Ernæringsmessige verdier av spaghetti gresskar: kalorier, karbohydrater og bruksområder

Spaghetti Pumpkin er en livlig vinter grønnsak verdsatt for sin hasselnøtt smak og dens imponerende ernæringsmessige profil.

Strengt relatert til gresskar, gresskar og courgette, er spaghetti gresskar tilgjengelig i mange dimensjoner, former og forskjellige farger, alt fra skittent hvitt til mørk oransje;.

Det er ikke bare lavt i kalorier og rik på næringsstoffer, men det er også forbundet med en rekke helsemessige fordeler.

Denne artikkelen undersøker ernæring, fordeler og potensielle ulemper med spaghetti gresskar og tilbyr forslag til hvordan du legger den til kostholdet ditt.

Del på Pinterest

Rik på vitaminer og mineraler

Spaghetti gresskar er en næringsrik mat, noe som betyr at det er lavt i kalorier, men høyt i mange vitaminer og nøkkelmineraler.

Spesielt er spaghetti gresskar en god kilde til fiber, vitamin C, mangan og vitamin B6.

En kopp (155 gram) kokt spaghetti gresskar gir følgende næringsstoffer (1):

 • Kalorier: 42
 • Karbohydrater: 10 gram
 • Fiber: 2.2 gram
 • Protein: 1 gram
 • Fett: 0.5 gram
 • Vitamin C: 9% av den daglige dosen av referanse (RDI)
 • Mangan: 8% av RDI
 • Vitamin B6: 8% av RDI
 • Pantotheninsyre: 6% av RDI
 • Niacin: 6% av RDI
 • Kalium: 5% av RDI

Spaghetti gresskar inneholder også små mengder tiamin, magnesium, folsyre, kalsium og jern.

Rik på antioksidanter

Antioksidanter er kraftige forbindelser som kan bidra til å bekjempe frie radikaler, og dermed forhindre oksidativ stress og redusere celleskader.

Forskning viser at antioksidanter kan bidra til å forhindre kroniske forhold som hjertesykdommer, diabetes og kreft (2).

Vinter gresskar varianter som spaghetti gresskar er rike på antioksidanter.

Spesielt vinterpresskar gir mye beta-karoten, et kraftig vegetabilsk pigment som kan beskytte celler og DNA mot skade (3, 4).

Spaghetti gresskar er også rik på vitamin C, som også fungerer som en antioksidant og har vist seg å spille en betydelig rolle i sykdommer forebygging (1, 5).

Kan bidra til å fremme helsen til å fordøye systemet

Spaghetti gresskar er en’utmerket fiberkilde. En del fra en kopp (155 gram) inneholder 2.2 gram & # 8211; 9% av det daglige fiberkravet (1).

Fiberen beveger seg sakte gjennom fordøyelsessystemet ditt, og legger til volum i fæces, som fremmer regelmessighet og lindrer forstoppelse (6).

Øk fiberinntaket kan dra nytte av forskjellige helseaspekter av fordøyelsessystemet.

Faktisk foreslår forskning at en diett rik på fibre kan være nyttige for behandling av forhold som divertikolitis, tarmsår, hemorroider og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) (7).

Legg bare en eller to deler av gresskar til kostholdet ditt sammen med en rekke andre fiberrike matvarer kan øke regelmessigheten og holde fordøyelsessystemet jevnt.

Støtter vekttap

Spaghetti gresskar er dårlig enn kalorier, men rik på fibre, noe som gjør det til en «8217; helse alternativ for en diett allsidig slanking diett.

Fiberen støtter vekttap som senker magen tømming og stabiliserer blodsukkernivået for å redusere sult og # 8217; appetitt (8, 9).

Også med bare 42 kalorier per kopp (155 gram), bruk av gresskar spaghetti som et lavt kalori alternativ i oppskrifter som gratin, gratuler, lasagne eller pasta retter kan bidra til å fremme vekttap.

En kopp (155 gram) kokt spaghetti gresskar inneholder bare 28% av kaloriene til en kopp (242 gram) kokte spaghetti (1).

Allsidig og deilig

Spaghetti gresskar er en vinter grønnsak med en delikat smak og en fibrøs konsistens som fungerer bra i mange oppskrifter.

Det kan lett tilberedes, kokes, dampes eller til og med tilberedes til en mikrobølgeovn for et velsmakende og næringsrikt måltid.

Spesielt er det en populær pasta erstatning fordi det kan redusere antall karbohydrater og kalorier av måltidet ditt, samtidig som de andre smaker av oppskriften kan skinne på samme tid.

Bruk spaghetti gresskar i stedet for nudler og matchende ingredienser som kjøttboller, marinara saus, hvitløk eller parmesan.

Du kan også prøve å gjøre det for å lage spaghetti båter eller bruke den i pannekaker, gryteretter eller stekte poteter.

Lett å forberede seg

Spaghetti er enkle å forberede og er en stor lav karbohydrat erstatning for nudler i dine favoritt pasta retter.

For å starte, kutte gresskaret i halv lengde og samle frøene med en skje.

Dryss deretter hver halvdel med en wire d’oliven, sesongen med salt og plassere dem ved siden av # 8217; mer på en panne med kuttesiden vendt nedover.

Stek gresskaret i ovnen ved 400 ° C i ca 200-40 minutter eller til det blir ømt.

Når gresskaret er helt tilberedt, bruk en gaffel for å skrape trådene som ligner på spaghetti.

Til slutt, avslutt med ditt valg av krydder, sauser og krydder / krydder & # 8211; Som hvitløk, parmesan, marinara saus, kjøttboller eller grønnsaker & # 8211; Og nyt som en del av et deilig og næringsrikt måltid.

Kan ikke være for alle

Selv om spaghetti gresskar er svært næringsrik, er det noen ting å huske på før du legger den til kostholdet ditt.

Noen mennesker kan være allergiske mot vintergrønnsaker som gresskar, som kan forårsake symptomer på matallergi, for eksempel elveblest, kløe, hevelse og fordøyelsesproblemer (10).

Hvis disse eller andre ugunstige symptomene oppstår etter å ha spist spaghetti, må du umiddelbart avbryte forbruket og konsultere legen din.

Dessuten er spaghetti gresskar veldig dårlig i kalorier.

Selv om dette kan være veldig nyttig for de som prøver å miste ekstra vekt, er det viktig å unngå å redusere kaloriene for mye, siden en alvorlig kaloribegrensning kan redusere kroppens metabolske hastighet (11, 12).

For å maksimere de potensielle helsemessige fordelene med spaghetti gresskar, velg sunne krydder og kombinere den til andre næringsrike matvarer som grønnsaker, urter, krydder, sunne fettstoffer og magert proteiner.

Bunnlinjen

Spaghetti gresskar er en vinter grønnsak full av vitaminer, mineraler og antioksidanter.

På grunn av sin lave kalori og # 8217; høyt fiberinnhold, kan det bidra til vekttap og helse i fordøyelsessystemet.

Prøv Roast Pumpkin Spaghetti som et alternativ til lavt karbohydratinnhold, kombinert med grønnsaker, proteiner, hele korn og sunne fettstoffer.