Exostosis: Årsaker, behandling og mer

Beskrivelse

L’Exostosis, også kalt osteom, er en godartet vekst av et nytt ben over eksisterende bein. Det kan forekomme i mange deler av kroppen. Når eksostosen er dekket med brusk, kalles det osteokondromen.

L’Exostosis kan være smertefri eller kan forårsake alvorlige smerter og forespørsel kirurgisk fjerning. Det manifesterer seg ofte i barndommen.

Den nøyaktige årsaken til exostosis har ennå ikke blitt forstått.

Typer og årsaker

Du kan ha en exostosis & # 8217;

 • hørselskanal
 • ankel
 • kjeve
 • bihuler
 • Lange benben

Her er noen av hovedtyper av eksostose:

L’Surfer øre

& # 8220; Surfer øre & # 8221; Det er en beinvekst Alle’interiør i den auditive kanalen. Den nye beinveksten foregår langs den delen av den auditive kanalen som fører til tympanum. Det kan forekomme i ett eller begge ører. Man hånden som eksostosen utvikler seg, kan føre til tap av # 8217;.

Årsaken er ikke sikker, men eller # 8217; irritasjon av beinene ved vannet og vinden kan lette unormal vekst. Surferens øre er som regel Mer alvorlig hvis du er en surfer eller en sjømann. Lær hvordan du fjerner vannet fra # 8217; øre hvis du er en surfer eller en svømmer.

Det formelle navnet på Surferens øre er eksostose av den ytre høreapparatet.

Haglund deformitet (fot)

Haglunds deformitet er en type eksostose på fothælen. Det er også kjent som & # 8220; pumpe bump & # 8221;, fordi den utvikler seg når den stive baksiden av skoen gni mot fremspringet i hælen. Andre navn på denne eksostosen er deformiteten av Mulholland og L’Exostosis Retrochalcaneare.

Et vanlig symptom er hæl smerte som ikke forsvinner etter hvile. Det skjer oftest i middelaldrende kvinner og kan vises på en eller begge føtter.

Faktorer som bidrar til å ha en tendon D’Tette Achilles, har en høy bue i føttene og # 8217; arv.

Paranasal bryst osteom

De paranasale bihulene er fire par bihulehulrom, som er mellomromene D’luft som omgir nesen. I denne typen eksostose, C’er en unormal vekst av beinet som danner sinushulen.

Ofte Ikke hør symptomene. Men noen ganger kan en liten vekst forårsake mye smerte. Benveksten kan forhindre at brystet ditt dreneres riktig, og forårsaker overbelastning. Det kan også forårsake smerte ved å utøve press på en nærliggende nerve.

Denne typen eksostose er ofte oppdaget når du skanner brystet eller radiografen.

Exostosis Buccale (Jaw)

Dette er en type unormal vekst på den øvre eller underkjeven. Har en tendens til å vises i den første ungdomsårene. Hans som regel smertefri, men kan påvirke utseendet til munnen din. Det kan også være D’Hindrance når du renser tennene.

Exostosis Buccal som regel Den manifesteres nær baksiden av munnen, men kan bli funnet i andre deler av munnen.

Årsaken er ikke kjent ennå. Genetikk kan spille en rolle, så vel som den tunge bruken av kjeften.

Osteokondrom (ben, hofte, skulder)

L’osteokondrom er den vanligste typen ikke-kreftaktig vekst på beinene. Har vanligvis ingen symptomer, men kan forårsake andre komplikasjoner.

Denne typen unormal beinvekst påvirker oftest lange benben, dock eller scapula. Det kalles også eksostose osteokartilasje.

L’Osteocondroma streiker 1 prosent 2 av befolkningen. Forekommer under vekstperioden for Dell’bein. Vanligvis merker du under barndommen eller tenårene eller # 8217;.

Symptomene kan omfatte:

 • høyde på mindre enn normalt for en alder av et barn
 • et ben eller en arm er lengre enn # 8217; andre
 • smerte under treningen
 • Smerte av nærliggende muskler

Arvelig multiple exostosis (HME)

Når mer enn en unormal beinvekst vises (eksostose), er årsaken generelt arvelig. L’HME er en sjelden tilstand som vanligvis manifesterer seg i barndommen. Noen ganger er det synlig alt og # 8217, øye som en knute eller en fremspring av et bein.

Denne form for eksostose oppstår vanligvis rundt de lange benbenene. Noen ganger oppstår det på toppen av armen eller i scapulaen.

To andre navn for denne tilstanden er flere osteokondromatose og diafysisk aclasia.

Komplikasjoner

Selv om eksostosen er godartet, oppstår noen ganger komplikasjoner.

For eksempel, komplikasjoner av’Surfer øre inkluderer hørselstap; hørsel og økt infeksjonsrisiko. Dette skyldes at vannet kan akkumulere bak bein fremspring. Kirurgisk fjerning av beinvekst gjennom canalplastisk er som regel lyktes.

Selv osteocondromas kan forårsake problemer. En osteokondrom består av et bein omgitt av mykere og mer fleksibel brusk. Etter utvikling, bruskhetten hardes eller ossifies. Denne herdede hetten kan forårsake komplikasjoner ved å trykke mot omgivende vev, spesielt blodkar.

Noen av komplikasjonene som kan utlede fra et osteokondrom er:

 • Pseudoaneurisma (falsk aneurisme): Dette er blodsamlingen mellom de to ytre lagene i A’arterie.
 • Claudication: Dette er en kramper smerte, vanligvis i bena, som kan oppstå etter øvelsen.
 • Akutt ischemia: Det er en blokk av blodet;.
 • Frevbites: Dette er betennelsen i en vene.

C’Det handler om en fil 1 prosent 6 Risikere at en’godartet eksostose som kommer fra HME, kan bli kreft. Når dette skjer, kalles det osteosarcoma.

Diagnose av eksostose

Exostosis ofte de vises i barndommen eller tenårene eller # 8217;. Noen merker en exostosis og spør legen din.

Legen kan gjøre en diagnose basert på en eksamen og noen ganger en radiograf eller skanning. For Exostosis Buccale diagnostiserer tannlegen eller periodontologen tilstanden ved undersøkelse og radiografi.

Behandling og forebygging

A’Exostosis kan ikke kreve noen behandling. Men i noen tilfeller kan behandling være nødvendig.

For Surfer Ear: I de mest alvorlige tilfellene kan Surfer Ear behandles med A’operasjon kjent som canalplastic. Bruk øreplugger eller hodeplagg kunne vært En måte for surfere å unngå denne typen eksostose.

For Hagrunds deformitet: Haglunds deformitet krever av og til kirurgisk fjerning av beinvekst. Konservative og ikke-kirurgiske behandlinger for Haglunds deformitet inkluderer:

 • Bruk sko med lave hæler
 • Bruk åpne sko på baksiden
 • Bruk spesiell plantar i sko
 • gjennomgår fysioterapi, inkludert massasje og ultralyd (en metode som brukes til revmatoid artritt)
 • Tar anti-inflammatoriske stoffer

For l’paranasal bryst osteoma: legen kan anbefale kirurgisk fjerning av osteoma. Det avhenger av evnen til å administrere symptomer uten kirurgi.

Outlook

Noen eksostose viser ingen symptomer, mens andre kan be om kirurgi. Her er hva du kan forvente for noen typer:

For surfer øre: Surferens symptomer; kan gå tilbake selv etter # 8217; kirurgi. I en studere av 31 deltakere, eldre er den enkelte, den raskeste Tilstanden er tilbake. L’Bruk av øreplugger har vært nyttig for å redusere gjentakelser.

For Osteocondroma: Hvis kirurgi utføres, oppstår komplikasjoner Mindre 4 hundre av tilfeller av osteokondrom.

For exostosis arvelige flere: Denne tilstanden kan ikke kreve noen behandling. Men siden det er mer berørte områder, er det mer sannsynlig hvem vil trenge en lege oppmerksomhet.