Er Traktbryst arvelig?

Er Traktbryst farlig?

Traktbryst er en medfødt feil (deformitet) i brystveggen der flere ribbein og brystbeinet vokser unormalt og danner en fordypning i fremre brystvegg. De færreste har noen fysiske plager av dette.

Hvor sitter brystbenet?

Brystbeinet er en flat knokkel som danner den fremre delen av brystkassen. Brystbeinet danner feste for ribbeina foran på brystkassen. Beinet kan enkelt føles under huden. Brystbeinet har øverst leddforbindelse med kragebeinet og nedenfor med de sju øverste ribbeparene.

Hva er Marfan syndrom?

Marfans syndrom er en arvelig bindevevssykdom som kan gi symptomer og tegn fra ulike organ i kroppen, først og fremst fra øynene, hjerte- og karsystemet og muskelskjelettapparatet. Tilstanden ble første gang beskrevet av Antoine-Bernard Marfan i 1886. Det er en sjelden tilstand, men mange tilfeller er udiagnostiserte.

Kan man brekke brystbeinet?

Ribbeinsbrudd oppstår ved skader som ofte er stumpe og lokaliserte. Typiske situasjoner er fall mot bordkant eller slag i siden fra en albue. Hos eldre er ribbeinsbrudd forbundet med beinskjørhet. Undersøkelser viser at omlag halvparten av alle ribbeinsbrudd hos eldre skyldes fall fra stående stilling eller lavere.

Hvor er brysthulen?

Brysthulen er betegnelsen på innsiden av brystkassen (thorax), og avgrenses i bunnen fra bukhulen ved mellomgulvet (diaphragma). Brysthulen rommer høyre og venstre lungehule (cavitas pulmonis), kledd med serøs hinne (pleura), samt mediastinum.

Hvor sitter brystsmerter?

Smerter midt inne i brystkassa er typisk for hjertesykdom. Smertene kan også ha utstråling til en arm eller til kjeve. Sentrale brystsmerter betyr likevel ikke at hjerte er en sikker årsak.

Hvor sitter ribbeina?

Ribbeina (Latin: Costa) betegner de bueformede ben som omkranser, og sammen med brystbenet utgjør brystkassen (latin: thorax). Hos menneske finner man totalt 24 ribben, 12 på hver side, med mulighet for variasjon, i det noen mennesker har et par fler eller færre.

Hva menes med syndrom?

Syndrom er en samling av symptomer og tegn som karakteriserer en viss sykdom.

Hvorfor ribbeinsbrudd blir vondere?

Smertene blir verre når du puster dypt inn eller hoster, fordi bruddendene da beveger seg. Dette kan føre til at man puster raskt og overfladisk. Det gjør også vondt å ta på det skadde området og når du gjør spesielle bevegelser med overkroppen.

Hvordan brekke ribbein?

Ribbeinsbrudd skjer vanligvis i forbindelse med et traume mot brystveggen. Det kan være i form av et direkte slag eller støt mot ribbeina eller indirekte ved en sammentrykning av brystveggen. Eldre mennesker med uttalt osteoporose kan pådra seg ribbeinsbrudd ved kraftige hosteanfall eller brå bevegelser.

Hvor lang tid tar det å bli bra etter ribbeinsbrudd?

Ved enkle ribbensbrudd vil smertene ofte vare i 3-4 uker. Smertene kan til og med øke de 10 første dagene, for så gradvis å avta. Alle blir bra av enkle ribbensbrudd. Ved store skader og brudd av mange ribben, kan det komme lungekomplikasjoner, som kan gi varig mén.