Er tatovering vondt etterpå?

Hvorfor folk tatoverer seg?

Det er et kjent fenomen at folk som får seg tatoveringer ofte vil ha flere. Etter hvert blir det for noen slik at kroppen blir et lerret for å uttrykkelse av meninger, følelser eller personlige tanker. Før ville folk ofte ha én tatovering, men stadig flere blir hekta på tatoveringer og vil ha flere.

Hvordan føles det å tatovere seg?

De fleste du snakker med vil si at å få en tatovering føles mer ubehagelig enn smertefullt. Enkelte vi snakker med beskriver følelsen som en kombinasjon av en brennende følelse og svie heller enn en stikkende følelse.

Kan man ta smertestillende før tatovering?

Vi fraråder bruk av smertestillende medikamenter før tatoveringstimen. Medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre er blodfortynnende og egner seg derfor ikke til bruk før, under eller rett etter en tatoveringstime. Medikamenter kan også påvirke tatoveringsprosessen eller resultatet på tatoveringen.

Er det nikkel i tatoveringsblekk?

Har du nikkelallergi bør du være forsiktig med å tatovere deg. Det har vist seg at mange farger inneholder nikkel. Rød og nyanser av rød er farger som ofte er forbundet med allergi. Svart er fargen som har vist seg å gi minst bivirkninger.

Hvor lenge skal en tatovering være øm?

Det er normalt at tatoveringen blir rød, hoven og øm samme dag og gjerne et par dager etterpå. Musklene under kan også bli ømme, og man kan bli stiv og støl av å sitte lenge eller ubehagelig. Den skal derimot ikke bli vondere enn når den nettopp er ferdiglaget.

Hvor lenge skal man ha på plast etter tatovering?

Etter tatoveringen din er utført legger tatovøren din på et lag med plastfolie, som du skal ha på i minimum 12 timer. Etter 12 timer kan du ta av plasten og forsiktig rengjøre tatoveringen. Vask hendene først, og deretter vask forsiktig over tatoveringen med en 1:10 blanding med grønnsåpe og vann.

Hvor lenge svir en tatovering?

Det er normalt med litt svie i et par dager etter man har tatt tatovering, men det skal ikke være veldig ømt og vondt. Når man tatoverer seg er det alltid risiko for infeksjoner, og denne er enda høyere når tatoveringene er gjort i et mindre sterilt miljø (slik som hjemme).

Er det vanskelig å tatovere?

Å være tatovør er et fantastisk yrke, men det er også hard jobbing og en lang lærevei for å bli god til å tatovere. Det er ingen kurs du kan ta som bare varer noen måneder, for å bli ferdig utlært som tatovør. Det er mye man må lære og både innen hygiene og det å tatovere.

Er tatovering trygt?

Tatoveringer består av blekk, som faktisk inneholder de samme nikotinstoffene som i tobakk. Det kan være årsaken til at noen tror tatoveringene øker faren for kreft. Men det foreligger ingen dokumentasjon på noen sammenheng mellom tatoveringer og kreft.

Er det farlig å ta tatovering?

Å tatovere seg innebærer alltid en fare for infeksjoner, men de er sjeldent svært alvorlige. Akutte reaksjoner som allergi, eksem, kløe, og lyssensitivitet kan oppstå. Rundt 30 prosent av de som tatoverer seg får milde ubehag som kløe/hevelse i tatoveringen, mens cirka 20 prosent ikke tåler sol på tatoveringen.

Hvem kan ikke ta tatovering?

En lege kan aldri nekte noen å ta en tatovering, men noen personer med medfødte hjertefeil vil bli frarådet dette. Dersom man likevel insisterer på å ta en tatovering, vil legen i enkelte tilfeller anbefale at man tar forebyggende antibiotika før inngrepet.