Esophagitt Eosinophila: Årsaker, behandling og kosthold

COS’er den eosinofile esophagitt?

L’Eosinofil esophagitt er en tilstand forårsaket av tilstedeværelsen av visse hvite blodlegemer, kalt eosinofiler, i # 8217; esophagus. Forårsaker smerte, problemer med å svelge og halsbrann. Det er en allergisk og kronisk immunforhold. Det er også sjeldent, påvirker 1 i barn 1000 Og Fra 1 til 3 av 10 000 voksne Over hele verden.

Vanlige symptomer

Det vanligste symptomet er vanskeligheten med å svelge eller spise. Dette skyldes oppbyggingen av hvite blodlegemer i esophagus stoffet. Andre symptomer kan variere mellom barn og voksne.

Hos barn kan symptomene inkludere:

 • Vanskelighetsgrad å mate eller drikke
 • Vekttap
 • Han retched
 • Manglende evne til å blomstre

Symptomene på’Eosinofil esophagitt hos voksne kan inkludere:

 • Ikke vær i stand til å passere mat i magen
 • mageknip
 • brystsmerter
 • magesmerter
 • Mat regurgitation

I sjeldne tilfeller kan den eosinofile esophagitt føre til en medisinsk nødsituasjon og medisinsk nødsituasjon. Har for mye mat låst i # 8217; esophagus eller oppkast mat kan forårsake en tåre i # 8217; esophagus. Dette er sjeldent, men trenger umiddelbart nødhjelp.

Denne tilstanden er hovedsakelig forbundet med folk som har mat og miljøallergi, astma, eksem og køliaki.

Årsaker til eosinofil esophagitt

L’Eosinofil esophagitt er forårsaket av overflod av eosinofiler i esophagus. Denne overstandet av eosinofiler stammeres mest fra en av de to årsakene.

Allergisk svar

Eosinofiler i esophagus kan skyldes kroppens immunrespons på visse allergener. Hvis du er følsom for en bestemt miljøtemat eller allergen, kan kroppen din svare med eosinofil esophagitt.

Du kan legge merke til vanskeligheter med å svelge eller brent av intens mage etter å ha spist visse matvarer, som meieriprodukter eller soya. Du kan også reagere på noe i # 8217; miljøet, som pollen.

L’esophagitt eosinophila er ikke alltid knyttet til mat, men kostholdet ditt er et godt utgangspunkt for å utforske årsakene.

Genetikk

A’annen mulig årsak er nylig blitt oppdaget. Forskere De fant at mange mennesker med eosinofil esophagitt har et større uttrykk for Eotassine-3-genet.

Dette genet bidrar til å kontrollere hvor mange eosinofiler produserer kroppen din. A’høyere ekspresjon av genet betyr at de produserer flere hvite blodlegemer som forårsaker denne tilstanden.

Selv om dette er en genetisk faktor, synes det å være en sterk del av familiehistorien.

Hvordan det er diagnostisert

L’Unik måte å definitivt diagnostisere den eosinofile esophagitt er med en endoskopi.

I denne prosedyren legger din gastrointestinale lege et tynt rør med et kamera langs L’spiserør mens du er under sedering. Legen samler stoffbiopsier under prosedyren. Disse sendes deretter til patologen for å teste eosinofilene.

Legen din vil også sjekke din esophagus for andre endringer, for eksempel:

 • Betennelse eller hevelse
 • Gasspedal
 • Hvite flekker
 • folder

Disse tegnene alene er ikke tilstrekkelig for legen din å diagnostisere eosinofil esophagitt, men gi medisinsk lag en anelse om hva som skjer. Når resultatene av biopsien er tilbake fra patologen, kan legen avgjøre om årsaken til symptomene er den eosinofile esophagitt.

Hvis du ser en allergiker for diagnosen, kan de også bestille blodanalyse Å teste matallergi. Resultatene kan bidra til å avgjøre hvilke matvarer som unngår under ledelse av Eosinofil esophagitt.

Behandlingsalternativer

Legen din vil gi deg råd om ditt unike tilfelle. Det kan innebære en eller en kombinasjon av narkotika, naturlige rettsmidler, endringer i kosthold og kirurgiske inngrep.

Under behandlingen kan legen anbefale flere endoskopier og biopsier for å overvåke forbedring.

Dressing

US Food and Drug Administration (FDA) godkjente ikke et stoff for å spesifikt behandle denne tilstanden spesifikt. Imidlertid kan andre stoffer hjelpe deg med å behandle symptomene dine.

For eksempel kan kortikosteroider bidra til å kontrollere betennelsen i # 8217; esophagus som gjør svelging så vanskelig. Legen din kan foreskrive en høyere dosering for å holde hevelse under kontroll og deretter senke doseringen over tid.

Protonic Pump (PPI) Inhibitorer kan bidra til å kontrollere mengden av syre i magen og # 8217; esophagus. De er vant til å behandle syre refluks. L’Inntaket av en PPI kan redusere antall eosinofiler som er tilstede i # 8217; esophagus og bidra til å redusere betennelsen.

Naturlig behandling

Naturlige behandlinger kan bidra til å kontrollere symptomene, men de vil ikke behandle Eosinofila esophagitt;.

Noen urte rettsmidler som lakris og kamille kan hjelpe syre refluks symptomer. Selv akupunktur og avslapningsteknikker som meditasjon kan bidra til å forhindre reflux.

Andre strategier for å prøve hjemme inkluderer å løfte hodegjerden for å hindre reflux, hold en sunn vekt og unngå matvarer du vet hvordan du forårsaker mageforbrenning.

Selv om disse behandlingene ikke står overfor den underliggende årsaken til den eosinofile akkumuleringen, kan de hjelpe deg med å holde deg rolig.

Snakker alltid med legen din før du starter ny behandling, spesielt enhver ny urtebehandling.

Kosthold

Siden eosinofil esophagitt kunne bli forårsaket eller forverret av en allergisk respons på visse matvarer, kan behandlingen inkludere eliminering av slike matvarer fra kostholdet. Den vanskeligste delen er å bestemme hvilke matvarer som er problematisk.

Dette skyldes at med denne tilstanden, krever matreaksjoner ofte flere dager å manifestere seg. Det kan være vanskelig å huske nøyaktig hvilken mat du spiste for noen dager siden, som nå forårsaker et allergisk svar.

Hvis du har en’matallergi notat basert på PICTURE TEST, vil det mest sannsynlig at legen din begynner med å anbefale deg å umiddelbart eliminere den maten.

Hvis du ikke er sikker på at du har matallergi, begynner det å eliminere vanlige matallergener. Disse inkluderer:

 • meieri
 • egg
 • korn
 • soya
 • Peanøtter
 • valnøtter
 • Fisk og krepsdyr

I en slettingsdiett er alle disse matvarene helt fjernet fra dietten, og deretter sakte gjeninnført en for å avgjøre om du er følsom for noen av dem. Du kan også prøve å eliminere mindre vanlige matallergener.

Ekspansjon

Hvis de ovennevnte behandlingene ikke er nyttige, kan legen anbefale en dilatasjonsprosedyre.

Personer med eosinofil esophagitt opplever ofte en krymping av deres spiserør, noe som gjør det vanskelig å spise. Under en dilatasjon strekker legen din L’esophagus for å gjøre det litt bredere. Dette kan hjelpe deg med å svelge lettere.

Denne behandlingen er imidlertid vanligvis ikke anbefalt med mindre andre alternativer har jobbet.

Outlook

Medisinske forskere lærer fortsatt å kjenne den eosinofile esophagittet og den beste måten å behandle den på.

Denne tilstanden er kronisk og tilbakevendende uten en kjent kur. Nåværende behandlinger og narkotika er ment å kontrollere de resulterende eosinofile og de resulterende symptomene. Snakk med din beste plan lege for deg. Med riktig behandling kan du redusere irritasjonen til halsen.