Er Traktbryst farlig?

Hva er brystbenet?

Brystbeinet er en flat knokkel som danner den fremre delen av brystkassen. Brystbeinet danner feste for ribbeina foran på brystkassen. Beinet kan enkelt føles under huden. Brystbeinet har øverst leddforbindelse med kragebeinet og nedenfor med de sju øverste ribbeparene.

Hva er fuglebryst?

Hva er fuglebryst? Det er en tilstand der fremre del av brystkassen stikker påfallende mye frem. Det latinske diagnosenavnet er pectus carinatum. Utseende og grad av frembukning av brystkassen kan variere mye.

Hvorfor ribbeinsbrudd blir vondere?

Smertene blir verre når du puster dypt inn eller hoster, fordi bruddendene da beveger seg. Dette kan føre til at man puster raskt og overfladisk. Det gjør også vondt å ta på det skadde området og når du gjør spesielle bevegelser med overkroppen.

Hvordan brekke ribbein?

Ribbeinsbrudd skjer vanligvis i forbindelse med et traume mot brystveggen. Det kan være i form av et direkte slag eller støt mot ribbeina eller indirekte ved en sammentrykning av brystveggen. Eldre mennesker med uttalt osteoporose kan pådra seg ribbeinsbrudd ved kraftige hosteanfall eller brå bevegelser.

Er Traktbryst arvelig?

Fakta om traktbryst:

Deformerte bryst forekommer i nær familie hos ca. 25 prosent.

Hvordan fjerne Traktbryst?

Traktbryst er en medfødt feil i brystveggen der flere ribben og brystbenet vokser unormalt og danner en fordypning i fremre brystvegg. De færreste har noen fysiske plager av dette. Traktbryst blir operert, enten med åpen kirurgi eller mindre snitt (minimal invasiv metode) hvor det ikke er nødvendig å åpne brystkassen.

Hvor mange har trakt bryst?

Traktbryst er en misdannelse av brystkassen hvor den nederste delen av brystbeinet er innsunket og ribbeina kraftigere bøyd, slik at avstanden til ryggsøylen er mindre enn normalt. Forekomsten er ikke hyppig, anslagsvis 1 av 300 personer kan ha dette.

Hvor er brysthulen?

Brysthulen er betegnelsen på innsiden av brystkassen (thorax), og avgrenses i bunnen fra bukhulen ved mellomgulvet (diaphragma). Brysthulen rommer høyre og venstre lungehule (cavitas pulmonis), kledd med serøs hinne (pleura), samt mediastinum.

Hvilket organ ligger under høyre bryst?

Leveren er delvis beskyttet av de nedre høyre ribbeina og sykdom i leveren kan derfor gi smerter i dette området. Hepatitt, alkoholrelatert leversykdom og paracetamolforgiftning er alle eksempler på sykdommer/skader på leveren. Ved leversykdom kan det ta tid før symptomer viser seg.

Hvorfor har jeg vondt mellom ribbeina?

Brystsmerter er noe de fleste opplever fra tid til annen. Heldigvis er forklaringen i de fleste tilfeller ufarlig. En hyppig årsak til ufarlige brystsmerter er betennelse i bruskovergangene mellom ribbena og brystbenet.

Hvilke smertestillende er beste mot ribbeinsbrudd?

De fleste ribbensbrudd er ukompliserte og trenger kun smertelindring. Gi for eksempel paracetamol og kodein i kombinasjon (Paralgin forte, Pinex Forte). Bør tas fast de første dagene for å unngå smertebetinget hypoventilasjon som disponerer for atelektaser og pneumoni.