Erica Hart snakker om kvinners brystkreft

Helse av brystkreft er en’gratis app for folk som har hatt en diagnose av brystkreft. L’App er tilgjengelig på AppStore og Google Play. Last ned her.

Ericka Hart var bare 13 da moren hans døde av brystkreft.

«Og» 8216; Det var vanskelig å gå som barn. Min mor ble diagnostisert med brystkreft da han var 30 år gammel & # 8220;.

Mens han forsto sin mors sykdom, lærte HART i en ung alder som # 8217; Bilde av brystkreft inkluderte ikke kvinner som lignet sin mor.

«På den tiden, da jeg sa til folk min mor hadde brystkreft, sa de & # 8216; ingen måte’Fordi de trodde at brystkreft hadde et bestemt aspekt. De trodde det var skallet, tynt og skjøre, men også min mors korte hår var fint, og til tross for å være syk, fortsatt jobbet full tid & # 8220; sier Hart.

Selv det faktum at hans mor var en svart kvinne spurte oppfatninger. Hart indikerer en lang historie med fargefolk som mottok en & # 8217 ; 90.

Heldigvis lærte Harts mor snart henne hvordan han skulle ta vare på seg selv og hennes bryst.

«Han viste meg hvordan å gjøre brysteksamen og fortalte meg å gjøre det i dusjen. Jeg startet da jeg var ca 13 år gammel & # 8220; husk Hart.

Femten år etter å ha startet selvundersøkelsen, fant Hart et brystnodul.

& # 8220; Jeg hørte noe rart & # 8221; sier Hart. & # 8220; All’Era Jeg var engasjert og noen måneder før jeg sendte ham selv, min partner hørte ham under en Seksuell samhandling.& # 8221;

Hart har identifisert seg som en biseksuell på videregående skole, og da det var på college, queer definert.

Forklar at ofte «i relasjoner mellom mennesker i samme kjønn, er det slik at det er brystkreft & # 8211; Gjennom berøring. Det var ikke før’Jeg hørte [etter min partner L’han gjorde] at jeg bestemte meg for å gjøre det sjekk. & # 8220;

Del på Pinterest

Hart tok en avtale med en brystspesialist i Bronx, New York, som også var hans venn. Etter å ha mottatt mammogrammer, ultralyd og biopsier, ble en bilateral brystkreft diagnostisert i mai 2014 i en alder av 28 år. Han var på 2 HER0 positive stadion i et bryst og negativ trippel i # 8217; andre.

& # 8220; mitt første spørsmål var om jeg ville ha mistet håret mitt, og hvis jeg skulle ha Chemo & # 8221; sier Hart. «Jeg husker at min mor kjempet for å miste håret hennes. Som svarte og kvinnelige mennesker, er vi veldig festet til håret vårt og C’Det er mye kulturell mening rundt håret. Jeg hadde mer vedlegg til brystet mitt. & # 8220;

HART-legen har anbefalt en dobbeltmastektomi i 2014, etterfulgt av om et år med kjemoterapi. Han gjorde begge.

Selv om han ikke nølte med intervensjonen fordi han trodde det var hans beste sjanse for overlevelse, sier han at det bare var etter intervensjonen som ble innså at han aldri ville ha vært i stand til å amme.

«Jeg har aldri vært med min sinus som ting som gjorde meg feminin eller som er eller hvordan å tiltrekke seg partnere. De var der, og de var fine med skjorter. Jeg likte mine brystvorter å høre godt, men samlet tapte brystet var ikke et vanskelig tap for meg på mange måter & # 8220; aksjer Hart. Jeg er en person som ønsker å få barn, skjønt, og etter å ha mistet brystet, måtte jeg gråte det faktum at jeg aldri ville ha vært i stand til å amme.& # 8221;

Han var også bekymret for måten som rekonstruktiv kirurgi med brystproteser ville ende opp.

& # 8220; Min mor har lidd en mastektomi, ikke en mastektomi, så jeg har aldri sett en fargeperson med en dobbel mastektomi & # 8221; sier Hart. & # 8220; siden jeg ikke lenger ville ha brystvorten, lurte jeg på om arrene ville vært under brystet eller over dem.& # 8221;

Hart spurte sin plastikkirurg om han kunne vise deg et bilde av hva arrene ville ha på en person i fargen. Kirurgen brukte to uker for å finne en «8217; bilde. Dette hit hjemme for Hart og ga henne økningen til å forsvare.

«L’bilde av brystkreft er en hvit kvinne som er i middelklassen, har tre barn, guider en minivan og lever i utkanten. Dette er utseendet til noen oktoberannonsering [måned med brystkreft bevissthet] & # 8220; sier.

& # 8220; det er skremmende fordi det som skjer er at svarte dør brystkreft til høyere priser enn hvite og # 8221;. En del av konflikten, ifølge Hart, er & # 8220, ikke se meg i en forsvarsarbeid & # 8221;.

Del på Pinterest

Fra ung, svart og queer-overlevende, bestemte han seg for å ta situasjonen i 2016 i 2016, Afropunk Fest, en musikkfestival som det hadde vært mange ganger, selv når det ble utsatt for kjemoterapi.

I dette øyeblikket følte Hart presset for å ta av sin skjorte og oppdage hans arr.

& # 8220; Da jeg så en mann som passerte uten T-skjorte, trodde jeg at # 8217; Jeg ville ha gjort Anch / # 8217; I & # 8221; sier. «Jeg bestemte meg for å gå topløs for å øke bevisstheten og utfordre ideen om at folk med kvinnelige kropper ikke kan gå rundt uten t-skjorte når det er varmt ute. Fordi vi dekker oss med våre skjorter og bærer en bh når vi er varme, men en mann kan være uten skjorte og er normal? Alle har bryst stoff & # 8220;.

Han håpet også at å utsette hans arr ville hjelpe folk med farge og queer vet at de kan kontrakt brystkreft.

«Våre legemer og liv teller, og vi bør konsentrere oss om forsvarsarbeidet. Vi hadde en lang historie av glemsomhet, og jeg tror det er nå at vi tar vare på oss & # 8220; sier Hart.

L’Akkurat All’Afropunk var dyp, men det var også sant for Hart Inner Activist. Alle’Vintage var 10 år bak ham som en sexpedagog. Før da tjente han i fredskorps som frivillig for hiv / aids i Etiopia.

«Jeg lærte for en bit & # 8216; og jeg føler meg som [vis mine arr] det var litt’Hvordan lære, men bruk kroppen din i stedet for munnen din. Jeg er mest til stede når jeg lærer, så jeg følte meg veldig til stede og i kroppen min mer enn jeg noensinne har hatt & # 8220; sier. «Jeg var også klar over andre rundt meg. Jeg følte meg litt og # 8216; bekymret for at folk ville komme til meg, og jeg ville være et offer for mobbing. Men det var så vakkert. Folk spurte meg bare hva som skjedde, og dette var skremmende fordi det viser at vi ikke vet hva de skal ha brystkreft & # 8220;.

Siden 2016 har HART vært på oppdrag for å endre oppfatninger med sin unike merkevare av & # 8220; Topless Activism & # 8221;. Deler sine bilder på Instagram (@Ihartericka) Og hans nettside (Ithartericka.com).

«Jeg trodde alltid at hvis ingen andre reiste seg og sa noe, så er det meg. Du kan ikke vente på at noen andre skal fortelle ham eller skudd av personen til personen med brystkreft. Du er. Du må sette deg dit & # 8220; sier Hart.

Hans nyeste innsats er å samarbeide med Healthline for å representere sin gratis app for brystkreft, som forbinder de overlevende til brystkreft basert på deres kreftfasilitet, behandling og interesse livsstilsinteresser. Brukere kan bla gjennom medlemskapsprofiler og be om å kombinere dem til ethvert medlem på fellesskapet. De kan også delta i en gruppediskusjon som holdes daglig, drevet av en brystkreft Healthline Guide. Emner av diskusjon inkluderer behandling, livsstil, karriere, relasjoner, behandling av en ny diagnose og samliv med stadion 4.

Videre gir appen innhold relatert til livsstil og nyheter undersøkt av helsepersonell som inkluderer informasjon om diagnose, kirurgiske inngrep, kliniske studier og den nyeste forskningen om brystkreft, samt informasjon om selvhjelp og psykisk helse og personlige historier av overlevende.

& # 8220; når presentert L’Muligheter med appen, trodde jeg det var eksepsjonell & # 8221; sier Hart. «Det meste av forsvaret av brystkreft har et spesielt utseende og helsetjeneste var ikke interessert i dette. De var interessert i å lytte til min erfaring i en svart person og queer og å inkorporere det i en situasjon der vi ofte ikke er tatt i betraktning, sier han.

Healthline Brystkreft (BCH) Det tilbyr et trygt rom for alle som lider av brystkreft og tilbyr medlemmer 35 måter å identifisere sitt sex på. L’app fremmer et fellesskap fokusert på og matchende medlemmer utover deres tilstand. Enkeltpersoner er kombinert med andre ting som er interessert, fra fruktbarhet og religion, til LGBTQIA-rettigheter og alle 50217 balanse mellom arbeid og privatliv. Medlemmer kan møte nye mennesker hver dag og konfrontere nye venner for å dele erfaringer.

Kanskje det viktigste, BCH gir umiddelbar støtte gjennom sitt engasjerte samfunn, inkludert seks grupper der medlemmene kan samhandle, stille spørsmål og finne hjelp.

Jeg vil at folk skal vite at identiteten din ikke vil beskytte deg mot brystkreft & # 8221; sier Hart. & # 8220; Jeg håper [folk som bruker appen] & # 8230; få mer informasjon om deres sykdom og på alternativene som har slik at de kan bringe dem tilbake til legen sin og forsvare seg, som mange ganger, brystkreftpasienter må gjøre, spesielt fargefolk. & # 8220;

Cathy Cassata er en freelance skribent som spesialiserer seg på historier om helse, psykisk helse og menneskelig oppførsel. Det har et talent å skrive med følelser og koble til leserne i en perceptiv og engasjerende måte. Les mer om arbeidet ditther.