskapet av andre mennesker. Du kan bytte fra en sosial sammenheng til en annen, ha folk rundt deg mesteparten av tiden og unngå å tilbringe tid alene når det er mulig.

Hvis å tilbringe tid med andre mennesker gir deg energi etter en lang og stressende dag, er du sannsynligvis mer utadvendt & # 8221; forklarer MacCutcheon.

Føler deg trøtt, irritabel eller ute av sted etter lenge alene antyder at du er en utadvendt.

Finn det gode i alt

L’optimisme er en av måtene som det ofte manifesterer seg selv på. Ekstroversjon.

Husk at det å være optimistisk bør ikke bety at du blinkende munter og aldri trist. Hvis noe stygt skjer, slår det deg igjen, og du har sannsynligvis fortsatt dager når du føler deg nede, akkurat som de fleste.

Men du kan ha flere problemer med å finne positive sider i en negativ situasjon. Det er også mer sannsynlig å fokusere på dem og tilbake mer omgående når noe stygt skjer i stedet for å høre deg tømt og overveldet.

Få venner lett

Ekstrahalske mennesker er generelt kjent for å være svært sosialt.

Hvis du faller i denne enden av spekteret, kan du:

  • ha en stor vennekrets
  • Ha det gøy å møte nye mennesker
  • Jeg finner det lett å ha hjerte samtaler til hjertet med fremmede eller folk som ikke vet veldig bra

Hva det betyr å være innadvendt

Folk alle’Introvert End of Spectrum noen ganger lider et dårlig slag.

Det sies ofte å være:

  • Sjenert eller sosialt klumpete
  • mangel på sterke mellommenneskelige ferdigheter
  • Ikke vær en ledende god

Men disse funksjonene har faktisk ingenting å gjøre med introversjonen, som bare betyr at energien din kommer fra innsiden, i stedet for mennesker og ting rundt deg.

Vurdere ting nøye

Når du befinner deg foran en ny mulighet eller en viktig beslutning, bruker du sannsynligvis en fin tid & # 8216; tid til å tenke på det før du gjør noen plan for å fortsette.

Foretrekker å unngå konflikt

Generelt er de innadvendte menneskene mindre sannsynlig å starte samtaler med folk som ikke vet godt, eller til og med med folk som kjenner godt.

Dette kan forholde seg til en preferanse for intern dialog og refleksjon. Men også L’Konflikt Aftersion kan spille en rolle.

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at inntrengninger ofte har større følsomhet for negativ tilbakemelding. Hvis du er bekymret for at noen kan kritisere deg eller se deg i dårlig lys, vil du ikke ha stor interesse å sette deg i en situasjon som fører til det resultatet.

Hvis du deltar i en debatt eller diskusjon, kan du være mer tilbøyelig til å dele dine ideer i skriftlig form, i anonym form eller i begge deler. Svar skriftlig gir deg muligheten til å tenke før hva du mener, noe som sannsynligvis er det som gjør at du føler deg rolig.

Du er god til å se og skape

Folk alle’den mer innadvendte enden av spekteret bruker ofte mye tid i hodet. Dine venner og kjære kan si at du alltid er ute i din verden, eller noe.

Men den verden er hvor du gjør din beste jobb. Du kan tenke gjennom utfordringer eller bruke fantasien din til å samle nye ideer.

Del disse tankene og følelsene høyt kan ikke komme lett, men det kan virke helt naturlig å skrive dem, illustrere dem eller sette dem i musikk.

Du er en naturlig lytter

Hvis du er innadvendt, kan sosialisere din naturlige energireserver, så du foretrekker å lytte og absorbere hva som skjer rundt deg.

Når du er på jobb, blant venner eller andre sosiale sammenhenger, setter du deg vanligvis komfortabelt i bakgrunnen.

Myten som inntrengninger er sjenert eller sosialt engstelige, kommer fra denne naturlige trenden for å observere i stillhet.

Selvfølgelig kan du unngå chatter, foretrekker støyen i mengden som overvelder deg eller føler deg bedre når du alle kan tune med hodetelefoner. Men du hører også på og støtter ideer nøye, og når du blir bedt om å uttrykke din mening, har du ofte kvalitetsideer til å bidra.

Du trenger en lang tid for deg selv

Ifølge Maccutcheon må du lade opp batteriene etter en lang dag med litt og fritid og fritid, har en tendens til å foreslå en innadvendt natur.

Dette betyr ikke at du alltid unngår folk, men du har sannsynligvis ikke et stort sosialt nettverk. I stedet deler du mest sannsynlig din sosiale energi med en håndfull intime venner.

Selv om du ikke gjør venner enkelt, og du ser ikke behovet for å utvide sirkelen din, setter du virkelig pris på folket som du føler deg trygge på.

Hva det betyr hvis du faller mellom de to

& # 8220; men vent og # 8221; du tenker, og ingen av dem høres ut som meg!& # 8221;

Kanskje en kombinasjon av egenskaper av de to listene passer bedre til din personlighet. For eksempel kan du dedikere litt og reflektere over en beslutning som innebærer noen risiko, men så handle godt uten å vende tilbake.

Vel, C’Det er et ord for dette.

Ambersion beskriver en personlighetsstil som ligger halvveis mellom introversjon og ekstroversjon. Hvis du er en amboshero, er du nærmere sentrum av spekteret, så du kan føle deg mer innadvendt til tider og utadvendt i andre.

Hvis skiltene nedenfor lyder sant for deg, og du har aldri fullstendig identifisert med introversjon eller ekstroversjon, kan du være en smirapher.

Gjør godt i sosiale og alene sammenhenger

Folket innadvendt følgelig føles utmattet og utmattet etter å ha en veldig sosialisert. D’Andre deler, når ekstreme mennesker bruker mye tid, merker du ofte en dråpe på # 8217; humør og energinivå.

Som en amboster, kan du ikke føle deg for tømt av noen av de to situasjonene. Kanskje du liker å tilbringe tid alene og med andre mennesker i ganske like store mengder.

L’aktiv lytting er naturlig for deg

En nøkkelkommunikasjonskapasitet, Aktiv lytting gå utover den enkle lyttingen.

Når du aktivt lytter, er du involvert i samtalen. Vurder hva som er sagt og tilby vektede svar.

I samtaler er det mer sannsynlig å lytte nøye og reagerer, ofte på en nyttig måte, i stedet for å stille seg stille samtalen eller hoppe umiddelbart med din mening.

Du er fleksibel når det gjelder å løse problemer

Ambiverts kan ikke føle seg for opptatt i en tilnærming til å forstå ting. Du kan føle deg rolig for å snakke om noen slags problemer, mens du kan ta notater eller scribble når du løser andre.

Dette kan være veldig nyttig fordi å prøve en ny metode kan noen ganger tilby et nytt synspunkt du ikke hadde vurdert.

Du er mer bestemt enn impulsiv

Intrenter har en tendens til å reflektere nøye, mens ekstremere kan vise mer tilbøyelighet til å kjøre risiko uten å miste for mye tid til å reflektere over mulige resultater.

Som en ambilling, kan du være villig til å kjøre risiko etter å ha reflektert kort. Når du har bestemt deg for å gjøre noe, bruker du vanligvis ikke for mye tid til å revurdere.

Tegning andre er et naturlig talent

Ambene har ofte ferdighetene til å holde gruppedynamikken jevnt.

I en gruppe mennesker føler du deg trygge for å snakke når det er nødvendig, men du er også klar til å gi andre sjansen til å fortelle sin del. Hvis en vacilla-samtale, kan du legge til en rask kommentar eller spør et veid spørsmål som snakker om folk igjen.

Dette kan også hjelpe deg med å balansere grupper av venner eller andre sosiale situasjoner. Du vil nok finne det lettere å forstå hvordan det kan føles både innadvendt og ekstrahert i samme kontekst. Som et resultat kan du ha et godt instinkt for de beste måtene å involvere noen av noen form for personlighet.

Du tilpasser deg lett til nye situasjoner

Selv om du ikke alltid trenger å ha folk rundt, kan du føle deg nok for å samhandle med andre med kort varsel.

Kanskje du ikke føler deg for plaget ved å sette ned boken din for å snakke med personen ved siden av deg på et fly, gå fra en kveld til en natt i (eller omvendt), eller gjør en improvisert tale på et møte.

Dette kan ikke vært ditt førstevalg, men generelt er du i stand til å jobbe med det som skjer rundt deg.

Du kan endre punktet der du faller på skalaen?

Din personlighet kan hjelpe deg med å gjøre viktige livsvalg: Type arbeid du gjør, miljøet du vil leve, selv hvilken type person som du vil gå ut.

Som andre aspekter av personlighet er din posisjon på introversjon-ekstroversjonskalaen en medfødt del av det du er. Din unike kombinasjon av gener bidrar til din personlighet og dine gener er ikke noe du kan endre.

Forskning tyder på at det er noen viktige forskjeller mellom hjernen til innadvendt og utendørs folk, inkludert forskjeller i:

Ekstremet folk kan også ha høyere nivåer av dopamin i hjernen. Mer enn en dopaminutgivelse Når du føler deg nye ting, får du nye venner eller bare samhandler med det omkringliggende miljøet, kan koble disse aktivitetene til økte positive følelser, styrke disse ekstrovert-egenskapene.

Det tar alle typer

Noen mennesker ser ekstroverter som lyktes og vurderer dette en ideell personlighet. Andre kan tenke på ambivalen som & # 8220; det beste av begge verdener & # 8221;.

Hvis du noen gang ønsket å endre personlighetsstilen, er det noen ting å huske på:

  • Ingen personlighetsstil er riktig, feil eller bedre enn noen annen stil.
  • Introversion og Extroroversion angir bare innstillinger for å få og tilbringe energi, men C’er plass til varians.
  • Folk er generelt ikke utelukkende innadvendt eller utadvendt. Å forstå din natur kan hjelpe deg med å lære mer om hvordan du kan se verden.

& # 8220; Hvis du føler deg forpliktet til å endre din introverte natur / utadvendte / tvetydige & # 8221;, sier MacCutcheon, & # 8220; spør deg selv hvorfor du vil endre & # 8221;.

Du føler at det var noe som mangler i livet ditt? Eller noe du vil være bedre?

I stedet for å prøve å endre din personlighet, prøv å dedikere denne’Energy All’Læring og utvikling av nye ferdigheter som vil hjelpe deg med å nå disse målene.

Du kan ikke være i stand til å endre naturen din, men du kan dra nytte av dine styrker og jobbe for å utvikle nye ferdigheter.

Bunnlinjen

Din personlighet er bare din, begge de anbudene Alle’Introversion eller All’Ambive. Ikke c’det er ikke noe galt med noen av disse stilene. Jeg er bare måter å beskrive hvordan du får din energi og relasjoner med verden.

Kan hjelpe deg med å vite hvor deler av spekteret returnerer, siden du vet mer om personlighetsstilen din, kan lære deg mer om din beslutningsprosess, på dine følelsesmessige behov og ditt ideelle verktøysett for din omsorg. Men ikke la dette få vite om deg.

«I virkeligheten» konkluderer det med MacCutcheon, «Vi bruker alle begge sider av spektret i ulike omstendigheter. For å få mer suksess i verden, er det viktig å utvikle evnen til å trene begge ender. & # 8221;