ERIPHLAKIA: Fare for kreft, diagnose og behandling

L’Erythroplakia (uttalte EH-Rith-RoH-Play-Kee-UH) vises som unormale røde lesjoner på slimhøyde sopp.

Lesjonene forekommer vanligvis på tungen eller på gulvet i munnen. De kan ikke skrapes.

ERIPHLAKIA Skader er ofte sammen med leukoplachia lesjoner. Leukoplachia lesjoner virker lignende flekker, men de er hvite i stedet for redheads.

Sekund American Academy of Oral Medicine, Erythroplakia og leukoplachia anses generelt som prekantiske lesjoner (eller potensielt kreftfremkallende).

Fortsett å lese Finn ut mer om’Erythroplakia, hennes årsaker, diagnose og behandling.

L’Erythroplakia er en kreft?

Legen vil avgjøre om din erythroplakia er potensielt kreftformer ved å ta en prøve eller biopsi.

En patolog vil undersøke prøven ved hjelp av et mikroskop. De vil søke dysplasi. Dette er en karakteristisk for celler som indikerer et høyere nivå av risiko for kreftutvikling.

På tidspunktet for diagnosen, # 8217; Erythroplakia har en stor sannsynlighet for å vise tegn på prekankere celler. Malignitetsfrekvenser, det vil si muligheten for at precancerous celler blir kreft, varierer fra 14 prosent 50.

De fleste leukoplachia lesjoner kan aldri føre til kreftformasjon. Men C’er en større sjanse for at Eriproplakia utvikler seg i kreft i fremtiden dersom den viser i utgangspunktet dysplasi.

Tidlig diagnose og oppfølging er nødvendig for Erirllakia;.

Deteksjon og diagnose av erythroplakia

Siden erytroplakia utvikler seg ofte uten smerte eller andre symptomer, kan det gå ubemerket til det oppdages av tannlegen eller fra tannhygienisten.

Hvis tannlegen mistenker Erythroplakia, vil det se nøye på området, ofte ved hjelp av gasbind, verktøy og palpasjon. De vil spørre deg en historie med skade på å utelukke andre årsaker, for eksempel traumer.

Hvis lesjonen bløder lett, C’er en større muligheter av Eriproplakia, ifølge L’American Cancer Society.

Bilde av erythroplakia i munnen

Hva er årsakene til uritroplakia?

Røyking og bruk tygging tobakk er mest Vanlige årsaker av lesjoner fra Eriphlakia.

Selv protesene som ikke passer perfekt, og som stadig gni tannkjøttet eller andre stoffer, kan alle i munnen forårsake leukoplachia eller erythroplakia.

Som det er behandlet L’Erythroplakia?

En gang identifisert L’Erythroplakia, mest sannsynlig din tannlege eller lege vil gi deg en biopsi. En patolog vil undersøke mesteren for mikroskopduk for å avgjøre om han har stekkere eller kreftceller.

Resultatene av biopsien, sammen med lesjonens stilling og dimensjoner, vil informere behandlingen. Legen din kan gi deg råd:

  • Observasjon (hyppig oppfølging)
  • Laser kirurgi
  • cryophurgia
  • radioterapi

Legen vil også foreslå at du unngår bruk av tobakksprodukter og reduserer eller eliminerer alkoholbruk.

Lignende forhold på’Erythroplakia

De Verdens Helseorganisasjon antyder at før man gjør en diagnose av erythroplakia, bør helsepersonell vurdere og utelukke andre lignende forhold. Disse inkluderer:

Ta bort

L’Erythroplakia er en sjelden tilstand som vises som røde lesjoner på slimete mucosa. Lesjoner er ikke klassifisert som andre forhold.

L’Erirllakia er vanligvis identifisert av tannlegen, fordi det er få symptomer, om ikke noen, utover de unormale stedene.

Hvis tannlegen mistenker Erythroplakia, vil det mest sannsynlig at du vil anbefale en biopsi for å se om det er precancerous eller kreftceller.

Behandling kan inkludere en kombinasjon av livsstilsendringer, for eksempel å unngå tobakksprodukter og kirurgisk fjerning.