Exfoliative Dermatitt: Symptomer, Diagnose og Behandlinger

COS’er den eksfoliative dermatitt?

Den eksfoliative dermatitt er rødhet og peeling av huden på store områder av kroppen. Begrepet & # 8220; exfoliative & # 8221; refererer til eksfolieringen, eller shedding, av huden. Dermatitt betyr irritasjon eller betennelse i huden. I noen mennesker kan hudens peeling oppstå på grunn av eksisterende medisinske forhold eller som følge av’rekruttering av visse stoffer. I andre er årsaken ukjent.

Exfoliative dermatitt, noen ganger kalt erythroderm, er seriøs, men ganske sjelden. Komplikasjoner kan omfatte infeksjoner, tap av næringsstoffer, dehydrering og hjertesvikt, som sjelden fører til døden.

Hva er årsakene til eksfoliativ dermatitt?

Hovedårsaken til eksfoliativ dermatitt er en hudcelleforstyrrelse. Cellene dør og bli kvitt deg for fort til en prosess som heter opprørt. Den raske utskiftningen av hudceller forårsaker en betydelig flaking og peeling av huden. Peeling og resizing kan også være kjent som sloughing.

Underliggende forhold

Mange som allerede bor med kroniske hudsykdommer, inkludert autoimmune sykdommer, psoriasis, seborrheic dermatitt og eksem, kan også utvikle exfoliative dermatitt.

Narkotika reaksjoner

Bivirkninger på en rekke stoffer kan også bidra til en massiv hud desquamation. Legemidlene som kan produsere denne tilstanden inkluderer:

  • Medisiner Sulfa
  • penicillin
  • Barbiturates
  • Fenytoin (dilantin) og andre stoffer for kriser
  • Isoniazide
  • Narkotika for arteriell trykk
  • Fotball-antagonister
  • Aktuelle legemidler (medisiner påført på huden)

Imidlertid kan nesten alle stoffer forårsake eksfoliativ dermatitt.

Andre årsaker

Noen typer kreft, inkludert leukemi og lymfom, kan også akselerere omsetningshastigheten på hudceller. Ifølge Merck-håndbøkene er opptil 25% av tilfellene av eksfoliativ dermatitt idiopatisk. Idiopatisk er når en sykdom eller en tilstand ikke har en notat årsak.

Hva er symptomene på eksfoliativ dermatitt?

Hud og spikerendringer

EXFOLIATIVE dermatitt begynner i de fleste med ekstrem rødhet, som sprer seg over store deler av kroppen. Denne endringen i hudfargen er kjent som erythroderm. Eritroderma og eksfoliativ dermatitt er begge navnene for denne tilstanden. En solid hud peeling følger rødheten og betennelsen og # 8217;. Huden kan være grov og skummel. Tørrheten og peeling av huden kan forårsake kløe og smerte. Neglene dine kan også bli tykkere og mer krøllete.

Flu-lignende symptomer

Folk som har eksfoliativ dermatitt, kan også ha influensalignende symptomer, for eksempel feber og kulderystelser. Dette skyldes at diffus hud peeling kan påvirke det indre termometeret og forårsake varmetap fra skadet hud. Kroppen din er ikke i stand til å kontrollere temperaturen din godt. De fleste med eksfoliativ dermatitt føler seg også syk.

Tap tap komplikasjoner

De med denne tilstanden kan også ha lavt blodvolum. Dette skyldes tap av væske gjennom skureskinnet.

Lærtap kan starte i små flekker, men over tid sprer det seg til det meste av kroppen. Huden er hovedsakelig sammensatt av protein. Det konstante tapet av huden kan forhindre at kroppen absorberer essensielle næringsstoffer som bidrar til å holde en «8217; sunne epidermis (som vitamin A og D). Du mister også proteiner og væsker på grunn av peeling. Dehydrering og proteinmangel er vanlige komplikasjoner. Væske og elektrolytternivåer må overvåkes av deg og legen din.

To viktige funksjoner i huden din er å gi en barriere mot infeksjoner og andre ting i # 8217; miljøet og beskytte dine indre organer. Når huden din mister betydelig, mister det noen av disse evnene. Dette setter deg i fare for alvorlige infeksjoner og muskelskader og underliggende bein.

Alvorlige symptomer

Alvorlige symptomer på eksfoliativ dermatitt kan være farlig for livet. De som utvikler komplikasjoner av infeksjon, væskeanomalier og elektrolytter og hjertesvikt er mer i fare for døden. De vanligste dødsårsakene hos pasienter med eksfoliativ dermatitt er lungebetennelse, septikemi og hjertesvikt.

Hva er exfoliative dermatittbehandlinger?

Du vil nok motta behandling for eksfoliativ sykehus dermatitt. Legen vil arbeide for å rette opp noe dehydrering, lavt volum blod, varmetap og ernæringsmessige eller elektrolytiske mangler. Legen din vil gi deg væsker og næringsstoffer IV for å behandle disse komplikasjonene.

Redusere betennelse og føle seg mer rolig, er viktige mål for behandling. Støtte botemidler inkluderer varme bad, hvile og orale antihistaminer. Legen kan også foreskrive medisinske kremer for å fukte tørr og prariginøs hud.

Steroidmedisiner behandler den alvorlige eller kroniske betennelsen og huden som flakket. Noen pasienter kan dra nytte av fototerapi, fra Psoralen-behandlinger, fra et fotosensibiliserende middel og ultrafiolett lys til. Legemidlene som undertrykker immunsystemet, kan redusere hudens tapshastighet, spesielt for personer med kronisk symptomer.

L’Infeksjon kan være en alvorlig komplikasjon av denne tilstanden. Antibiotika kan behandle og forhindre farlige hudinfeksjoner. Lend den rette oppmerksomheten til behandlingen av sår og medisiner er en viktig del av forebygging av infeksjoner.

Legene dine vil også håndtere noen underliggende forhold. Du vil nok måtte forstyrre din’ta medisiner som kan forårsake allergiske hudreaksjoner.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Utsiktene til eksfoliativ dermatitt varierer for hver person. Narkotika allergier er det enkleste å behandle. Din hud rydder vanligvis innen flere uker fra stoffavbrudd som forårsaker allergi, samt mottak av passende behandling. Selv forvaltningen av forhold som kreft og psoriasis kan akselerere helbredelse.

Folk uten notat for sykdommen kan ha rehabilitering gjennom livet. Folk som har hatt en eksfoliativ dermatitt, kan ha langvarige endringer i fargen på den slått huden. Hårtap eller nagelendringer kan også forekomme.