Eustachio Trompet Dysfunksjon: Symptomer, årsaker og mer

Beskrivelse

Eustachio trompeter er små rør som går mellom middels ører og toppen av halsen. De er ansvarlige for fluid øre og dreneringsør og # 8217; mellomør, en del av & # 8217;. Eustachios trompeter er generelt lukket bortsett fra når du tygger, svelger eller gjester.

Disse trinnene er små og kan bli avkortet av flere grunner. Eustachio Trumpets blokkert kan forårsake smerte, hørselsvansker og følelse av fylde i ørene. Et slikt fenomen er angitt som ustachio tuba dysfunksjon (ETD).

L’ETD er en relativt vanlig tilstand. Avhengig av årsaken, kan den løses av seg selv eller gjennom enkle hjemmebehandlingstiltak. Alvorlige eller gjentatte tilfeller kan be om et besøk til legen.

Symptomer

Symptomer på’ETD kan inkludere:

 • Fylde i ørene
 • Følelsen som om ørene dine var & # 8220; Tappet & # 8221;
 • Endrer alle’hørsel
 • buzz i # 8217; øre, også kjent som tinnitus
 • Klikk eller knitrende lyder
 • Sensasjoner kittle i ørene
 • smerte

Varigheten av symptomene på’ETD avhenger av den opprinnelige årsaken. Symptomene på høydeendringer, for eksempel, kan løse en gang tilbake på # 8217; Høyde du er vant til. Sykdommer og andre årsaker til ETD kan forårsake mer varige symptomer.

Våre initiativer

Allergier og sykdommer som forkjølelsen er mer vanlig Årsaker til ETD. Disse forholdene kan forårsake betennelse eller # 8217; Eustachio tube obstruksjon med slim. Personer med brystinfeksjoner er mer sannsynlig å utvikle den hindrede Eustachian Trompet.

Høydeendringer kan også forårsake øreproblemer. Du kan oppleve effekten av høydeendring fra:

 • fotturer
 • Reiser gjennom fjellene
 • fly på et fly
 • ridning en heis

Risikofaktorer

Alle kan oppleve ETD fra tid til annen, men noen mennesker er mer utsatt for denne tilstanden.

 • L’Fedme kan øke risikoen fordi fettavsetninger kan akkumulere rundt Eustachian Trumpets.
 • Røyking kan skade det beskyttende håret til mediumøret, kalt øyevipper, og øker mulighetene som slimet stopper.
 • Personer med allergier kan oppleve mer slim og overbelastning, noe som resulterer i økt risiko.

Barn driver en større risiko for ETD. Dette skyldes at deres trompeter i Eustachio er mindre, noe som øker muligheten for at slim og bakterier forblir fanget. De har også hyppigere forkjølelser og er mer utsatt for infeksjoner fordi deres immunsystem fortsatt utvikler seg.

Når skal du se en lege

Kontakt legen din dersom symptomene er alvorlige eller siste mer enn to uker.

Barn er mer sannsynlig å se en lege for Eustachio tube dysfunksjon. Dette skyldes at de har en høyere samlet risiko for å få øreinfeksjoner. Smerte fra ETD kan imitere smerte fra A’infeksjon alle & # 8217;.

Diagnose

L’ETD er diagnostisert gjennom en fysisk undersøkelse. Først av alt, vil legen spørre deg om smerte, på endringene i’høre eller på andre symptomer du finner. Så legen vil se på innsiden av øret, nøye sjekke den hørbare kanalen og passasjer i nesen og i halsen.

Noen ganger kan’ETD utveksles for andre forhold som involverer ørene. Et eksempel er den unormale Patcen av Eustachio Trumpets. Dette er en tilstand der rørene ofte åpner seg selv.

Behandling

L’ETD følger vanligvis uten behandling. Men hvis symptomene dine er alvorlige eller vedvarer i mer enn to uker, snakk med legen din om behandlingsalternativer.

Behandling for L’ETD avhenger av tyngdekraften og årsaken til tilstanden og kan inkludere hjemmemedisiner, benk-topp medisiner og reseptbelagte legemidler. Sjekk med legen din før du bruker medisin eller supplement.

Husholdningsartikler

Mindre symptomer kan løses med hjemmemedisiner, spesielt hvis de ikke er forårsaket av en sykdom. Du kan prøve:

 • tyggegummi
 • svelge
 • gjesp
 • exhaling med neseborene og munnen lukket
 • Bruke en saltvannsspray for å hjelpe trinnene

For å løse de mindre symptomene på ETD hos barn, gi barnet ditt en babyflaske eller suge pacifier.

Tilleggsinformasjon: Slik rengjør du en lukket nese »

OTC-alternativer

Hvis allergi forårsaker Oustachia Tuba ubehag, kan du vurdere medisiner for benkallergi. Antihistaminer, som difenhydramin (Benadryl) eller Cetirizin (Zyrtec, Aller-TEC, Alleroff) kan redusere allergi symptomer og relaterte problemer alle & # 8217;.

Benk analgetika, som paracetamol (Tylenol) og L’Ibuprofen (Advil, Motrin) kan lindre smerte i ørene. Pass på at du leser doseringsinstruksjonene nøye.

Spør legen din før du bruker disse stoffene for å se om de samhandler med andre medisiner du kan ta.

Konvensjonelle metoder

I tilfelle av infeksjon, kan legen foreskrive et antibiotika. Dette kan forekomme i form av ørefall, orale tabletter eller begge deler. Oralkortikosteroider kan brukes i tilfelle alvorlig betennelse.

Alvorlige tilfeller av etds kan be om mer invasive behandlinger. Trykkutjevningsrør (PET) er implantert i noen mennesker for å utligne trykket i øret og for å hjelpe med hyppig eller kronisk medium infiser;. Det kan også være nødvendig å tømme akkumulerte væsker hvis Eustachio-trompeten ikke fungerer som den skal. Dette gjøres ved å praktisere et lite kutt i trommehinnen for å hjelpe flytende drenering.

Jeg kan bruke øre stearinlys?

Øre stearinlys anses ikke som sikre alternativer fra Mat og Drug Administration (FDA). FDA har ikke funnet noe bevis på at ører for ører er effektive.

Komplikasjoner

Den vanligste komplikasjonen av’ETD er risikoen for tilbakevendende symptomer. Det er mer sannsynlig at symptomene gjenoppretter hvis de ikke er årsakene i bunnen av # 8217; ETD.

I alvorlige tilfeller, 817; ETD kan også forårsake:

 • Kronisk media otitis, også kjent som en infeksjon i mediet øre.
 • Otitis media med helling, ofte kalt limør. Dette refererer til # 8217; Akkumulering av væsker i # 8217; mellomøret. Det kan vare noen uker, men de mest alvorlige tilfellene kan forårsake permanent skade på høringen.
 • Retraction av trommehinnen, eller når tympanum tilsynelatende suges lenger inn i kanalen.

Outlook

De fleste tilfeller av ETD løser innen få dager uten å forårsake langsiktige komplikasjoner. L’ETD forårsaket av infeksjoner kan løses helt innenfor en eller to uker.

Behandling av de underliggende årsakene kan bidra til å forhindre gjentatte tilfeller. Behandle dine allergier og føl deg bra kan forhindre forekomsten av ETD i utgangspunktet.

Siden L’ETD er mer vanlig hos barn, kan du vurdere å snakke med legen din dersom sønnen din har hyppige infeksjoner alle «øre eller sykdommer som forårsaker smerte ALL’øre.