Er tennisalbue en betennelse?

Er tennisalbue farlig?

Tennisalbue er ikke en livstruende eller farlig tilstand. I de aller fleste tilfeller vil du bli kvitt plagene ved egenbehandling som avlastning og eventuelt smertestillende medisiner.

Hvordan kjennes tennisalbue?

Tennisalbue kjennes ut som en sviende smerte og ømhet i muskelfestet på utsiden av albuen, og strekker seg fra benet på utsiden av albuen og nedover underarmen. Hvis du er plaget med tennisalbue vil smerten kunne bli verre hvis du klemmer på musklene, og musklene vil også kjennes stramme og knudrete ut.

Hvor lenge varer betennelse i albuen?

Smertene kan komme og gå, som oftest er det relatert til forutgående bruk av armen. Om smertene du opplever varer over flere uker bør du kontakte lege. Dersom du får feber og albuen er rød og hoven, bør du raskt kontakte lege.

Hva er lateral epikondylitt?

Epikondylitt er en smertetilstand i albuen som skyldes overbelastning av senefester, vanligvis som følge av gjentatte, ensidige bevegelser. Tilstanden finnes i to forskjellige varianter: Tennisalbue, lokalisert på yttersiden, kalles på fagspråket lateral epikondylitt.

Hvorfor får man slimposebetennelse?

Slimposebetennelse oppstår ofte etter repeterte bevegelser, eller om du for eksempel har sittet på knærne på hardt underlag. Slimposebetennelse er en vanlig tilstand som mange har opplevd. Slimposebetennelse er som regel ikke en alvorlig tilstand, men det kan være plagsomt.

Hvordan trene bort senebetennelse?

For å reparere senevevet, må du trene. Ro og smertestillende/ betennelsesdempende medikamenter vil ikke fjerne problemet. – Treningen her skal gjerne gjøre litt vondt, det hjelper ikke med for lette vekter. Men det er viktig med riktige øvelser og veiledning fra kompetent personell.

Er musearm og tennisalbue det samme?

Tennisalbue, eller musearm, kalles på fagspråket tendinopati. Musearm /tennisalbue skyldes oftest ensformig og langvarig belastning av de musklene som beveger håndleddet og albueleddet. Resultatet blir slitasje av senefestet.

Hvordan bli kvitt musearm?

Tips hvis du får musearm
  1. Ro ned aktiviteten som forårsaket smerten i den mest akutte fasen.
  2. Ta antiinflammatorisk medisin som Ibux hvis du trenger noe mot smertene.
  3. Få hjelp til å finne gode øvelser.
  4. Sjekk om det finnes utstyr som kan redusere plagene.
  5. Vær forberedt på at det kan ta tid å bli bra.

Hvordan få bort musearm?

Musearm uke 3-4: Uttøying

Myk opp de overbelastede musklene og vevet rundt med massasje. Gjør også tøyeøvelser ved for eksempel å holde armen vannrett foran deg, mens du bøyer håndleddet opp og ned. Bruk den andre hånda til å holde strekket i 20 sekunder.

Hva hjelper trykkbølgebehandling for?

Trykkbølgebehandling benyttes mot senebetennelse, eller rettere sagt senelidelser (tendinopatier). Dette er smerte og irritasjon rundt muskelens sene, og senens innfestning til skjelettet (periostet). Trykkluft går gjennom en pistol som gir 2000 slag i løpet av 4 minutter.

Hvordan kjennes betennelse i armen ut?

Øm muskulatur rundt leddet. Smerter, spesielt ved bevegelse av den betente senen. Når du trykker på stedet kjennes det ut som å trykke på en pose potetmel. Området kan bli hovent, rødt og varmt (dette er typiske symptomer på betennelse).