Esophageal kultur: Formål, prosedyre og risiko

COS’er en esophageal kultur?

En esophageal kultur er en laboratorietest som styrer esophagus stoffprøver for tegn på infeksjon eller kreft. Din esophagus er det lange røret mellom halsen og magen. Transporterer mat, væsker og spytt fra munnen til dignatoren.

For en esophageal kultur oppnås vevet av spiserøret gjennom en prosedyre som kalles esophagogastroduodenoskopi. Dette er mer vanlig referert til som en EGD eller A’øvre endoskopi.

Legen kan foreskrive denne testen hvis du mistenker at du har en infeksjon i esophagus eller hvis du ikke svarer på behandling for et esophageal problem.

Endoskopier utføres vanligvis i et poliklinisk regime ved hjelp av en blid beroligende. Under prosedyren legger legen et instrument kalt endoskop i halsen og langs spiserøret for å trekke stoffprøver.

De fleste er i stand til å gå hjem innen noen få timer etter testen og rapportere lite eller ingen smerte eller ubehag.

Stoffprøver sendes til et laboratorium for analysen, og legen vil ringe deg med resultatene innen noen få dager.

Hva er formålet med en esophageal kultur?

Legen din kan foreslå en esophageal kultur hvis du tror du kan ha en spiserørinfeksjon eller hvis du har en eksisterende infeksjon som ikke svarer på behandling som den burde.

I noen tilfeller utfører legen også en biopsi under EGD. En biopsi styrer den unormale veksten av celler, som for eksempel kreft. Vevet for biopsi kan tas med samme fremgangsmåte som halsdyrking.

Prøvene sendes til et laboratorium og steder i en kulturplate i noen dager for å se om bakterier, sopp eller virus vokser. Hvis ingenting vokser i laboratoriefatet, bør du vurdere at resultatet er normalt.

Hvis det er infeksjonstester, kan legen måtte bestille flere tester for å hjelpe dem med å bestemme årsaken og en behandlingsplan.

Hvis en biopsi også utføres, vil en patolog studere celler eller mikroskopiske vev for å avgjøre om de er kreftfremkallende eller precancerous. De forankrede cellene er celler som har potensial til å utvikle seg i kreft. En biopsi er den eneste måten å nøyaktig identifisere kreft på.

Hvordan få esophageal avlinger?

For å få en stoffprøve, utfører legen en EGD. For denne testen er et lite kamera eller et fleksibelt endoskop satt inn i halsen. Kameraet prosjekterer bildene på en skjerm i operasjonen, slik at legen kan ha en klar oversikt over din esophagus.

Denne testen krever ikke for mye forberedelse fra deg. Du må kanskje avbryte # 8217; inntak av antikoagulanter, fans eller andre legemidler som påvirker blodkoagulasjon i flere dager før testen utføres.

Legen vil også be deg om å raskt fra 6 til 12 timer før’plan for testen. L’EGD er generelt en poliklinisk prosedyre, noe som betyr at du kan gå hjem umiddelbart etter.

I de fleste tilfeller vil en intravenøs linje (IV) bli satt inn i en vene av armen. En beroligende og en smertestillende vil bli injisert gjennom dryppet. En helsetjenester operatør kan også spray en lokal bedøvelse i munnen og halsen for å dumme området og hindre deg i å kvele under prosedyren.

En paradisin vil bli satt inn for å beskytte tenner og # 8217; endoskop. Hvis du har en protese, må du først fjerne dem.

Du førte deg på venstre side, og legen vil sette endoskopet gjennom munnen eller nesen, halsen og # 8217; spiserør. Det vil også bli satt inn en liten & # 8216; Luft for å gjøre legenes syn enklere.

Legen vil visuelt undersøke din esophagus og kan også undersøke øvre mage og tolvfingertarmen, som er den første delen av Wall Typesens første del. All jevn og normal farge skal vises.

Hvis blødning, sår, betennelse eller vekst er synlige, vil legen utføre biopsier av disse områdene. I noen tilfeller vil legen prøve å fjerne eventuelle mistenkelige stoffer med endoskopet under prosedyren.

Prosedyren varer vanligvis fra 5 til 20 minutter.

Hva er risikoen forbundet med en kultur og esophageal biopsi prosedyre?

C’Det er en liten mulighet for perforering eller blødning under denne testen. Som med enhver medisinsk prosedyre, kan du også ha en narkotikeringsreaksjon. Disse kan føre til:

  • respiratoriske vanskeligheter
  • Overdreven svette
  • Larogle Spasmi
  • Lavt blodtrykk
  • Heartbeat Slowdown

Snakk med legen din hvis du er bekymret for hvordan beroligende midler kan påvirke deg.

Hva kan jeg forvente etter prosedyren?

Etter prosedyren må du holde seg borte fra mat og drikke til refleksjonen av oppkast ikke returnerer. Mest sannsynlig føler du ikke smerte, og du vil ikke huske operasjonen. Du kan gå hjem på samme dag.

Din hals kan føles litt og # 8216; sår i noen dager. Du kan også føle en liten hevelse eller gass følelse. Dette skyldes at under prosedyren har blitt satt inn luft. Imidlertid føler de fleste små eller ingen smerte eller ubehag etter en Endoskopi.

Når jeg skal se legen min?

Du må umiddelbart kontakte legen din dersom du vokser ett av følgende symptomer etter testen:

  • Svart eller blødende avføring
  • blør
  • Vanskelighetsgrad å svelge
  • feber
  • smerte

Disse kan være symptomer på intern infeksjon og blødning.

Hva vil skje når jeg har resultatene?

Hvis legen din har fjernet noen mistenkelige stoff eller precancerousceller under prosedyren, kan du be deg om å programmere en oppfølging av en & # 8217;. Dette garanterer at alle celler er fjernet, og ingen ytterligere behandling er nødvendig.

Legen din bør ringe deg for å diskutere resultatene dine om noen dager. Hvis A & # 8217 har blitt oppdaget; infeksjon, kan du trenge ytterligere tester, eller legen din kan foreskrive medisiner for å behandle tilstanden din.

Hvis du har lidd en biopsi og kreftceller, har blitt oppdaget, vil legen din prøve å identifisere den spesifikke typen kreft, dens opprinnelse og andre faktorer. Denne informasjonen vil bidra til å bestemme behandlingsalternativene.