Eritrithol og diabetes: det er trygt?

Eritrithol og diabetes

Hvis du har diabetes, er det viktig å kontrollere blodsukkernivået. Det sies at erytritolen gir søthet til mat og drikke uten å legge til kalorier, øke blodsukkeret eller forårsake karies. Fortsett å lese for å finne ut om uritritolet er for godt til å være sant, eller hvis det er alt’klamorens høyde.

Hva er fordelene med erytritol?

fordeler

 • L’Erytritol er så søt som sukker.
 • L’Erytritol har færre sukkerkalorier.
 • I motsetning til andre søtningsmidler, forårsaker det ikke karies.
 • L’Erytritol er en sukkerholdig alkohol, men inneholder faktisk ikke sukker (sukrose) eller alkohol (etanol). Sukkeralkoholer er lave kalori søtningsmidler som er i alle, fra tyggede dekk alle’smaksatt vann. L’Erytritol er nesten like søt som sukker og har praktisk talt ingen kalori.

  L’Erytritol finnes naturlig i noen frukter, som meloner, druer og pærer. Det finnes også i noen gjærede matvarer. Når erytritol brukes i sukkerfrie matvarer og drikke, er det mest sannsynlig produsert med gjæret mais.

  L’Erytritol har flere fordeler, inkludert:

  • sukker
  • Den har færre sukkerkalorier
  • Den har ingen karbohydrater
  • Det øker ikke blodsukkeret
  • Ikke forårsake karies

  L’Erytritol er tilgjengelig i granulert og pulverform. Det finnes også i andre blandinger av søtningsmidler med redusert kaloriinnhold, for eksempel Truvia.

  Hvis du bruker andre søtningsmidler over # 8217; Erytritol, kan du ikke oppleve hele spekteret av fordeler. For eksempel gjelder denne erklæringen om null karbohydrater bare til # 8217; erytritol.

  Hvordan diabetes påvirker glukose?

  Normalt bryter kroppen din ned sukker og stivelse du spiser i et enkelt sukker kalt glukose. Glukose gir energi til cellene dine. L’insulin er et hormon som kroppen din trenger for å sende glukose fra blodstrøm til celler.

  Hvis du har diabetes, kan kroppen din kanskje ikke produsere eller effektivt bruke insulinet;. Dette kan forårsake en økning i blodsukkernivået. En diett rik på sukker kan ytterligere øke disse nivåene.

  Hvis du spiser en diett rik på sukker, kan det videre påvirke denne prosessen. Det er her som søtningsmidler som L’Erytritol.

  Hva sier forskningen

  Sekund American Diabetes Association, Sukkeralkoholer har ikke samme effekt på blodsukkeret av andre karbohydrater. Du kan imidlertid bli overrasket over å lære at mange sukkerfrie produkter inneholder karbohydrater og kalorier fra andre kilder. Disse kan forårsake topper av blodsukker.

  Litt studere De fant at verken en enkelt dose erytritol eller et to ukers daglig regime hadde en negativ effekt på blodsukkerkontrollen.

  Risiko og advarsler

  L’Erytritol er bare absorbert delvis fra kroppen, og derfor er det lite kalorier. EN 1998 Gjennomgang av sikkerheten til Sikkerhetens Sikkerhet, funnet at søtningsmidlet var godt tolerert og giftfri, selv ved høye doser.

  Likevel er noen mennesker følsomme for uritritolen og andre sukkeralkoholer og kan oppleve:

  • krampe
  • kvalme
  • opphovning
  • diaré
  • hodepine

  Glycemia Management er en prosess med forsøk og feil. Du må sjekke blodsukkeret daglig. Du vil også trenge mer avanserte blodprøver med jevne mellomrom for å sjekke statusen til tilstanden din.

  Du bør ringe legen din dersom du har nye eller forverrede symptomer. Hvis blodsukkernivået øker eller faller for mye, bør du umiddelbart konsultere en lege.

  Bunnlinjen

  Hvis du har diabetes, # 8217; moderat bruk av’Erytritol er generelt ansett som trygt. Hvis du er følsom for sukkeralkoholer, bør du ikke spise uritolen.

  Husk at å ha diabetes betyr ikke at du må helt unngå sukker. Det kan være en del av matprogrammet ditt så lenge du klarer det totale karbohydratinntaket. Begrense sukkerholdige matvarer til spesielle og spiste anledninger i mindre deler.

  Fortsett å lese: Xylitolo vs Erytritol: Hva er den sikreste sukker erstatning? »