Er Yasminelle farlig?

Hvilke bivirkninger har p-piller?

De vanligste bivirkningene av ppiller er hodepine, ømme bryster, tørrhet i skjeden, økt utflod, kvalme, humørsvingninger, kviser og mindre sexlyst. Noen få kan også oppleve å bli nedstemt. Da er det spesielt viktig at du tar kontakt med helsepersonell dersom det ikke går over.

Er det østrogen i Microgynon?

Microgynon er en såkalt kombinasjons-p-pille som inneholder to ulike kvinnelige kjønnshormoner i lav dose. Hver tablett inneholder både østrogenet etinyløstradiol og gestagenet levonorgestrel.

Hva er forskjellen på Yasmin og Yasminelle?

Yasmin er en kombinasjons p-pille som inneholder østrogen og gestagen. Den er sikker og god. Den har noe høyere hormoninnhold enn Yasminelle og kan derfor være et godt alternativ hvis man får mellomblødninger på Yasminelle. Yasmin kan ha positiv innvirkninger på kviser.

Er Diane farlig?

I forbindelse med bruk av Diane, som benyttes av ca. 13000 kvinner i Norge årlig, er det rapportert 26 tilfeller med bivirkninger. 15 av disse er venøse blodpropp, det vil si blodpropp i en av blodårene som bringer blodet tilbake til hjertet.

Hva er sjansen for blodpropp av p-piller?

Blodpropp oppstår hos 5-12 kvinner av 10 000 kvinner som bruker p-pille i ett år. Selv om det er liten risiko for å få blodpropp, kan de være alvorlige og og i svært sjeldne tilfeller kan de være dødelige, ifølge Statens legemiddelverk.

Er det farlig å ta to p-piller på en dag?

Oppkast, kraftig diaré kan svekke p-pillens virkning

Kaster hun opp på nytt skal hun ikke ta flere enn to piller på én dag. Hun regnes fortsatt som sikker mot graviditet. (Unntakene fra denne regelen er flerfasepillene Synfase og Qlaira.

Kan man dø av p-piller?

(VG Nett) Ferske tall viser at fem norske kvinner døde i fjor etter bruk av ppiller. To av dem var i tenårene. Felles for alle dødsfallene er blodpropp.

Hvor mange opplever bivirkninger av p-piller?

Til tross for dette, går én av fem kvinner i alderen 16 til 44 år, på denne typen prevensjon. For noen er bivirkningene forbigående, for andre ikke.

Hvilken prevensjon gir minst bivirkninger?

Kobberspiral og kondom er prevensjonstyper som ikke inneholder hormoner. Fordelen med prevensjon uten hormoner er at det ikke er risiko for bivirkninger.

Hva skjer med kroppen når man bruker p-piller?

Ppiller inneholder en liten dose med hormoner av typen østrogener og progesteroner (gestagener), som svelges hver dag. I magen løser tabletten seg opp, og i mage og tarm går hormonene inn i blodbanen. Da fraktes hormonene rundt i kroppen, og gir effekter på livmor og eggstokker, som i sin tur forhindrer graviditet.

Hva heter de ulike p-pillene?

Tablettprevensjon deles oftest inn i tre grupper:
  • Kombinasjonspiller: Inneholder to hormoner, østrogen og progestogen.
  • P-piller med progestogen: Inneholder kun ett hormon, progestogen.
  • Minipiller: Inneholder kun ett hormon, progestogen.