Evne til å gå i MS: Organiske sammensatte hjelpemidler

Forskere undersøker alfa-liponsyre for å se om det kan hjelpe pasienter med multippel sklerose med gang og balanse.

Del på PinterestTa med bildetekst og kilde.

En organisk forbindelse som fungerer som en antioksidant kan hjelpe noen mennesker med multippel sklerose å gå litt bedre.

Oregon Health and Science University (OHSU) forskere rapporterer at en lite studio avslørte at daglige doser på 1200 mg av alfa-ldepoinsyre det kan hjelpe noen pasienter med multippel sklerose (MS) med gange.

Etter to år i den randomiserte dobbeltblinde studien opprettholdt de som tok tilskuddet ganghastigheten, men de som fikk placebo ble verre.

«Denne lille studien viste beskjedne fordeler ved å hjelpe til med å forstå effekten av gange og balanse,» sa Kathy Costello, assisterende visepresident for tilgang til helsetjenester ved National Multiple Sclerosis Society, til Healthline.

«Å gå er veldig viktig, og uten balanse er det vanskelig. Dette er tiltak som ser ut til å få det folk trenger for å være mobile, «sa han.

Alfa-liponsyre forekommer naturlig i lave nivåer av enkelte matvarer, inkludert mørkegrønne bladgrønnsaker, brokkoli, søtpoteter, poteter, rødt kjøtt og organkjøtt. Det er også tilgjengelig som et reseptfritt tillegg.

«Alfa-liponsyre er et interessant supplement. Den har egenskaper som kan være nyttige for MS, «sa Costello. «Vi er ikke 100 % klare, men studier på mennesker og dyr har vist noen fordeler».

Hun og andre eksperter sa at de ble oppmuntret av studien, men advarte om at den fortsatt er i begynnelsen av denne forskningsfasen.

«Jeg anbefaler ikke at folk går ut og tar megadoser av alfa-liponsyre,» sa Costello. Studien ser på den potensielle fordelen med tillegget.»

«Inntak av store mengder alfa-liponsyre kan påvirke blodsukkernivået,» advarte han. «Å spise et hjertesunt kosthold er en god vei å gå, få de næringsstoffene du trenger for å spise sunt. Overvekt, diabetes og andre komorbiditeter går ikke like bra med MS, så det blir sunt, et sunt hjerte.

«Denne lille studien legger til tidligere rapporter i både dyremodeller av MS og noen menneskelige studier om at liponsyre kan ha gunstige effekter ved MS,» Dr. Barbara Giesser, professor i klinisk nevrologi ved David Geffen School of Medicine ved University of California , Los Angeles og klinisk direktør for UCLA multippel sklerose-programmet, fortalte Healthline. «I dette tilfellet, bevaring av noen parametere for mobilitet hos personer med sekundær progressiv MS.»

«Liponsyre kan være til nytte for personer med MS og ser ut til å bli godt tolerert. Ytterligere og større studier av dette middelet ser ut til å være berettiget. » sa Giesser.

Hva studien avdekket

Denne sekundære studien var basert på en original pilotstudie.

Av de 51 deltakerne i den studien kunne 21 gå, så forskerne så på gangfunksjoner.

Forskerne opprettet pilotstudien for å se om liponsyre hadde noen effekt på nevrologiske tester, gange og kognitive evner.

Den nylige sekundære studien som involverte 54 personer så spesifikt på evnen til å gå.

«Det er bevis på overdreven oksidativt stress i hjernen til MS,» sa Dr Rebecca Spain, hovedetterforsker av studien og førsteamanuensis i nevrologi ved OHSU, til Healthline.

«Alfa-liponsyre er en kraftig antioksidant som kan gjøre sykdommen mindre alvorlig, men den vil ikke stoppe sykdommen,» legger han til.

«Det er naturlig produsert, det er en antioksidant, så hva vil det egentlig gjøre med en person? Skap mer energi, la dem tenke bedre eller gå bedre? Det er et rent ark inntil forskning avslører noen fordeler, sa Spania.

Spania forklarte at den lille studiestørrelsen kan være et resultat av tilfeldig gruppering, så mer forskning med flere mennesker er nødvendig.

Nok en test er planlagt

Laget er for tiden rekruttering for en fase II-utprøving som vil melde 118 personer på 7 nettsteder.

«Denne studien vil se om gangevne og MR-målinger forbedres. Den vil også analysere andre resultater. Et helt batteri av tester, sa han.

«Vi vil finne ut om et par år om det kan fungere,» sa Spania, «det er tregt, men det er verdt å følge opp en potensiell kunde med oppmuntrende data.».

OHSU-forskere «ser også på to former for alfa-liponsyre og hvilken som absorberes best,» sa Cassidy Taylor, klinisk forskningskoordinator for multisite-studien, til Healthline.

«Dette andre rettssak vil undersøke absorpsjon og tolerabilitet. En vanlig klage var magesmerter, som kan være vanlig med orale medisiner. Vi ser etter om formen kan gjøre en forskjell, sa Taylor.

Redaktørens merknad: Caroline Craven er en erfaren pasient som lever med MS. Hans prisbelønte blogg er GirlwithMS.comog finnes på Twitter.