Erotomania: Definisjon, symptomer og behandling

Beskrivelse

L’Erotomania er en sjelden tilstand av mental helse som oppstår når noen er løst på’ideen som en og # 8217; annen person er intensivt forelsket i dem. L’En annen person kan være en kjendis, en rik eller en høy sosial stilling. Tilstanden er også kjent som de Clérambault syndrom.

Denne fikseringen på # 8217; å bli elsket av den andre personen, anses som delirious fordi den ikke er basert på virkeligheten. I de fleste tilfeller møtte personen ikke engang den personen han er løst. Noen mennesker med dette syndromet kan tro at en fremmed som bare møtte å være forelsket i dem.

En person med denne tilstanden kan tro at den andre personen prøver å sende dem hemmelige meldinger. De kan tro at dette skjer gjennom nyhetene eller tankene (også kalt telepathy).

De kan finne umulig å gi opp sin overbevisning om at den andre personen elsker dem, til tross for mangelen på bevis på at dette er sant. L’Erotomania kan være forbundet med andre forhold for mental helse som involverer vrangforestillinger eller maniacal oppførsel.

Symptomer

Hoved symptomet er den falske troen på en person som noen er dypt eller obsessivt forelsket i ham. Ofte er det ingen tegn på’en annen person. L’Andre personer er kanskje ikke klar over personens eksistens med Erotomania.

En person med denne tilstanden kunne snakke hele tiden av den andre personen. De kan også være besatt av å forsøke å møte eller kommunisere med denne personen slik at de kan være sammen.

Vanlige symptomer inkluderer:

 • Ossessivt forbruker media knyttet til den andre personen hvis det er en kjendis eller en offentlig karakter
 • Send konstante bokstaver, e-post eller gaver til den andre personen
 • Lag telefonsamtaler med insistering på den andre personen
 • være overbevist om at den andre personen prøver å kommunisere i hemmelighet gjennom utseende, bevegelser eller kode meldinger i nyheter, fjernsynsprogrammer, filmer eller sosiale medier
 • Skape forseggjorte, men falske situasjoner der den andre personen jakter dem, jakter dem eller prøver å komme i kontakt med dem
 • Føl deg sjalu på grunn av overbevisningen om at den andre personen kan være i kontakt med andre & # 8220; elskere & # 8221; eller kan ikke være trofast
 • trakassere den andre personen i offentligheten, noen ganger til det punktet å bli scolded eller arrestert av kreftene i & # 8217;
 • Å miste interessen i ulike aktiviteter ved å snakke om den andre personen eller utføre relaterte aktiviteter

Psykotiske forstyrrelser

L’Erotomania kan forekomme i lang tid eller bare i korte episoder kjent som psykotiske forstyrrelser. Psykotiske pauser er et vanlig symptom på andre forhold for psykisk helse. Involvere en kraftig forverring av skuffelser eller andre psykotiske egenskaper. Kan forekomme i forstyrrelser som schizofreni, schizoaffektiv lidelse og bipolar lidelse.

Andre maniske symptomer på bipolar lidelse inkluderer:

 • ha en uvanlig mengde energi
 • ikke å være i stand til å sove
 • bli involvert i flere aktiviteter enn de som er typiske for den personen
 • Snakk raskt av mange forskjellige emner på kort tid
 • Har mange tanker på kort tid (kjent som rase tanker)
 • Vis risikofylt atferd, hvordan du bruker mye penger på en gang eller ri omkrøst

Saker og eksempler på Erotomania

TIL 1980 studie sak Beskriver en kvinne som feilaktig trodde at flere forskjellige menn på forskjellige tider var obsessivt forelsket i henne og jaget henne. Saken av erotomani av denne kvinnen varte åtte år før de ble behandlet med hell.

TIL Historien i 2012 i psykologi i dag Diskuter saken til Robert Hoskins. I 1995 forfulgte Hoskins obsessivt den berømte Madonna-sangeren. Han trodde han var bestemt til å være hans kone. Ha klatret en vegg over hjemmet. L’har også voldsomt truet før de blir prøvd i retten og sendt til fengsel i ti år.

i 2016, En gift kvinne på femti ble innlagt på sykehus i en psykiatrisk klinikk fordi hun trodde at hennes tidligere sjef skulle være forelsket i henne. Han trodde også at mannen hennes forhindret henne med hodet.

Behandling

Behandling for L’Eratomania står vanligvis overfor psykose eller vrangforestillinger. Dette innebærer ofte en kombinasjon av terapi og narkotika. Legen din eller terapeuten kan veilede deg gjennom rådgivning eller psykoterapi før en diagnose.

Klassiske (eller typiske) antipsykotiske stoffer, som pimozid, brukes ofte vellykket. Ikke-tradisjonelle (eller atypiske) antipsykotika, som olazapin, risperidon og clozapin, har også blitt brukt sammen med terapi eller rådgivning.

Hvis eratomanien er avledet fra en tilstand nedenfor, som bipolar lidelse, kan behandlinger brukes til denne tilstanden. Bipolar lidelse blir ofte behandlet med Dell & # 8217 stabilisatorer; litium (litonia) eller l’valproinsyre (depakene).

Komplikasjoner og tilhørende forhold

L’Erotomania kan indusere noen som viser risikabel eller aggressiv oppførsel. I noen tilfeller kan denne oppførselen føre til at personen stopper for stalking eller trakassering. I sjeldne tilfeller kan Erotomania og få død av begge mennesker.

L’Erotomania er ofte forbundet med bipolar lidelse. Det er også forbundet med andre forhold som inkluderer:

 • Disorder D’Angst
 • Narkotika eller alkoholavhengighet
 • spiseforstyrrelser, for eksempel bulimi eller L’anoreksi
 • Oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet (ADHD)

Outlook

L’Erotomania kan vare bare noen få timer eller dager, men kan fortsette i måneder eller år hvis det er et resultat av en betingelse for underliggende psykisk helse.

Hvis kjente symptomer på Erotomania, søk medisinsk hjelp eller kontakt en terapeut. Å bli behandlet for Erotomania før du viser risikabel eller aggressiv atferd mot en annen person, er grunnleggende for å hindre at denne tilstanden avbrytes både hans liv og din.