Esophageal cancer og gerd

Hvordan være relatert esophageal cancer and acid reflux?

Syre refluks, også kalt halsbrann, er den brennende følelsen som du kan prøve på brystet eller halsen etter å ha spist visse matvarer. De fleste har sannsynligvis opplevd syre refluks minst en gang i livet.

Men hvis du lider av kronisk syre refluks (syre refluks som oppstår to eller flere ganger i uken), kan du være i fare for å utvikle esophageal cancer.

L’esophagus er det lange røret som bærer mat fra halsen til magen. Når syre refluks, er L’syre fra magesaltet i # 8217; esophagus. Over tid kan dette skade esophageal vevet og øke risikoen for å utvikle kreft i esophagus;.

Det er to hovedtyper av esophageal cancer: adenocarcinoma og squamous celler. Acid reflux sykdom øker litt risikoen for å utvikle adenokarsinom.

Syre refluks fører til esophageal cancer?

Legene er ikke sikre på hvorfor, men folk som lider av hyppig syre refluks, driver en litt større risiko for esophageal cancer.

Acid reflux betyr at magesyren skisserer opp og i den nedre delen av spiserøret. Mens magen din har et belegg som beskytter det fra # 8217, syre, din esophagus nei. Dette betyr at syren kan forårsake skade på vevsceller i esophagus.

Noen ganger kan vevskader fra syre refluks føre til en tilstand som heter Barrett Esophagus. Denne tilstanden forårsaker stoffet i # 8217; esophagus er erstattet med et stoff som ligner på den som finnes i tarmbelegget. Noen ganger vokser disse cellene i precancerousceller.

Selv om Barretts esophagus er forbundet med en høyere risiko for esophageal cancer, utvikler de aller fleste mennesker som har denne tilstanden aldri utviklet esophageal cancer.

Imidlertid er folk som har både GERD og # 8217; Barretts esophagus er mer sannsynlig å utvikle esophageal cancer sammenlignet med folk som bare har GERD.

Hva er symptomene på esophageal cancer?

Det vanligste symptomet på esophageal cancer er vanskeligheten med å svelge, også kjent som dysfagi. Denne vanskeligheten har en tendens til å forverres som svulsten vokser og hindrer de mer spiserøret.

Noen mennesker føler smerte selv når de svelger, generelt når maten av mat går gjennom svulsten.

Vanskeligheten i svelging kan også føre til et ufrivillig vekttap. Dette skyldes hovedsakelig det faktum at det er vanskeligere å spise, men noen mennesker merker også en reduksjon i appetitten eller en økning i metabolisme på grunn av kreft.

Andre mulige symptomer på esophageal cancer inkluderer:

 • heshet
 • kronisk hoste
 • Blødning i # 8217; esophagus
 • en økning i mage fordøyelsesbesvær eller brennende

Esophageal cancer forårsaker vanligvis ikke noen symptomer i sine første faser. Vanligvis merker folk symptomene bare når kreft har nådd et mer avansert stadium.

Derfor er det viktig å snakke med din esophageal cancer screening lege hvis du har høyere risiko for å utvikle den.

Hva er risikofaktorene for esophageal cancer?

I tillegg til kronisk syre refluks og alle’Barretts esophagus er det mange andre risikofaktorer kjent for esophageal cancer.

 • Kjønn. Menn har en sjanse tre ganger større enn kvinner for å motta en gymnasiumdiagnose.
 • Alder. Den esophageal cancer er mer vanlig blant folk over 55 år.
 • Tobakk. L’Bruk av tobakksprodukter, inkludert sigaretter, sigarer og tygge tobakk, øker risikoen for esophageal cancer.
 • Alkohol. Drikkealkohol øker risikoen for esophageal cancer, spesielt i kombinasjon med røyk.
 • Fedme. Folk som er svært overvektige eller overvektige, har større risiko for esophageal cancer, delvis fordi de er mer sannsynlig å lide av kronisk syre refluks.
 • Kosthold. Det har vist seg at å spise mer frukt og grønnsaker reduserer risikoen for esophageal cancer, mens noen studier har koblet forbruket av kjøtt arbeidet til en høyere risiko. Selv maten, overskudd av mat er en risikofaktor.
 • Stråling. En tidligere behandling med bryststråling eller på toppen av’Abdomen kan øke risikoen.

Hvordan diagnostisere esophageal cancer?

Hvis du har symptomer som kan skyldes esophageal cancer, vil legen utføre en fysisk eksamen og vil spørre deg om informasjon om din medisinske historie. Hvis de fortsatt mistenker esophageal cancer, gjennomgår du sannsynligvis noen tester.

Det er sannsynlig at dette inkluderer en Endoskopi, en test der legen legger et langt rør som ligner en slange med et kameraangrep i halsen for å undersøke esophageal vevet. Legen kan utføre en stoffbiopsi å sende til et laboratorium.

En barium svelging er en annen test som legen din kan bruke til å avgjøre om du har esophageal cancer. For en barium svelging, vil du bli bedt om å drikke en kalkaktig væske som vil dekke din esophagus. Legen vil da utføre en røntgen av esophagus.

Hvis legen din finner et kreftvev, kan det også ønske å skanne beregnet tomografi (TC) for å se om kreft har spredt noe annet sted i kroppen.

Hvordan esophageal cancer behandles?

Typen av behandling avhenger delvis av kreftfasen. Hovedbehandlingene for esophageal cancer er kirurgi, radioterapi og kjemoterapi, eller en kombinasjon:

 • Kirurgi. I de tidlige stadiene av kreft kan kirurgen helt fjerne svulsten. Noen ganger kan dette gjøres ved hjelp av et endoskop. Hvis kreft spredt til flere dype stofflag, kan det være nødvendig å fjerne kreftdelen av spiserøret og koble til de resterende delene. I de mest alvorlige tilfellene kan kirurgen også fjerne den øvre delen av magen og / eller lymfeknuter.
 • Stråling. Radioterapi er bruken av høye energibjelker for å drepe kreftceller. Stråling kan rettes til glasset av kroppen eller # 8217; eksteriør av kroppen eller kan administreres fra kroppen inni. Stråling kan brukes før eller etter operasjonen og brukes mer vanlig i kombinasjon med kjemoterapi for personer med esophageal cancer.
 • Kjemoterapi. Kjemoterapi er bruken av farmakologisk behandling for å drepe kreftceller. Dette administreres ofte før eller etter operasjonen eller i kombinasjon med stråling.

Du og legen din vil bestemme hvilken behandlingsplan som er bedre for deg. Du vil sannsynligvis bli rettet til en spesialist for å koordinere behandling. Dette kan være en gastroenterolog, en thorax kirurg, en radioterapeut eller en lege onkolog.

Uavhengig av behandlingen du velger, må du også fokusere på å sjekke syre refluks. Dette vil trolig inkludere endringer i spisevaner eller stå i noen timer etter å ha spist.

Hva er utsiktene for noen med syre refluks og esophageal cancer?

Utsiktene avhenger delvis av kreftfasen. I følge National Cancer Institute:

 • For lokalisert esophageal cancer (kreft som ikke har spredt seg til andre deler av kroppen), er den femårige overlevelsesraten 43%.
 • For regional esophageal cancer (kreft som har spredt seg til nærliggende kroppsdeler, som lymfeknuter), er den femårige overlevelsesraten 23%.
 • For ekstern esophageal cancer (kreft som har spredt seg til fjerne deler av kroppen), er den femårige overlevelsesraten 5%.

De American Cancer Society understreker at disse tallene ikke er den komplette historien. Det er viktig å huske på at disse tallene ikke kan forutsi resultatet for enhver person. Utsiktene er avhengige av en rekke faktorer, inkludert behandling, kreftrespons på behandling og generell helse.

C’Det er en måte å forhindre esophageal cancer hvis du lider av kronisk syre refluks?

Sjekk syre refluks er en måte å redusere risikoen for esophageal cancer. Snakk med legen din for å prøve å forstå hvilke trinn du burde gjøre. Disse kan inkludere:

 • gå ned i vekt
 • Ikke lyve etter å ha spist (liggende i en horisontal posisjon gjør det lettere for innholdet i magen, gå tilbake til spiserøret)
 • Sov lener seg slik at hodet og brystet er over magen
 • tar en antacid
 • slutt å røyke
 • Alkohol drikke bare i moderasjon
 • spis mer frukt og grønnsaker

Hvis du har L’Barrett og Gerd Esophagus, har du større risiko for å utvikle esophageal cancer enn folk som bare har GERD. Personer med begge disse forholdene bør konsultere legen din for regelmessige kontroller og rapportere eventuelle relaterte symptomer som utvikler seg.