Ervervet immunitet: Hva er det og # 039; er og hvordan du får? 

Del på Pinterest

Ditt immunsystem gjør mange overraskende ting. Å holde dette sterke systemet bidrar til å bekjempe infeksjoner slik at du kan holde deg frisk.

Selv om du ble født med alle cellene i immunsystemet, blir det sterkere for livet når du utsetter kroppen din til flere bakterier. Dette kalles oppnådd immunitet.

I denne artikkelen undersøker vi nærmere SO’er den overtagne immuniteten, fordi det er viktig og hvordan du kan styrke den.

COS’er den oppkjøpte immuniteten?

L’Immunitet oppnådd er immuniteten som utvikler seg i livet ditt. Kan komme fra:

 • vaksine
 • Eksponering for A’infeksjon eller sykdom
 • Antistoffer av A’annen person (immunceller kjemper infeksjoner)

Når de patogene midler (bakterier) blir introdusert i kroppen din fra en vaksine eller en sykdom, lærer kroppen din å målrette mot de bakteriene i fremtiden som produserer nye antistoffer.

Antistoffene til A’En annen person kan også hjelpe kroppen din til å kjempe mot en infeksjon på 8217, men denne typen immunitet er midlertidig.

L’Ervervet immunitet er forskjellig fra’medfødt immunitet, som du ble født. Ditt medfødte immunsystem kjemper ikke av bestemte bakterier.

I stedet beskytter mot alle bakterier, for eksempel bakterier og virus, prøver å hindre at de kommer inn i kroppen din. Ditt medfødte immunsystem inneholder ting som:

 • Refleksjon av hoste
 • magesyre
 • Din hud og enzymer
 • slim

Hvis de patogene midler overskrider barrierer i ditt medfødte immunsystem, må de spesifikke antistoffene i resten av immunforsvaret mobilisere seg for å bekjempe dem.

Hva er forskjellen mellom aktiv og passiv immunitet?

Del på Pinterest

L’aktiv immunitet og L’passiv immunitet er de to typer oppkjøpt immunitet.

Aktiv immunitet

L’aktiv immunitet er den vanligste typen. Den utvikler seg som svar på en infeksjon eller vaksinasjon. Disse metodene utsettes immunforsvaret til en type bakterie eller patogen (i vaksinasjoner, bare en liten mengde).

Immunitetsceller kaller T og B-celler gjenkjenner at det er et patogen middel & # 8220; Invader & # 8221; og aktiver immunsystemet for å bekjempe det.

Neste gang immunitet T og B møter de spesifikke bakteriene, vil gjenkjenne det og umiddelbart aktivere resten av immunforsvaret for å hindre deg i å bli syk.

Passiv immunitet

L’Passiv immunitet utvikler seg etter å ha mottatt antistoffer fra noen eller et annet sted. Denne typen immunitet er kortvarig, fordi det ikke fører til at immunsystemet gjenkjenner det patogene middel i fremtiden.

Det er to hovedtyper av passiv immunitet:

 • Mødre antistoffer er antistoffer som beveger seg fra en mor til et barn. Dette skjer vanligvis gjennom moderkaken eller gjennom morsmelk, spesielt i de tidlige dagene etter fødselen.
 • Behandlinger med immunoglobulin er antistoffer som vanligvis brukes til å behandle mennesker i fare for infeksjoner, som etter en slangebit eller et barn født av en mor med hepatitt B. Disse antistoffene er produsert i laboratoriet eller kommer fra andre mennesker eller dyr.

Hva er forskjellen mellom kilder til naturlige og kunstige immuniteter?

Kildene til naturlig og kunstig immunitet kan være aktiv eller passiv.

 • Naturlige kilder er ikke gitt spesifikt for å øke immuniteten din. I stedet er de noe du anskaffer med naturlige midler, som en infeksjon eller din mor under fødselen.
 • Kunstige immunskapskilder er gitt for et bestemt formål. Inkludere vaksinasjoner eller behandlinger med immunoglobulin.

Fordi immuniteten er viktig?

Ditt immunsystem hjelper deg med å holde deg selv ved å forstå når noe skadelig kommer inn i kroppen din og kjemper for det for ikke å bli syk. Jo sterkere immunforsvaret, desto større er sjansene for at du holder deg i god helse.

Et sunt immunsystem:

 • angrep virus og bakterier som kan gjøre deg syk
 • Bidrar til å helbrede sår
 • Forårsaker betennelse når det trengs, som feber for å bli kvitt en’generell infeksjon
 • Stopp L’langsiktig betennelse

L’Ervervet immunitet gjør ditt immunsystem sterkere. Vaksiner, for eksempel, avslører immunforsvaret til små mengder patogener som ikke vil gjøre deg syk.

Ditt immunsystem lærer å gjenkjenne de bakteriene, så neste gang du møter dem, vil immunforsvaret ditt vite hvordan du bekjemper dem naturlig.

Hvordan kan du øke immuniteten din?

Å få anbefalte vaksinasjoner er den beste måten å øke din oppkjøpte immunitet.

Folk trenger forskjellige vaksiner avhengig av alder, hvor de bor og deres arbeid. Generelt kan de fleste voksne øke sin immunitet med vaksinasjoner mot:

 • innflytelse
 • Measles, ekteskap og Rosolia (MMR vaksine)
 • tetanus, difteri og pertussis (convulsa hoste) (TDAP vaksine)

Snakk med legen din om hvilke vaksinasjoner du burde få.

Du kan også bidra til å styrke immuniteten din ved å anta antibiotika bare for forholdene som skyldes bakterier, ikke av virus. For eksempel hjelper antibiotika ikke å klargjøre en forkjølelse eller en «8217; fordi A’viral infeksjon forårsaker disse sykdommene.

Det er også viktig å følge L’hele syklusen av antibiotika hvis legen din foreskriver dem for å bekjempe en bakteriell infeksjon på 8217;.

Bunnlinjen

L’Ervervet immunitet hjelper ditt immunsystem å styrke. Og jo sterkere ditt immunsystem, mindre du er sannsynlig for deg.

Når immunforsvaret ditt er utsatt for et patogen, lær å gjenkjenne det. Dette kan gjøre immunsystemet mer utstyrt for å bekjempe den slags bakterie neste gang du er utsatt.

Å få anbefalte vaksinasjoner er den beste måten å bidra til å bygge din kjøpte immunitet og styrke immunforsvaret ditt.