Etter diagnosen: ITP og livsstilsvalg

Immun trombocytopeni (ITP) kan innebære korte og langsiktige hensyn til helsen din. Alvorlighetsgraden av’ITP varierer, så det kan ikke være nødvendig å gjøre betydelige endringer i livsstilen. Hvis din ITP er alvorlig og din blodplateantall er ekstremt lav, kan legen din anbefale deg å gjøre noen endringer. Du kan til og med finne nyttige endringer i Symptomstyring.

Fortsett å lese for å lære mer om noen av de livsstilsendringene du kanskje må gjøre etter en diagnose av ITP. Pass på at du snakker med legen din om eventuelle endringer i livsstilen du vurderer.

Dine aktiviteter vil revurdere

En diagnose av ITP betyr ikke at du ikke kan trene eller forbli aktiv. L’Regular mosjon er gunstig for langsiktig helse for alle. Men du må kanskje endre typer aktiviteter som du deltar på.

Kontakt Sports anses ikke som trygge på grunn av risikoen for høyeffektskade som kan føre til blødning. Noen av disse aktivitetene inkluderer:

 • fotball
 • Fotball
 • Basketball
 • Ski eller snowboard

Du kan være i stand til å delta i andre idretter, for eksempel:

 • tennis
 • jeg svømmer
 • spor
 • bordtennis

Også, hvis du sykler, er en hjelm en nødvendighet når du har ITP.

PTI kan forårsake spontan utseende av blåmerker (lilla) og små blåmerker som ligner på hudutbrudd (petecy) på huden. Du kan se disse symptomene selv om du ikke trener kontaktsporter. Ta imidlertid ytterligere forholdsregler når du deltar i aktiviteter kan forhindre en’overdreven blødning fra interne og eksterne sår i tilfelle skade.

I tilfelle skade, kan mangelen på blodplater gjøre det vanskelig å stoppe blødning. Du og legen din Du kan diskutere hvilke aktiviteter du kan delta på en sikker måte, avhengig av blodplaten. Et normalt nivå faller et sted mellom 140.000 og 450.000 blodplater for blodmikroliter, ifølge National Heart, Lung and Blood Institute.

Rengjør’medisinsk kabinett

Noen stoffer og kosttilskudd kan øke risikoen for blødning. L’Ansette disse stoffene kan doble risikoen hvis du har lavt blodplater.

Du bør unngå å ta bonde-drevne stoffer, for eksempel ibuprofen (Advil, Motrin IB) og L’aspirin. Legen kan anbefale paracetamol for sporadisk smerte.

Legen vil også vurdere fordelene i forhold til risikoen for noen reseptbelagte legemidler som kan forårsake blødning, for eksempel fluidiseringsmidler som warfarin. Du bør unngå L’ibuprofen med medisinsk resept og andre typer fans på grunn av risikoen for blødning av magen eller # 8217;. Også selektive serotonin reuptake inhibitorer (SSRI) kan øke risikoen for intern blødning. Når SSRIS kombineres med fansen, blir risikoen for blødning enda høyere.

Informer legen din om kosttilskudd eller urter du tar. Noen kosttilskudd som høyere doser av omega-3 fettsyrer kan forstyrre blodkoagulasjon og muligens med immunfunksjonen. Det kan være nødvendig å unngå dem.

Slutte å drikke alkohol

L’Alkohol kan være nyttig for noen voksne. Rødvin kan redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom. Noen forskere mener imidlertid at dette skyldes stoffer i vin som kommer fra # 8217; druer, som antioksidanter og flavonoider, i stedet for selve rødvin selv. Nøkkelen til helse er at hvis du drikker alkohol, drikk bare moderat: dette betyr ikke mer enn et glass 5 gram for kvinner og to 5-unse briller for menn om dagen.

Alkohol og ITP er ikke alltid en sunn blanding. Hovedproblemet er evnen til å redusere blodplater av Dell’alkohol. L’Langvarig bruk av alkohol kan også skade leveren og beinmargen, som er viktige i produksjonen av blodplater. Også, L’Alkohol er en depressiv. Kan gjøre deg sliten, men hold deg også våken om natten. Disse effektene er ikke nyttige hvis du har å gjøre med en sykdoms sykdom.

Etter en diagnose av ITP, snakk med legen din dersom du drikker alkohol. Du vil nok anbefale deg å slutte å drikke, i hvert fall til blodplaten er ikke normalisert.

Kostholdsavtaler

Dietten din kan spille en rolle i PTI-behandlingsplanen din. Et sunt og balansert kosthold er viktig for alle voksne. Men når du har L’ITP, spise riktig mat kan hjelpe deg til å føle deg bedre og mer energisk.

Noen næringsstoffer, som vitamin K og fotball, har viktige naturlige komponenter for blodkoagulasjon. Du kan finne dem begge i mørke grønne bladgrønnsaker som spinat og kål. Fotball er også allment tilgjengelig i meieriprodukter. De Europeisk gruppe for blodtransplantasjon og mide Anbefales for å unngå å konsumere for mange meieriprodukter fordi du kan forverre symptomene på autoimmune sykdommer som ITP. Vitamin D Supplementation kan også spille en rolle i å styrke immunforsvaret i # 8217; ITP, spesielt hvis vitamin D-nivåene er lave.

Du kan også ta hensyn til andre kosttilskudd:

 • Spise økologiske matvarer når det er mulig.
 • Bytt mettet fett (dyr) og trans (produsert av’mann) med vegetabilske versjoner, for eksempel avokado.
 • Begrense det røde kjøttet.

Unngå potensielt antiplaterbare frukter, som bær, tomater og druer.

Andre livsstilsendringer

Endringsarbeid er en annen vurdering hvis det er fysisk utfordrende eller setter deg med høy risiko for skade. Du kan vurdere å snakke med din arbeidsgiver på måter du kan fortsette å jobbe ved å minimere sikkerhetsrisikoen.

Du kan også ta noen av følgende forholdsregler for å forhindre fare for skade:

 • Bruk alltid et sikkerhetsbelte (selv om du ikke kjører).
 • Vær forsiktig når du forbereder mat, spesielt når du bruker kniver.
 • Bruk vernehansker når du bruker strømverktøy.
 • Vær oppmerksom på kjæledyr. Hvis du har hunder eller katter, må du sørge for at neglene ikke er skarpe, slik at de ikke kan skrape deg.
 • Erstatt din tradisjonelle barberhøvel med en elektrisk en for å unngå kutt.
 • Bruk bare myke børste tannbørster.