Er-positiv brystkreft: prognose, forventet levealder og mer

Beskrivelse

Positiv brystkreft ved østrogenreseptoren (er-positiv) er den vanligste typen brystkreft diagnostisert i dag.

Sekund American Cancer Society, Omtrent 2 tilfeller av 3 av brystkreft er positive til hormonelle reseptorer. De fleste av disse tilfellene er er-positive, noe som betyr at på overflaten av cellen er det østrogenreseptorer som binder til østrogen.

Denne kreften reagerer vanligvis på hormonbehandling. Din prognose vil avhenge av scenen hvor kreft er funnet når du er diagnostisert med første gang, og hvor god kroppen din reagerer på behandling. Er-positive brysttumorer kan ha et gunstig perspektiv når de blir behandlet tidlig.

En del av dråpen i brystkreft dødelighet kan tilskrives effekten av narkotika for hormonbehandling foreskrevet for kvinner med er-positiv brystkreft. Selv de nye behandlingsalternativene for er-negative svulster forbedrer prognose og # 8217; forventet levetid.

Hvordan er-positiv kreft diagnostiseres?

Hvis legen din mistenker brystkreft, vil du sannsynligvis ha en biopsi for å teste kreftceller. Ved kreft vil legen også undersøke cellene for egenskaper som inkluderer hvilke reseptorer, hvis tilstede, er tilstede på overflaten av tumorceller.

Resultatet av denne testen er viktig når man gjør terapeutiske beslutninger. Behandlingsalternativene som er tilgjengelige, hovedsakelig avhenger av testresultatene.

Hvis du har en er-positiv brystkreft, vokser kreftcellene dine i nærvær av # 8217; østrogenhormon. Østrogener er naturlig funnet i kroppen. Legemidlene som forstyrrer østrogens evne til å fremme veksten av kreftceller, brukes til å behandle er-positive brysttumorer.

COS’er en hormonell reseptor?

I brystkreft er hormonelle reseptorer proteiner funnet i og rundt brystceller. Disse reseptorene rapporterer til celler, både sunne og kreftige, å vokse. I tilfelle av brystkreft, sier hormonelle reseptorer til tumorceller for å vokse ukontrollert og en svulst er en svulst.

Hormonelle reseptorer kan samhandle med østrogen eller progesteron. Østrogenreceptorer er de vanligste. Dette er grunnen til at er-positiv er den vanligste formen for brystkreft.

Noen er diagnostisert med positiv brystkreft til progesteronreseptoren (PR-positiv). Den grunnleggende forskjellen er om kreftceller får vekstsignaler fra østrogen eller progesteron.

Den hormonelle reseptorprøven er viktig i behandlingen av brystkreft. I noen tilfeller er det ingen hormonelle reseptorer, så hormonalterapi er ikke et godt behandlingsalternativ. Dette kalles negativ brystkreft for hormonelle reseptorer.

Sekund Brystkreft.org, Om lag 2 personer ut av 3 med brystkreft har noen form for hormonelle reseptorer tilstede. Dette gjør dem kandidater til hormonbehandling.

Hva er forventet levetid for hvert kreftfase?

Ditt perspektiv avhenger av scenen av kreften din når den oppdages. Kreft er organisert basert på tallet, som starter med 0 og går til 4. Stadionet 0 er starten og stadion 4 er den siste fasen, også kalt metastatisk stadion fordi det er når kreft har spredt seg til andre områder av kroppen.

Hvert problem gjenspeiler de forskjellige egenskapene til brystkreft. Disse inkluderer størrelsen på svulsten, og hvis kreften har beveget seg til lymfeknuter eller i fjerne organer, så som lungene, bein eller hjerne.

Kreft-subtypen spiller ikke en rolle i Staging, men bare i behandlingsbeslutninger.

Women’s Survival Statistics med de viktigste brystkreft subtypes & # 8211; som er-positiv, her2-positiv og trippel negativ og # 8211; Jeg er gruppert sammen. Med behandlingen kan de fleste kvinner med brysttumorer på et tidlig stadium av en subtype forvente et normalt liv.

Overlevelsesrater er basert på hvor mange som fortsatt er midt i år etter den første diagnosen. Overlevelsesaker rapporteres vanligvis på fem og ti år.

Sekund American Cancer Society, Overlevelsesrate på 5 år er:

  • Stadion 0-100 prosent
  • Stadion 1-100 prosent
  • Stadion 2-93 prosent
  • Stadion 3-72 prosent
  • Stadion 4 (metastatisk stadion) & # 8211; 22 prosent

En ting å merke seg er at denne statistikken også inkluderte kvinner med mer aggressive positive her2 og trippel svulster. Og det tar fem år å komme seg til en femårig statistisk overlevelsesrate, så nye terapier er ikke inkludert i disse tallene.

Det er sannsynlig at en kvinne med er-positiv brystkreft diagnostisert i dag kan ha flere muligheter for overlevelse.

Hvordan det behandles er-positiv brystkreft?

Det er forskjellige behandlingsmetoder for er-positiv brystkreft. Din behandlingsplan vil trolig avhenge av scenen der kreft er funnet og fra det faktum at du er i Pre-Emausa eller Postmenopause.

Hormonell terapi

Til alle kvinner som har en er-positiv brystkreft, vil bli anbefalt en type hormonbehandling. Denne typen terapi tar sikte på å hindre østrogener i å aktivere veksten av tumorceller.

Tidligere ble forvendende kvinner behandlet med en selektiv østrogenreseptormodulator, som tamoxifen. Postmenopausale kvinner ble behandlet med en inhibitor av Aromidex-aromidase. Begge behandlinger dør av sulten kreft østrogenceller slik at de ikke kan vokse.

Nåværende retningslinjer fra. Amerikansk samfunn av klinisk onkologi Anbefaler å forstyrre den ovarieproduksjonen av østrogen i tillegg til hormonbehandling for kvinner med høy risiko er-positiv kreft. Risikofaktoren bestemmes av kreftstrinnet og sannsynligheten for å gjenta etter behandling.

En kvinne kommer inn i overgangsalderen når eggstokkene slutter å produsere østrogen. Så de blir behandlet med hemmere Dell’aromatase som kvinner som kommer inn i overgangsalderen selvfølgelig.

Hormonbehandling kan fortsatt anbefales for er-positiv brystkarsinom i trinn 4. Selv om på dette punktet er uhelbredelig kreft, kan en kvinne med er-positiv brystkarsinom i fase 4 svare godt på hormonelle terapier som kan forlenge livet i mange år.

Kirurgi

De fleste kvinner med første fase-karsinom vil lide kirurgi før hormonbehandling. Kirurgiske alternativer varierer avhengig av størrelsen på brystet, personlige preferanser og kreftstørrelse.

Du kan fjerne en del eller hele brystvevet. En nudulektomi fjerner brystvevet, men ikke hele brystet. En mastektomi fjerner hele brystet.

De fleste kvinner vil nok også ha en eller flere lymfeknuter fjernet fra under armen. Avhengig av hvilken type operasjon du har, kan du også trenge stråling, ved hjelp av høye energibaner for å drepe gjenværende brystkreftceller.

Kjemoterapi

En Oncotype DX-test kan vise om kjemoterapi vil være nyttig og redusere risikoen for tilbakefall. Testen undersøker 21 gener i kreftvulster for å identifisere den potensielle tilbakefallshastigheten.

Hvis du har en lav tilbakevendende poengsum, vil du sannsynligvis ikke trenge kjemoterapi. Hvis du har en høy tilbakevendende poengsum, vil du sannsynligvis trenge kjemoterapi, kirurgi og hormonbehandling.

Oncotype DX-testen, som kan betales av Medicare og de fleste forsikringsplaner, anbefales til kvinner som:

  • Den har brystkreft i det første trinnet er positivt med positiv node eller med en negativ node
  • Den har en her2-negativ brystkreft

Kjemoterapi bruker kraftige stoffer, administrert gjennom venene eller tatt som en pille, over flere uker eller måneder. De er designet for å drepe kreftceller.

Outlook

Er-positiv brystkreft har stor sannsynlighet for vellykket behandlet, spesielt når det oppdages tidlig. En diagnose på et senere tidspunkt vil ha et mindre positivt perspektiv, men diagnosen på et senere tidspunkt er mindre vanlig.

Det er fortsatt mange behandlingsalternativer for avansert stadium kreft.

Utsiktene til kvinner med er-positiv brystkreft er generelt gode, og det er effektive behandlinger. Mulighetene for et langt liv er utmerket.

Å få en diagnose og behandling for kreft kan virke overveldende, men kan hjelpe deg med å få støtte fra andre som vet hva du passerer. Finn støtte fra andre mennesker som bor med brystkreft. Last ned Healthline Free App her.